Close
Zo omarm je de herfst nog net een beetje meer

Zo omarm je de herfst nog net een beetje meer

In maart schreef ik een postje om de lente dat tikkeltje meer in huis te halen. Ondertussen is het sinds enkele dagen officieel herfst, maar het weer doet al een tijdje langer aan het overslaan van de nazomer. Zowat half Vlaanderen heeft de herfst al letterlijk aan de lijve moeten ondervinden en heeft een zware verkoudheid te pakken. Zoals elk jaar stond ook ik weer op de eerste rij wanneer de vallingen werden uitgedeeld #Kendet. Je zou er bijna moedeloos van worden.

Maar de herfst heeft ook zijn goede kanten. De natuur is op zijn mooist, het is de tijd van het jaar om binnen te cocoonen met een goed boek én het is weer cross op tv (hihi ^^). Nog niet helemaal overtuigd? Dan geef ik je nog enkele tips waardoor de herfst gegarandeerd je favoriete seizoen zal worden.

p1060051

 • Vanaf september lijkt je leven een pak saaier te worden (dat lijkt niet alleen zo, het is ook zo. Weg sfeer, ik weet het ^^). Je valt terug in die dagelijkse sleur van vroeg opstaan, gaan werken, eventueel kinderen naar school voeren, ’s avonds nog langs de muziekles of fitness… Je verlangt weer naar die zalige zomeravonden waarop niets moest. Wel besef dan dat routine eigenlijk heel goed voor is. Dat het net die zomeravonden zijn die je lichaam nu zo moe hebben gemaakt. Dat legde ik hier al eens eerder uit. Maak van die sleur dus geen vijand, maar geniet er even terug van dat je een houvast hebt.
 • Blijf naar buiten gaan. We hebben steeds de neiging om onszelf  op te sluiten wanneer het buiten donkerder en kouder begint te worden. Ik moet bekennen dat dit ook voor mezelf een moeilijke is. Ik zit liever lekker warm binnen. Doffel jezelf in met die laarzen, muts en een dikke jas aan en ga even wandelen. Neem dan vooral de kleurenpracht van de natuur in je op en adem een paar keer diep in. Je weerstand is je dankbaar. (Tenzij je een sjaal vergeet, niet goed voor de keel).
 • Koop een nieuw dekentje. Of een nieuwe pyjama. Ook al heb je er al 100. Het hoort allemaal zo bij dat ‘Hygge’-gevoel. Voila, je spreekt er spontaan een mondje Deens door.
 • Maak je lid van de plaatselijke bibliotheek. Of ga naar een boekenmarkt. Of neem een abonnement op een tijdschrift. Of doe het gewoon alle drie zoals ik. Er is niets heerlijker dan met nieuw leesvoer onder dat warme dekentje te zitten, toch?
 • Heimwee naar de zomer? Blijf dan die heerlijke zomerhits beluisteren via je eigen Spotify-playlist. Niemand heeft beweerd dat Despacito verboden is vanaf september. (Maar toch, despacito is nu wel echt passé neen?)
 • Echt wel nood aan nog wat vitamine D? Boek dan met die laatste verlofdagen nog snel een citytripje richting het zuiden. Zo heb je iets om naar uit te kijken. Hier viel de keuze op Sevilla, naar waar trek jij?
 • Eet je ziek aan pompoensoep. Met balletjes. Of met vermicelli. Of met allebei.
 • En bij een verkoudheid? Kippensoep to the rescue. Getest en goedgekeurd.
 • De herfst is ook de ideale periode om een nieuw hobbyproject te beginnen. Maak dat fotoboek met je vakantiefoto’s (van drie zomers geleden), leer jezelf handletteren (en faal daarin kei hard), start een bullet journal (en maak een lijstje met wat er allemaal zo leuk is aan de herfst) of begin nu eindelijk eens met yoga (dan weet je meteen waar je allemaal spieren hebt nadien ^^). De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hou jij van de herfst? Wat doe jij om deze periode nog dat tikkeltje fijner te maken?

0 thoughts on “Zo omarm je de herfst nog net een beetje meer

 1. Ik hou sowieso van de seizoenen, al viel de herfst toch wat op mijn dak dit jaar. Daarom ben ik ook zo blij met het zonnige weer nu, precies toch een beetje uitstel. Ik zit op dit moment op mijn terras in de zon te genieten :-).

 2. Ik hou echt van herfst! Dat cocoonen ligt mij helemaal: induffelen in een dekentje, eerste warme choco sinds lang, gember en kaneel als verwarmende kruiden gebruiken, noten rapen tijdens een wandeling… Mmmmm, heb er al helemaal zin in!

 3. Oh ik hou van de herfst, ook al kan ik me dan somber voelen door de donkere dagen. De meeste tips doe ik al, want ik ga bijvoorbeeld elke dag 2 keer wandelen met de honden. En lezen doe ik het hele jaar door 😉

  Ik vind de gezelligheid van de herfst zo leuk, en de kleuren en geuren. Heerlijk <3 En de lekkere herfstgroenten en fruit.

 4. Zelf hou ik er ook wel van om met een boek en een dekentje gezellig in de zetel te kruipen tijdens de herfst- en wintermaanden. Wel leuke tips om die donkere periode iets aangenamer te maken 🙂

 5. Haha, je slaat de nagel op de kop, ik heb deze zomer inderdaad een paar honderd foto’s van al mijn reizen de laatste jaren afgedrukt en ik zoek de moed om ze in een fotoalbum te plakken 😉 Verder roep ik ook elk jaar dat ik een boswandeling ga maken, wat er nooit van komt hahaha!

  1. Ik ben ook nog bezig met mijn fotoboek van mijn citytrip in maart en ik vertrek over 3 weken opnieuw op citytrip, over mijn gewone foto’s ga ik zwijgen 🙈

 6. Ik heb geen flauw idee wie of wat despacito is. Maar heimwee naar de zomer daar ge je me niet rap op betrappen. Lang leve de herfst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *