Close
En die bucket list voor de zomer?
cof

En die bucket list voor de zomer?

Niet te geloven dat we alweer september zijn! De zomer is voorbij gevlogen, zeker omdat er met #projecthuis echt geknald is (binnenkort krijgen jullie nog wel eens een update). Maar hoe zit het nu met die zomerplannen? Ik had ze allemaal mooi gebundeld in deze zomer bucket list. Hoog tijd voor een terugblik!

 • Enkele dagen of een weekendje naar zee.

Deze is gelukt! Ik naam eind augustus nog een aantal extra dagen verlof om met het lief naar zee te trekken. Naast veel niksen, keken we naar de bloemencorso, gingen we naar het vuurwerkfestival, keken we nog wat street art in Oostende en uiteraard was er veel lekker eten.

cof
‘T zeetje
 • Een wandeling maken in de natuur.

Ergens in juli trokken we het Meerdaalwoud in voor een wandeling van 11km. Check dus. Ik heb wel amper foto’s gemaakt die dag merk ik. Maar het was een fijne wandeling.

rhdr
Maanrock
 • Naar een gratis stadsfestival gaan zoals Beleuvenissen of Maanrock.

Maar eentje jammer genoeg, maar wel een hele goede! Dankzij een vriendin kon ik als VIP naar Maanrock. Dat betekent gratis eten en drinken en een frontrow plek aan het hoofdpodium. We zagen Sons, Intergalactic Lovers en Arsenal en het was een heerlijke avond!

 • Het volgende boek uit de Outlanderserie lezen. Een echo in de tijd telt 829 pagina’s in de Nederlandstalige versie.

In augustus leende ik deze klepper uit de bib en ik geniet echt heel erg van het verhaal. Ik heb niet zo heel veel tijd om te lezen, maar doordat het Outlander is, is de motivatie wel veel groter dan normaal nog. Hij is dus nog niet uit, maar wel bijna! Nog maar één boek uit de serie te gaan nu, dus ik hoop dat Gabaldon snel verder schrijft.

IMG_20190705_210620
Een avondje in Zurenborg, Antwerpen
 • Een gezelschapsspelletjesavond/namiddag houden.

Ik speelde een namiddag Machiavelli met het lief en ook aan zee kwamen de spelletjes uit de kast. Nog steeds eentje die ik meer wil doen, maar daar is de winter dan weer ideaal voor natuurlijk.

 • Een paar keer naar de nieuwe BBB-les van mijn dansschool om te testen of dit iets is voor het volgende dansjaar.

AHUM. Ik ging één keer naar de BBB. Op een warme dinsdag (het waren alleen warme dinsdagen dit jaar precies). En de hele groep heeft ondertussen natuurlijk al wat conditie opgebouwd… Laat ons zeggen dat ik nog een week lang ‘plezier’ heb gehad van mijn uurtje BBB. Mijn hele lichaam deelde mee in de spierpijn. Ik ben voorlopig ook niet meer geweest. Eerst de gewone danslessen weer oppikken. En dan hopelijk vanaf november ofzo ook echt inpikken bij de BBB.

IMG_20190711_183149.jpg
bezoek aan het Leuvense stadhuis
 • Een museum bezoeken.

In Roemenië bezochten we het Brukenthal Museum. Europese kunst in combinatie met de architectuur van het speciale gebouw/paleis. Een hele ervaring. In België is het niet gelukt om een museum te bezoeken jammer genoeg. Maar ik kreeg wel een Museumpas voor mijn verjaardag, dus dat wordt allemaal ingehaald!

 • Een dagje naar een stad in België. Bv. Antwerpen, Mechelen of Gent. Zou een ideale combo met het museumbezoek zijn ook.

Niet gelukt, helaas, maar een hele dag weg was gewoon niet makkelijk in te plannen. Ik deed wel een stadswandeling in Leuven met bezoek aan het Stadhuis. En ik was een avond in Zurenborg (Antwerpen) met een vriendin. Dus heb wel wat nieuwe plekjes leren kennen. En een heel lijstje in mijn hoofd van steden en plekken die ik wil bezoeken wanneer ik wat meer tijd heb.

 • Mijn verjaardag eind augustus vieren.

Zoals je kon lezen onder het eerste puntje is dit helemaal gelukt aan zee.

IMG_20190829_083105.jpg
Ook op kantoor werd ik verwelkomt met cadeautjes voor mijn verjaardag 🙂
 • Minstens één keer naar een wellness gaan. Ik heb sowieso nog een bon die voor eind augustus op moet.

Die bon is gebruikt en het was een ontzettend fijne en chille dag. In september staat nog een wellnessuitje gepland.

 • Nieuwe broeken kopen. En misschien ook nog wat andere kleding.

Ik kocht welgeteld één jeansbroek. Dus dat telt als geslaagd hé? Goh, met die warmte ben ik niet echt in the mood om broeken te kopen eigenlijk. Ik kocht ook nog wat andere zomerkleding die ik ook al allemaal droeg.

 • Regelmatig van slow life doen met een terrasje of een magazine lezen in de tuin.

Ik heb nog geen enkele keer in onze tuin gezeten. Terrasjes ook maar heel weinig eigenlijk. Slow life is wat moeilijker als je kei hard aan het bouwen bent, zo blijkt.

 • En natuurlijk mijn roadtrip door Transsylvanië. Die staat al vast.

Onze roadtrip was fantastisch. Alle verslagjes komen er zeker nog aan!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ab1

Ik vind dat ik het eigenlijk nog helemaal niet zo slecht heb gedaan!

Hoe was jouw zomer?

0 thoughts on “En die bucket list voor de zomer?

 1. Leuk dat je een Museumpas hebt, lijkt me ook tof om een keer een jaar te hebben. Een goede reden om er vaker op uit te gaan. Fijn dat de bouw goed gevorderd is de afgelopen maanden!

  1. Het is echt zo’n serie die langzaam in je kruipt (ook al klinkt dat raar). Er zijn elk boek momenten dat ik met mijn ogen rol, en momenten dat ik op het puntje van mijn stoel zit. Tis echt slow reading 😊

 2. Goed dat jou zo veel dingen wel gedaan hebt! Het lijkt me inderdaad heel moeilijk om heel rustig aan te doen als je met zo’n spannend project bezig bent, haha. Zelf heb ik mijn zomerplannen wat minder goed uitgevoerd, daar heb ik toevallig ook over geschreven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *