Close
Waar ik een hekel aan heb #7
cof

Waar ik een hekel aan heb #7

In een ver verleden lijstte ik hier regelmatig ergernissen op. Zogenaamde hekelpuntjes of pet peeves. Ik zou willen zeggen dat ik tegenwoordig een hekel heb aan de hele wereld, want het gaat er niet bepaald mooi aan toe. Maar ik beperk me vandaag toch tot eerder kleine dingen ;).

Disclaimer: It’s not you, it’s me. Elke gelijkenis met bestaande personen berust geheel op toeval.

 • Het feit dat wij allemaal – met dank aan Instagram – content creators zijn geworden. De meeste van ons trouwens zonder echt talent. Ik heb vier dagen in Rome rond gelopen en de gekste dingen gezien die mensen doen om foto’s en filmpjes te maken. Het is vaak lachwekkend. Instagram ruined everything. En ja, dat zeg ik als blogster – ook een content creator ;).
 • ‘Deze trein bestaat uit 3 rijtuigen in plaats van 9.’ Waar zijn die andere 6 naartoe, onderweg verloren?
 • Mensen die zeggen ‘Je moet je geen zorgen maken’. Dat zeg je omdat je ziet dat ik me zorgen maak. Hoe kan ik dat dan plots ongedaan maken?
 • In dezelfde categorie mensen die vragen om ‘kalm te blijven’. Dat zinnetje doet veel met mij, maar kalm word ik er NIET van.
 • De pers die de moord op/ de aanval op een vrouw als gezinsdrama bestempeld. Noem het wat het is: femicide. Ja, soms zijn er ook kinderen bij betrokken. Maar heel vaak richt het motief zich op de vrouw.
 • Mensen die in een museum rondlopen en daar niet op mijn plek zijn. Als in: ze hebben geen enkele interesse in de werken die er hangen of in het gebouw, maar willen enkel een paar foto’s nemen om te kunnen laten zien (op Instagram 🙄) dat ze er zijn geweest. Om het te kunnen afvinken van de bucket list, ook al boeit het hen niet echt. Klinkt waarschijnlijk heel bourgeoisie dat ik dit zeg. Maar zo het idee dat mensen het gevoel krijgen dat ze op vakantie iets ‘moeten’ bezoeken ook al interesseert hen dat niet vind ik maar stom. Van wie moet dat dan?
 • Het feit dat je tegenwoordig in geen enkel restaurant meer binnen raakt zonder op voorhand te reserveren. Covid introduceerde voor heel wat zaken reservaties (geldt trouwens ook voor musea en bezienswaardigheden op vakantie) en die zijn gebleven. Daardoor moet je nu precies alles op voorhand plannen. En ik ben wel een planner, maar ik wil soms ook nog eens gewoon wat spontaniteit. ‘Zullen we vandaag een dag daar naartoe gaan en dan daar gaan eten?’ ‘Ah nee, is allebei volzet’. Dat suckt, geef nu toe?
 • Mensen die met trots aankondigen dat ze ChatGPT gebruikt hebben om iets te schrijven of iets op te zoeken. Je bent niet cool of speciaal meer. Gebruik de tool of gebruik hem niet. Maar smeer dat niet zo constant in mensen hun gezicht, nobody cares.

Et voila, dat lucht toch weer op :D.

4 thoughts on “Waar ik een hekel aan heb #7

 1. Veel herkenbare dingen, met de treinperikelen op kop. Ik ben precies nog altijd niet over mijn pendeltrauma heen. En ik volg je ook helemaal over dat moeten reserveren voor alles. Ik ben nogal een planner, maar het is er tegenwoordig over, je kan maar weinig nog spontaan doen want alles is volzet.

 2. In De Kastart in Gent kan je nog gewoon gaan eten, dinsdag uitgetest, haha 😀
  En ja, dat “blijf kalm” zorgt er echt niet voor dat je kalm wordt.

 3. En het woord content creator dan!!! Dat bestaat alleen maar omdat (wannabe) influencer te hol klinkt haha. Dit is nog erger trouwens: “Deze trein bestaat UITZONDERLIJK uit 3 rijtuigen in plaats van 9”. En het is NOOIT UITZONDERLIJK. Ik ben wel zo’n museummens vrees ik haha. Of ja, niet omdat het moet of omdat ik er foto’s wil maken, maar in Oslo wilde ik bijvoorbeeld wel graag naar het Munchmuseum, maar als ik er dan ben is het toch zelden 100% mijn ding. Hahahaha en ja dat van ChatGPT is herkenbaar. En het reserveren ook: ik vind dat op zich prima, maar niet als je echt weken van tevoren moet reserveren, doe effe normaal, dit is The Jane niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *