Close
Op het nachtkastje #31
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #31

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • Veel, de eerste maanden van 2020 bleken ideaal om heerlijk te lezen. Thuis en in de trein. Project schermvrije dagen draagt daar natuurlijk ook toe bij.
 • De muze werd mijn eerste Jessie Burton. Ik zag ooit de tv-serie van haar The miniaturist. Dit boek vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen. Odelle in de jaren 60 in Londen en Olive in de jaren 30 in Spanje, ten tijde van de burgeroorlog. Een merkwaardig schilderij verbindt hun levens. Ik ben niet omver geblazen door dit boek en het verhaal is flauw te noemen. Maar ik vind boeken over schilderijen gewoon fijn om te lezen en Burton schrijft zeker ok. Geen hoogvlieger.
 • Opnieuw naar de wereld van Matthew Shardlake ten tijde van Henry VIII met Dark fire. Matthew moet maar liefst twee moordzaken oplossen, samen met zijn nieuwe sidekick Barak. En de tijd dringt, want de kop van Cromwell kan wel eens gaan rollen. Dik boek vol actie en mysterie. Even goed als deel 1, alleen kan het onderwerp alchemie me iets minder boeien. Matthew is gewoon een super sterk hoofdpersonage. Ik lees zeker verder in deze reeks.
 • Zo goed als uit: de onsterfelijken van Chloe Benjamin. Nog eens gewoon een roman over 4 broers en zussen die op jonge leeftijd hun sterfdatum voorspeld krijgen. Een heel Amerikaans verhaal wat me vaak niet zo ligt. Ook hier lijden de personages een heel dramatisch leven en zijn er veel losse eindjes. Een tussendoortje dat me niet zo lang gaat bijblijven.

Gekeken

 • Heel wat Vlaamse tv met Kamp Waes, DNA Nys, Zie me graag en Expeditie Robinson.
 • Verder wordt ‘in the name of the rose’ elke aflevering spannender.

Meegemaakt

 • De eerste schermvrije donderdagavonden. Leuk, maar tegelijk ook heel confronterend hoeveel extra tijd er ineens lijkt te zijn.
 • Naar de expo van Stephan Vanfleteren geweest in het FOMU. Aanrader!
 • Genoten van heel wat mooie crossen, op tv dan. Geen cross, ook wel het enige nadeel van de lente en zomer.

Uitkijken naar

 • Weekje staycation.
 • Valencia half maart <3, laat die tips maar komen.

Geblogd

Heb jij tips voor Valencia?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #31

 1. Ik heb de reeks van The Miniaturist ook gezien maar weet niet zo goed wat ik er van vond. En weet natuurlijk niet of dat dan aan de schrijfster of aan de serie lag 🙂

  1. In dit boek zat er geen magie in, dus dat is al een verschil met the miniaturist. Maar het insteek jonge vrouw komt ergens nieuw terecht en moet geheimen ontdekken is precies wel typisch Burton.

  1. Het is geen mega expo ofzo en net dat trok me wel aan, je blijft dan wat langer voor een foto staan. en je krijgt een goed inzicht in zijn carrière en de zaken die hem beïnvloed hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *