Close
Werelddierendag: confessions van een crazy cat lady #2

Werelddierendag: confessions van een crazy cat lady #2

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Jullie weten ondertussen al dat ik een crazy cat lady ben. Ik kan er wel om lachen, maar mijn katten zijn echt wel mijn dierbaarste bezit. Die schepseltjes maken van een huis mijn thuis. Oké, heel sentimenteel allemaal dit. Ik wil eigenlijk een nieuw lijstje maken met nog meer betekenissen van een katteneigenares. Here we go!

  • Na een lange dag werken kom je eindelijk thuis. Je katten staan je op te wachten. Eigenlijk niet om je te verwelkomen hoor, maar om je een dik schuldgevoel te bezorgen. Om je te verwijten dat je hen zooolang alleen hebt gelaten. Of je nu maar een uur of twee dagen bent weggeweest, het leek voor hen een eeuwigheid en je zal het geweten hebben!
  • Een hond die blijft kwispelen of het nu de eerste of 235ste aai is. Hij vindt het nog altijd even fijn. Bij een kat ligt dat lichtjes anders. 1 aai, 2 aaitjes, 3, 4…. BANG, als je niet oppast zit je hand onder het bloed. En waag het niet van het een 5de keer te proberen hé!
  • Katten moeten regelmatig hun nagels blijven scherpen. We hebben twee krabpalen in huis, maar niets krabt zo goed als de zetel, toch?
  • Wanneer hun nagels weer scherp zijn, gaan ze ze toch nog eens extra wassen. Nagel per nagel. Het is precies zo’n messenslijper die je met een killerblik aankijkt. Dat aaien is duidelijk niet voor nu.

p1030650

  • Er zijn me dunkt 60 verschillende merken katteneten op de markt. En mijn katten vinden het allemaal best lekker. Voor even en dan halen ze hun neus op voor datgene waar ze gisteren nog verlekkerd op waren. Dan maar opnieuw naar de winkel zeker? Oh, en die halve verpakking die nog over is niet weggooien. Twee weken later smaakt dat opnieuw hemels als ik mijn katten moet geloven…
  • Ze staat te miauwen aan de deur, je staat zo snel mogelijk op, je doet de deur open, de kat komt in beweging, maar opeens… Opeens is ze toch niet meer zo zeker of ze nog wel binnen wilt. En dus blijft ze in deuropening zitten. Om na te denken? Nee hoor, ik denk eerder om jou daar te laten staan als haar slaafje.
  • Je kat zit rustig naast jou, je staat even op om iets te halen. Binnen een paar minuten sta je opnieuw in de kamer, waar precies net een orkaan is doorgeraasd. Alles ligt overhoop! En de kat? Die zit nog steeds op datzelfde plaatsje met een onschuldige blik te kijken. Heb ik niet gedaan hoor…

Herkenbaar, toch? Ach, ik zou ze niet kunnen missen! Een hele fijne Werelddierendag iedereen!

Meer crazy cat lady confessions kan je hier lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *