Close
Waar ik een hekel aan heb… #3

Waar ik een hekel aan heb… #3

Ons ergens aan ergeren, we doen het allemaal. Aan grote dingen. Maar vooral aan kleine dingen. Talitha noemt het pet peeves. Dingen die andere mensen doen en waar je een hekel aan hebt. First world problems dus eigenlijk. Maar oh zo leuk om van je af te schrijven als een ware Cruella De Vil en jezelf in te herkennen (dat doe ik toch altijd bij Talitha haar stukjes ^^). Ik ging al eerder los over irritante mensen en taalfouten.

De context waarin ik mij met voorsprong het meeste erger aan anderen is *tromgeroffel* het verkeer. Maar echt, sorry, zaten er vroeger soms rijbewijzen in een chipszak zoals flippo’s wanneer ik klein was? Ik denk dat iedereen zich gaat kunnen herkennen in onderstaande puntjes. En daardoor vraag ik mij af wie die mensen die dat doen dan zijn (waarschijnlijk doen we dus het allemaal wel eens ofzo)?

 • Niet pinken als je van een rotonde gaat! Kijk, ik kan tegen veel. Maar dat ik minutenlang sta te wachten om een rotonde op te kunnen met 85 anderen in mijn gat en dan tientallen auto’s zie afslaan zonder te pinken, daar kan ik nu eens moordlustig van worden se.
 • Mensen die consequent 10 km/u minder rijden dan dat je er mag. Ook in zone 30. Ik heb geen immens zware voet, maar ik rijd wel graag 50 waar je 50 mag en geen 40.
 • Mensen die denken dat ritsen enkel die dingen zijn om je jas mee dicht te doen. We willen na een evenement allemaal graag naar huis jongens.
 • Mensen die geen beslissing kunnen nemen. Ze hebben voorrang, ik stop, en dan gaan ze twijfelen of ze nu echt wel verder mogen rijden… Ik stop niet voor mijn plezier of om jullie velgen van dichtbij te bekijken… ^^. In dezelfde categorie: mensen die de weg aan het zoeken zijn en twijfelen of ze moeten afslaan. Ik ben zo iemand die dan toch afslaat om zeker niet in de weg te rijden en dan in die straat wel even zal stoppen om op de gps te kijken. Maar niet iedereen denkt hetzelfde.
 • Zigzaggers. Dat is gevaarlijk. Altijd en overal. En je wint er dus niets mee he.
 • Mensen die te dicht achter me aan rijden. En te dicht is in mijn hoofd voor jullie waarschijnlijk niet eens dicht. Ik weet niet waarom ik daar niet tegen kan. Ik wil gewoon niet dat als ik in mijn achteruitkijkspiegel kijk ik recht in de ogen van iemand staar ofzo.
 • Sneeuw in combinatie met autorijden. Daar moet ik echt niet van weten.
 • Toucours mensen die hun pinkers niet gebruiken. Er worden geen auto’s verkocht zonder, al zijn BMW’s een twijfelgeval, dus pink gewoon voor je afslaat.
 • Auto’s met van die super felle lichten. Ik heb sowieso nogal last van mijn ogen bij fel wit licht en ik heb het gevoel dat alle nieuwe wagens met van die koplampen rijden waar je een hele straat mee kan verlichten. Een verblindend effect is niet nodig. En gevaarlijk. Hopelijk leest er een autoconstructeur mee.
 • Mijn GPS en ik. We hebben nogal vaak ruzie.
 • Eikels die overal tussen willen wringen, stoppen zonder te kijken naar wie er achter hen rijdt, zomaar van een parking rijden en dan menen dat ze wel voor jou mogen. Echt, het zijn vaak mannen van rond de 40-50 en dan kijken die je aan alsof je een domme blonde griet bent, terwijl ik niks gedaan heb. Sowieso liggen die thuis onder de sloef.
 • Mensen die denken dat een wegomlegging voor iedereen geldt behalve voor zichzelf en zich dan vastrijden en alles ophouden.
 • Mensen die überhaupt vinden dat verkeersregels voor iedereen gelden behalve voor zichzelf.

Is het verkeer ook zo’n bron van ergernissen voor jou?

0 thoughts on “Waar ik een hekel aan heb… #3

 1. Ja hoor, zeker weten! Ik heb een hekel aan zo van die mensen die te traag rijden, maar dan vlak voor de lichten toch een tandje bijsteken zodat ze nog net het rode licht voor zijn. Terwijl ik er al een hele tijd gefrustreerd achter hang en wel rood licht krijg. So unfair!

 2. Herkenbaar!! Ik erger me ook heel snel in het verkeer… ik ga gelukkig met de trein werken. Ik vind dat toch relaxer dan met de auto, er zijn soms vertragingen of afgeschafte treinen maar dan kun je tenminste nog lezen. In de auto jaag ik me veel te veel op aan bovenstaande puntjes 🙂

 3. Haha deze lijst is zó herkenbaar! Het verkeer en dan vooral andere chauffeurs halen zo hard het slechtste in mij naar boven :’) Mijn top-twee: mensen die trager rijden dan ze mogen rijden en chauffeurs die te dicht achter mij rijden. Dan verander ik consequent in iemand die zelf geen halve mm over de toegelaten snelheid ga, om ze even hard te ergeren als zij mij *insert evil laugh*

 4. Hahahaha, zo herkenbaar! Ik erger me ook aan zowat al die punten. En euhm ik heb een BMW en kan je verzekeren daar zitten pinkers op hoor. En ik gebruik die ook 🙂 Nog eentje waar ik versteld van stond en me mateloos aan ergerde: als er file is de pechstrook gaan gebruiken als rijvak. Ik moest ook die afrit hebben maar geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om daarvoor de file te omzeilen en de resterende kilometers aan hoge snelheid op de pechstrook af te leggen.

 5. Voorrang van rechts geven, da’s ook ne moeilijke. Merk ik bijna elke dag als ik Leuven binnenrijd (met de fiets weliswaar). Ik moet ergens een kruispunt over en o stoppen als er iemand van rechts uit een straat komt, op de fiets dan nog wel, waarom zouden we?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *