Close
Op het nachtkastje #17
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #17

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • The Tudor Bride van Joanna Hickson, één van mijn favoriete historische fictie-auteurs. Het boek gaat verder op The Agincourt Bride en vertelt het verhaal van Catherine Of Valois vanaf het moment dat ze koningin van Engeland wordt. Dit boek las iets vlotter dan zijn voorganger omdat ik meer bekend ben met de Britse dan de Franse geschiedenis. Maar misschien net daarom dat ik het vorige een tikkeltje beter vond. Ik heb weer genoten van die heerlijke gedetailleerde stijl die ik van Hickson gewend ben.
  • Een tussendoortje dat zowaar een selfhelpboek is. Het is dat ik zo’n fan ben van Femke’s blog waardoor (Fuck) the quarterlife crisis op mijn lijstje kwam. Met de meeste theorieën uit het boek was ik al bekend, maar het was fijn om het allemaal even bij elkaar te hebben en Femke’s humor deed me vaak grinniken. Echte selfhelp met concrete tips is dit echter niet.
  • Ik fiets focus van Wout Van Aert was nog een tussendoortje omdat ik ziek was en iets wou waarbij ik niet hoefde nadenken. Als crossliefhebber heb ik maar weinig opgestoken van het boek, ik denk dat ik wel al inzicht had in hoe renners trainen en hun wedstrijddag opbouwen.
  • Tot zover de uitgelezen boeken. Ondertussen ben ik bezig in het derde en laatste deel van de boeken over de familie Clavell ten tijde van de Hugenotenvervolging in Frankrijk. Deel 2 las zo vlot dat ik meteen verder wou. De setting is ondertussen wat anders en er zijn nieuwe personages, maar het leest nog steeds zalig weg.
  • In Londen deed ik heel wat inspiratie op in de Waterstones en de Foyles. De boekenhemel <3. Vooral omdat ze daar een specifieke historische fictieafdeling hebben (noteer maar Belgische boekenwinkels) en ik daar dan letterlijk bijna elk boek van wil lezen. Enfin, ik voegde op Goodreads dus heel wat boeken toe en bij toeval waren er toch twee van die boeken beschikbaar in de bib. The half-drowned king beloofde een avontuurlijk vikingverhaal te zijn. In het Nederlands klinkt de titel wat minder spannend met ‘De legende van Swanhilde’ en ik vind het boek tot nu toe nog niet wauw. Leuke setting, maar nog wat te voorspelbaar voorlopig en de schrijfstijl ligt me wat minder.

Gekeken

  • Begonnen aan Vanity Fair bij gebrek aan iets anders. Ik wacht op de Les Miserables serie van BBC want die zou zonder musicaltoets zijn en heeft heel wat goede acteurs gescoord.

Meegemaakt

  • Leen is getrouwd en dat was een geweldige dag en een goed feestje. Het is al lang niet meer zo laat geweest.Maar het was het waard. Mijn outfit was trouwens tijdig in orde, oef! En nee, ik wil nog altijd niet trouwen ;).
  • De afgelopen weken waren best saai en eentonig. Er werd hard gewerkt op kantoor waar het alle hens aan dek is richting eindejaar. In de weekends stond er weinig op het programma. Er werd wat aan project huis gewerkt. En eerst viel het lief serieus ziek en op dit moment heb ik het zelf ook goed zitten. Laat ons zeggen dat ik het beu ben om in de zetel te zitten en dat zeg ik als introvert niet snel.

Me afgevraagd

  • Hoogsensitiviteit is een topic geworden in mijn hoofd (hier kan je daar meer over lezen trouwens). Ik ben ervan overtuigd dat ik wat kenmerken vertoon, maar wat niet meteen of ik me dan ook zo moet bestempelen. Dat ik ermee moet leren omgaan en dat het misschien nog wat sterker gaat worden dat besef ik dan weer wel.
  • Ik ben ook wat bezig met productiviteit en hoe ik meer gedaan kan krijgen op het werk. Want het is veel en ik merk dat mijn systemen niet waterdicht zijn. Batching  (meer dezelfde taken samen doen bv. je eerste versie van verschillende blogberichten na elkaar schrijven ipv 1 blogbericht af te werken met foto’s, seo en editing) is iets waarmee ik wil experimenteren. Verder vraag ik me af of iemand nog goede literatuur of blogs rond het onderwerp productiviteit kent?
  • Waarom iedereen toch zo zot is van Black Friday, Sinterklaas, kerstmis? Ik ben niet de meest minimalistische en duurzame persoon, maar die harde commerce en focus op materiële zaken… Ik heb het daar wat mee gehad. Kunnen we niet gewoon focussen op ervaringen?

Uitkijken naar

  • Niet meer ziek zijn
  • Twee dagen Londen met de collega’s. Ook al gaat de kerstgekte daar enorm zijn.
  • Het jaar goed kunnen afsluiten op het werk. Al zal het eerst nog 2 weken knallen zijn.

Geblogd

Wat zijn jouw plannen tijdens de laatste maand van het jaar?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #17

  1. Die Tudor Bride gooi ik in mijn winkelmandje! Van Philippa Gregory heb ik zo goed als alles gelezen, maar Joanna Hickson kende ik nog niet. Dankjewel dus!

  2. Ja hoor, het gaat druk zijn in Londen, een van de redenen waarom ze mij daar niet zien in deze periode!
    Wij kijken uit naar oudjaar, gaan naar Marc Marie in Tilburg… heerlijk vooruitzicht!

    1. Tis een door mijn werk betaalt uitstapje dus ik ga graag mee maar had het ook liever in een andere periode gezien idd. En dat klinkt als een heerlijk vooruitzicht!

  3. De laatste weken van het jaar zullen in teken staan van mijn verandering van werk, en de laatste vakantie voor onze dochter naar school gaat.
    Ken je de podcasts van Werk & Leven al? Die vind ik geweldig als het op productiviteit en zo aankomt!

    1. De eerste schooldagen zullen sowieso spannend zijn! Ja daar heb idd alle productiviteitsafleveringen van geluisterd en daar is het batching idee wat beginnen groeien. Het is nog gene simpele om effectief op het werk te beginnen toepassen 😀

  4. The Tudor Bride staat hier op het verlanglijstje om te lezen 🙂 Deze maand vooral proberen wat uit te rusten en een aantal knopen doorhakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *