Close
Op het nachtkastje #16
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #16

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • Ik las nog eens een non-fictie boek. Eentje die al eeuwen in de kast stond. Dan Ariely bespreekt aan de hand van wetenschappelijke experimenten hoe onze schijnbaar rationele beslissingen vaak genomen worden vanuit irrationeel gedrag. Niet eenmalig, maar bijna altijd opnieuw. Op die manier zijn we eigenlijk voorspelbaar irrationeel en zouden we hier dus op kunnen inspelen. Heel toegankelijk en soms confronterend. Van mij mocht het nog wat uitgebreider zelfs, ik merk dat als ik non-fictie lees, ik boeken over menselijk gedrag en psychologie het meest interessant vind. Predictably irrational werd de passende naam van het boek.
  • Tijdens koude dagen grijp ik al sneller naar een klassieker en het was nodig, want ik las er nog maar eentje dit jaar. De teller staat nu op twee met Persuasion van Jane Austen. Daarmee las ik nu 6 van haar 7 verhalen en Persuasion komt meteen de top 3 van favorieten binnen. Anne Elliot vind ik, naast Elinor uit S&S, het hoofdpersonage waarmee ik de grootste klik had en het is een mooi volwassen verhaal.
  • Deze twee boeken werden nummer 30 en 31 van 2018, daarmee is mijn reading challenge van 30 boeken dus succesvol behaald, want ik heb nog anderhalve maand te gaan. Ik gok dat ik dus net als vorig jaar net over de 35 ga uitkomen. Hoera!
  • Van Colm Toibin las ik nog niets, maar toen hij vorig jaar een boek uitbracht over de Griekse mythologie, meer bepaald het verhaal van Clytemnestra en Agamemnon, moest ik het lezen. Het is mijn huidige treinboek en die man kan echt goed schrijven. Een hervertelling is altijd afwachten, maar ik wordt helemaal meegezogen in het verhaal alsof het mensen van vlees en bloed zijn. Het huis van de namen doet me beseffen dat ik vaker over de Griekse mythen moet lezen.
  • Daarnaast lees ik deel 2 ‘gevangene van Versailles‘ van de serie van Golden Parsons over de hugenotenvervolging in Frankrijk onder Louis XIV. Klinkt heftig, maar eigenlijk is het verhaal vooral veel drama, actie en liefde, eerder dan zware geschiedenis. Ik vlieg door de pagina’s en geniet onverwacht nog veel meer van dit deel dan van het eerste, dus deel 3 zal snel volgen.

Gekeken

  • Outlander seizoen 1 met het lief uitgekeken, dus nu kunnen we verder met 2 om dan naar 3 & 4 over te gaan, die ik zelf nog niet heb gezien.
  • Dancings with the stars want koppeldansen <3, ook al boeien de BV’s me dit seizoen niet echt (uit welke kerker hebben ze die gehaald allemaal?) en ik mis Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen. Maar komaan, de presentatie is toch echt slecht?

Meegemaakt

  • Ziek geweest in één van de drukste weken van het jaar. Dus euh ja, niet echt goed kunnen uitzieken. Boe!
  • De jaarlijkse herfstwandeling was weer een succes. Ik moet me met deze temperaturen echt naar buiten sleuren. Maar ik geniet er altijd van als dit lukt.
  • Het was verder een opvallend rustiger maandje dan september. Privé dan, op het werk is het alle hens aan dek.
  • Gaan quizzen en kei hard op ons doos gekregen, het kan niet elke keer prijs zijn.
  • Maar afgelopen weekend zat ik dan eindelijk in Londen <3. Net tijdens Remembrance Day weekend en dat is in Engeland een groot ding. We sliepen met zicht op de Tower Of Londen die ’s avonds een massa volk trok doordat er duizenden lichtjes werden aangestoken ter herdenking. Uniek om dit mee te maken. Verder maakte ik vooral kennis met het levendige centrum, wandelden we langs de Themes en bezochten we de prachtige St Pauls Cathedral. Sowieso later nog veel meer over dit tripje!

Me afgevraagd

  • Weer veel te veel. Mijn piekergedachten gaan echt alle kanten op. Minder denken is het doel voor volgende maand alvast.
  • Waar de tijd naartoe, het is echt alweer bijna december. En ik ben geen kerstmens dus vind dat niet zo’n leuke periode. 2018 is echt aan rotvaart voorbij gevlogen.
  • Facebook (de app) van mijn telefoon verwijderd. Om eens te kijken of het iets met me doet. Voorlopig mis ik bitter weinig.

(Veel) geblogd

Kijk jij uit naar de feestdagen?

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #16

  1. Ik ben ook niet zo’n kerstmens, al vind ik kerstavond zelf dan wel weer gezellig. Het is nochtans aangenaam qua temperatuur voor oktober/november te zijn. Ik hou wel van die frisse herfstwandelingen.
    Facebook is al paar jaar geblokkeerd op mijn gsm en ik krijg het niet gedeblokkeerd… Ik mis het totaal niet op mijn gsm maar soms krijg ik een link doorgestuurd via whatsapp en die kan ik dan niet openen. Dat is het enige minpuntje.

  2. Op Facebook is niet veel meer te zien tegenwoordig. Instagram tegenwoordig, dat is een beetje mijn nieuwe verslaving, zo binnengluren bij andere mensen blijft toch leuk ;-). Ik vind de Jani ook geen goede presentator. Hij is hilarisch in zijn stylingprogramma, voor zo’n show is hij niet de juiste persoon. Maar toch kijk ik ;-).

  3. ‘Het huis van de namen’ heb ik op mijn leeslijst gezet! Misschien moet ik me, als voorbereiding op Versailles, ook wat inlezen. Tips daarvoor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *