Close
Dit zijn mijn groene vlaggetjes

Dit zijn mijn groene vlaggetjes

Eerder vertelde ik jullie al over mijn rode vlaggetjes, oftewel de symptomen die optreden wanneer er stress is in mijn leven. Gelukkig zijn er ook heel wat zaken waar ik me goed bij voel. Wat neemt mijn stress juist weg?

 • Op tijd gaan slapen. Er is niets dat een slechte dag zo goed relativeert als slaap.
 • Schrijven. Als het op papier of op deze blog staat is het uit mijn hoofd en dat doet zo’n deugd soms.
 • Lezen. Of dit nu een boek of een magazine is. Lezen maakt me meestal rustig. Als ik me niet kan concentreren op een boek is het echt slecht met me gesteld.
 • Knuffelen met mijn katten (wetenschappelijk bewezen dat dit de bloeddruk doet verlagen). Of ja, als die niet in de buurt zijn dan maar met het lief ;).
 • Die smartphone wegleggen. Nog steeds een heel groot werkpuntje!
 • De verkregen offline tijd invullen met rustige activiteiten zoals puzzelen, kleuren, fotoboeken maken en kruiswoordraadsels invullen. Deze zaken komen er veel te weinig van.
 • Uitjes met vrienden. Restaurantavondjes, of gewoon thuis op de bank en uren praten over ditjes en datjes.
 • Muziek luisteren. Doe ik veel minder dan vroeger en probeer ik nu wat in mijn routine te krijgen terug. Meeschreeuwen, dansen… zalig toch!
 • Wandelen. Buiten zijn in de natuur en gewoon je voeten volgen.
 • Dansen, in de dansles dan. Al moet ik me er soms naartoe slepen. Eens ik er ben, heb ik daar nooit spijt van.
 • Naar de wellness gaan. En dan bedoel ik echt zoals het moet: naakt (want eik bacteriën tussen je huid en zwemkledij) en in de sauna zitten ook effectief. Afvalstoffen uitscheiden en je lichaam eens even goed laten vechten tegen al het slechte. Ik maak er het laatste jaar veel minder tijd voor. Ben nog geen enkele winter zo vaak ziek geweest als deze winter… Toeval? Misschien (niet).
 • Gezelschapsspelletjes spelen. Dit doe ik veel te weinig. Het lief is niet zo verzot op boardgames en met vrienden doen we dat zo vaak als het kan. Maar iedereen heeft zijn leven hé.
 • Nieuwe impressies op doen. Dat kan op reis. Maar eigenlijk is naar een museum gaan al goed genoeg. Tegenwoordig zijn kunstmusea grote favoriet. En kunst vind je natuurlijk ook op straat. En is zo ook combineerbaar met het wandelen ;).
 • Koers kijken. Het is de schoonste bijzaak ter wereld.
 • Soms kunnen series kijken ook zorgen voor ontspanning. Maar ik merk dat in gestresseerde periodes het moeilijk is om me helemaal te verliezen in een serie. Dan grijp ik te vaak naar de smartphone tijdens het kijken. Dus deze is wat dubbel.

Wat zijn jouw groene vlaggetjes?

 

0 thoughts on “Dit zijn mijn groene vlaggetjes

 1. Bij mijn werkt een serie wel, daar kan ik me helemaal in verliezen. Een goed boek, een natuurwandeling, een een dagje luieren op zondag, iets nieuws doen die ik nog nooit deed,… Eigenlijk beste wel veel groene vlaggetjes, maar misschien moet ik eens beter nadenken over de rode om ze wat te kunnen voorkomen.

  1. De natuur is absoluut eentje waar te weinig van geniet. Ik ben echt zo iemand die binnen kruipt na een lange dag, ook al is het buiten mooi weer. Werkpuntje!

 2. Mijn groene vlaggetjes neerschrijven, helpt om de rode te voorkomen :-). Wandelen en lezen helpen ook, maar ook koken en bakken zijn voor mij ontspanning.

 3. Slapen, sporten, wandelen, lezen en schrijven behoren hier absoluut tot mijn groene vlaggetjes 🙂 Maar evengoed een tijdje verdwijnen in een geweldig warm bad. En de smartphone aan de kant leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *