Close
Op het nachtkastje #2
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #2

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? Welke nummers luister ik momenteel? En speelt er nog iets anders door mijn hoofd?

Letters

 • Tussen de vorige en deze update las ik nog 2 andere boeken. Ja, ik ben echt in een zware leesperiode. Het tweede deel over Caesar van Conn Iggulden was de moeite en de handleiding van Kelly over bullet journaling (cadeautje voor mijn verjaardag) inspireerde me heel erg. Nu alleen nog zelf aan de slag gaan! Reviews zijn zoals altijd te vinden op Goodreads.
 • Momenteel lees ik een boek van Alison Weir. Zij is een historicus met expertise in Tudorgeschiedenis en schrijft sinds enkele jaren ook fictieboeken over deze periode. Ze is nu een reeks aan het uitbrengen over alle vrouwen van Henry VIII, maar voor ik deze wil aankopen wou ik even checken of haar schrijfstijl überhaupt iets voor mij is. In de bib was het aanbod van haar boeken teleurstellend klein. Het werd uiteindelijk The Lady Elizabeth, over de jonge Elizabeth I van Engeland. Sommige passages hebben mij tot nu toe al echt geraakt, anderen hebben me al serieus met mijn ogen doen rollen om alle clichés die ze gebruikt. Ik ben er dus nog niet echt uit wat ik ervan vind!
 • Op de trein lees ik mijn eerste Murakami, toch wel wat uit mijn comfort zone. Het werd Spoetnikliefde, een niet al te dik boekje. Nog maar net in begonnen dus moeilijk om al een mening te geven. Maar ik ben benieuwd!

Beelden

 • Het nieuwe TV-seizoen in Vlaanderen is begonnen. En eigenlijk boeit het me amper. Ik zit even in een tv-dipje. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat er best goede programma’s tussen zitten. Maar even geen interesse hier.
 • Op BBC zenden ze op zondagavond de verfilmingen uit van de boeken van Robert Calbraigh, oftewel J.K. Rowling, over de cases van privédetective Cormoran Strike. Normaal niet zo mijn ding, maar Tom Burke en Holliday Grainger spelen de hoofdrollen en ik ben nogal fan van beide acteurs. De cases kijken lekker weg en zo moet ik die boeken alvast niet meer lezen 😀
 • Verder herbekijk ik seizoen 2 van Versailles. Alleen al voor de kostuums en het decor.

Melodie

 • Veel Imagine Dragons momenteel. Eigenlijk vind ik dat echt wel een goede band. On repeat.
 • De nieuwe 30 Seconds To Mars is uit en het is weer een schot in de roos. Zo’n typische meekweelsong zoals we van Jared Leto en co gewoon zijn. ‘Walk on water’ heet de nieuwe single.

Gedachten

 • Beetje chaos momenteel. Er is wel wat ongoing allemaal op het werk. En september is traditioneel druk. Vorig jaar schreef ik een post om de chaos wat te drukken en deze is opnieuw best relevant, ook voor mezelf.
 • Op zoek naar het ideale boekje en de structuur voor mijn bullet journal. Stilletjes aan ga ik de stap wel echt zetten #workinprogress

De vorige ‘Op het nachtkastje’ kan je hier nalezen. Wat zijn jullie aan het lezen, luisteren, kijken of denken momenteel?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #2

 1. Ik ben Gestolen Leven aan het lezen, dat zich afspeelt in Noord-Korea. Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan vind. Luisteren doe ik vooral naar mijn spotify lijst tegenwoordig. Al vind ik dat een beetje stom van mezelf, zo ga ik immers niets nieuws leren kennen…

  1. Dat herken ik wel een beetje. Hier ook steeds Spotify en in de auto vaak een cd omdat er teveel wordt gepraat op de radio s ochtends :p ik ontdek dus veel minder nieuwe muziek dan vroeger.

 2. Ik ben The Duchess War aan het lezen maar nog niet helemaal zeker wat ik er van vind. Eerder deze maand las ik een boek van Fremantle uit en dat vond ik dan weer een toppertje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *