Close
Op het nachtkastje #5
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #5

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? Welke nummers luister ik momenteel? En speelt er nog iets anders door mijn hoofd?

Letters

 • Conn Iggulden is toch wel de auteur-ontdekking van dit jaar. Ik ben zijn Caesarreeks aan het verslinden en was aanbeland aan het derde deel (van 5) over Julius zijn tijd in Gallië. ‘Het zwaard van de macht‘ was opnieuw boeiend met veel veldslagen, maar ergens miste ik Rome heel erg. Ondertussen zijn we de Rubicon over dus het vervolg belooft de moeite te worden. To be continued ;).
 • Meer lezen van Belgische schrijvers is stilaan wel een doel aan het worden. Dus lees ik momenteel eindelijk een boek van Griet Op De Beeck. Het werd ‘Kom hier dat ik u kus‘. Ik ben echt aangenaam verrast over hoe vlot ik door het verhaal raas. Over het gewone echte leven en alle twijfels die je daarbij kan hebben. Niet mijn laatste boek van haar!
 • Soms laat ik mij leiden door een mooie cover en een toffe titel. Ik grabbelde ‘De horlogemaker van Londen‘ dus gewoon even mee in de bib. Het gaat over een horlogemaker in Londen (deuh^^) en het is een beetje een bizar boek. Een samenvatting van het plot is moeilijk. Het is een magisch en tegelijk mysterieus verhaal. Het boek speelt zich per toeval ook nog eens af in het verleden (Victoriaans Engeland). Het einde gaf best wel voldoening, zware meevaller!
 • Net begonnen in het meest gelauwerde boek van Murakami ‘Norwegian Wood‘. Ik ben op zijn zachtst gezegd heel benieuwd!
 • Ondertussen kijk ik ook al een beetje terug op mijn afgelopen leesjaar, al zal er in de kerstvakantie nog veel gelezen worden! En ik heb natuurlijk ook al enkele nieuwe leesdoelen gesteld. Wordt allemaal vervolgd 😉

Beelden

 • Howard’s End, een BBC-serie naar het gelijknamige boek van E.M. Forster, dat ondertussen al op het leeslijstje is gegooid. Hayley Atwell & Matthew Macfayden spelen de hoofdrollen, alleen daarom dus al de moeite. De dialogen zijn soms wat moeilijk te volgen, maar de serie heeft dat heerlijke typische ‘kostuumdrama-BBC -sfeertje’.
 • Het tweede seizoen van Victoria, want royals, Engeland, David Oakes, Jenna Coleman en Rufus Sewell <3. Niet de meest diepgaande kostuumserie (is dan ook ITV en geen BBC), maar het kijk heerlijk weg.
 • Tabula Rasa uitgekeken ondertussen. En ik geef toe het einde was verrassend, maar als je even 2 seconden nadenkt over het motief van de dader dan is het allemaal ook wel heel cliché. Dus ik ben ergens tussen enthousiast en teleurgesteld.

Melodie

 • Ik heb op Spotify een fijne playlist gevonden, ‘pop-punk powerhouses‘. Helemaal mijn ding, dus deze staat regelmatig op!

Gedachten

 • Het zijn zware weken. Veel drukte en stress op het werk, donker, sneeuw (ik heb altijd een hekel aan sneeuw zelfs op zondag), vechten tegen ziektekiemen. Het is dus vooral uitkijken naar een weekje kerstvakantie en relativeren. Veel relativeren. En self-care. Hatelijk woord, maar dat ook.
 • Mijn ‘op wieltjes’ berichten komen er voorlopig ook doordeweeks aan. Niet iedereen vindt dit even fijn om te lezen, dus wil ik op zondag andere artikels blijven aanbieden. Met het veldritseizoen in volle versnelling (pun intended) vloeit de inspiratie wel heel erg, dus stoppen met schrijven over de koers doe ik zeker niet ;). Trots op dit bericht.

Terugblikken

 • Tja een moeilijke periode/winterdip overwinnen is iets waar ik dit jaar opnieuw mee worstel. Een hele tijd geleden verzamelde ik mijn tips tegen een winterdepressie in een postje. Even zelf opnieuw lezen en misschien helpt het jullie ook wel?
 • Het is weer bijna zover, de feesten. En dit jaar ben ik opnieuw geen fan, door mijn winterdipje misschien nog minder dan anders. Waarom kerst niet zo mijn ding is vertelde ik je afgelopen winter al een keer.

Hoe gaat het met jullie in deze donkere periode?

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #5

 1. Griet op de Beeck is echt een van mijn favoriete schrijfster en ik vond “Vele hemels” nog veel beter dan “Kom hier dat ik u kus”! En ik had hetzelfde met Tabula Rasa, haha, ik vond het echt heel goed en had het niet zien aankomen, maar na vijf minuten nadenken dacht ik: “Waarom zag je het in godsnaam niet aankomen?” Maar goed, liever dat dan een compleet van de pot gerukt einde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *