Close
Dingen die ik niet begrijp…

Dingen die ik niet begrijp…

In een zeer zeer ver verleden deelde ik hier al eens zo’n lijstje van dingen die ik niet begrijp. Maar Irene blies deze rubriek onlangs nog eens nieuw leven in en daardoor had ik zin om zelf nog eens zo’n lijstje samen te stellen.

 • Babyshowers (met dank aan Lesley deze). Om te beginnen: wat heeft dat met een douche te maken? En gaan we nu echt vieren dat twee mensen succesvol seks hebben gehad en zich nu moeten voorbereiden op een kind dat hun hele leven overhoop gaat halen? Op het moment dat ze eigenlijk nog zouden moeten genieten van de rust die binnenkort niet meer te vinden zal zijn? Bizar, zeker wetende dat er ook gender reveal party’s en babyborrels georganiseerd worden. De gemiddelde baby heeft een drukker sociaal leven dan ik.
 • Hardcover boeken met dan ook nog eens zo’n papieren hoescover erover getrokken. Ik ben echt zwaar team paperback! Een hardcover kan soms wel mooi zijn maar het is zwaar en het boek plooit niet goed. En dan doen die daar dus soms zo’n papieren cover rond, waarom? Dat is echt irritant om te lezen (ik haal die er dan ook altijd vanaf). En je kan je daar gewoon aan snijden (heb ik echt vaak voor) en het gaat ook stuk…
 • Begrijp me bij deze niet verkeerd: ik vind het geweldig dat andere vrouwen ondernemen en een eigen zaak starten. Maar waarom zie ik elke gemiddelde veertigjarige vrouw ontslag nemen om dan na het volgen van één cursus een eigen Instagramaccount op te starten dat met naaien, breien of borduren te maakt heeft? Waar je patronen of stoffen kan kopen. Met een overvloedig gebruik van #girlboss en melige foto’s van hun kinderen die poseren in eigen creaties (benieuwd hoe die kinderen daar gaan over denken later).
 • Matcha in eten doen waardoor die dingen groen kleuren. Thee, koffie, koekjes, cake… zijn niet groen. Die kleur associeer ik echt met gras, of met sommige groenten – sorry.
 • Van die mensen die naar een sportwedstrijd gaan om dan te zwaaien of andere dingen doen om op tv te komen (zoals gevaarlijk naast renners lopen – ik kijk naar jou Tour De France!). Vaak gevaarlijk voor de sporters in kwestie (remember omie en opie?). Plus niemand is naar het publiek aan het kijken – ook uw bomma niet – dus stop daarmee. Er zijn echt veel makkelijkere manieren om op tv te komen. Schrijf u in voor Million Dollar Island, First dates of desnoods Blokken.

Wat begrijp jij niet?

8 thoughts on “Dingen die ik niet begrijp…

 1. Ik ben ook team paperback! Ik wil goed kunnen plooien en dat gemakkelijk vast kunnen nemen en niet zo’n stijf boek waar je geen kanten mee uit kunt.
  Matcha vind ik ook echt overroepen trouwens. Groen doet niet alleen denken aan gras of spinazie, ik vind dat matchadingen ook naar spinazie smaken en ik wil niet dat mijn koeken naar spinazie smaken.

 2. In het verre verleden kocht ik graag hardcovers meer een extra papieren omslag. De harde kaft was vaak ZONDER illustratie (vandaar de papieren wikkel). Alle vakantie boeken (zonder papieren omslag) kaftte ik zorgvuldig met de buitenkanten van tijdschriften (Vrij Nederland bijvoorbeeld). Dit ter bescherming want de boeken. Want die gingen mee naar het strand bij een rivier, meer of zee. De extra kaft ter bescherming want zand, natte handen vol zonnecrème waren ‘vernietigers’.
  Nu koop ik zelden nog een boek – nooit geen hardcovers meer want ik lees 90% als e-boek.

  1. Ik lees ondertussen ook zeker 50% e-books. Het kaften van een boek om mee naar het strand te nemen snap ik zeker, je wil het boek niet vuil maken natuurlijk!

 3. Oeh ja van die papieren covers rond hardcovers, verschrikkelijk, waarom??? En hahaha ‘de gemiddelde baby heeft een drukker sociaal leven dan ik’, love it. Ik ben ook niet zo voor eten in rare kleuren. Kleurstof heeft meestal dan wel geen smaak, maar ik vind het er vaak toch niet appetijtelijk uitzien, ook niet in cake of zo.

 4. Dat van die babyshowers en gender reveals snap ik écht niet. Zo’n commercieel gedoe. Wij hebben dat gelukkig nooit moeten meedoen, en zijn zelfs maar voor één doopfeest uitgenodigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *