Close
De 15 van 2022 recap
V&A in Londen

De 15 van 2022 recap

Het is eigenlijk nog best vroeg, maar ik besloot om toch al even terug te blikken op de 15 puntjes van 2022. 2023 is nog amper een dikke twee weken van ons verwijderd. En de agenda zit goed vol. Ik denk dus niet dat ik nog veel ga kunnen bijdragen aan onderstaande puntjes de komende dagen.

Ik blik sowieso nog in een aparte post volledig terug op het jaar. Het was een wisselvallig jaar, met sowieso betere momenten dan in de twee coronajaren. Maar wat betreft persoonlijke doelen werd er niet zoveel afgecheckt als ik zou willen. Iets met #projecthuis nog altijd.

Naar zee gaan
Gelukt in februari. En jammer genoeg alleen in februari. Maar het is wat er is. Ik ben er geweest en we bezochten toen o.a. het James Ensorhuis.

Op vakantie (binnen- of buitenland)
In juni trokken we 5 dagen naar mijn favoriete stad Londen en in augustus namen we het vliegtuig naar Bilbao.

Naar de wellness
Als ik het goed heb is dit drie keer gelukt. Voornamelijk in het voorjaar omdat er nog wat bonnen op moesten. Maar het is dringend tijd om dit nog eens te doen.

40 boeken lezen
Voorlopig staat de teller op 45 en ik heb er alle vertrouwen in dat daar nog minstens twee boeken zullen bijkomen. Een aparte terugblik op wat er gelezen werd komt er nog aan.

5x naar een museum
Ik ging exact 5 keer in België naar een museum.

Mooi wel dat het in vijf verschillende steden was ook. Ik betwijfel dat hier nog een bezoek bijkomt in 2022, maar de Museumpas is dus wel voldoende bovengehaald.

Daarnaast bezochten we ook enkele musea in het buitenland:

  • The British museum (Londen)
  • Victoria and Albert museum (Londen, favoriet!)
  • The National Gallery (Londen)
  • Het museum der Schone Kunsten (Bilbao)
  • Het Guggenheim (Bilbao)
  • Het San Telmo museum (San Sebastian, favoriet!)

Dankbaarheid oefenen door vaker te reflecteren en stil te staan bij de leuke dingen (ik wil terug actiever gaan journallen hierrond)
Er werd actiever met de bullet journal gepruld. Al stopte ik na een maand of drie met een aparte pagina voor lichtpuntjes omdat ik merkte dat ik deze amper invulde. Nu maak ik per maand een soort terugblik waarin ik lichtpuntjes noteer.

Ik wil hiermee in 2023 na de verhuis veel meer aan de slag nog. Maar het ontbreekt me soms nu aan energie en tijd.

Naar de cross gaan
Nog maar één keer gelukt, maar het was wel een mooie. We gingen begin november naar het Europees Kampioenschap in Namen (vrouwen en beloften). Dit puntje zou nog kunnen verbeteren doordat ik potentieel in de kerstvakantie nog naar Zolder zou willen gaan. En anders sowieso op 1 januari naar Baal.

EK Namen

Vaker foto’s nemen
Goh, ik heb hier soms aandacht voor gehad en soms ook totaal niet. Ik zou dus niet stellen dat dit puntje gelukt is, maar ook niet mislukt.

1 keer per week sporten. Gemiddeld.
Ik zou deze durven afvinken. Gemiddeld gezien heb ik zeker één keer per week gesport. Maar er zijn ook weken geweest dat daar geen fut voor was.

Bij 5 nieuwe plekken gaan eten
Deze heb ik actief proberen bijhouden. Ik klop momenteel af op net 5 nieuwe plekken (in België he, maar dat was de bedoeling). Dat zou veel beter kunnen, maar ik heb veel minder etentjes gedaan in 2022 dan verwacht. Again, iets met de bouw.

Op uitstap naar Wallonië
Simpel: deze is niet gelukt. Tenzij je de cross in Namen zou laten meetellen.

3 nieuwe dingen leren (dit kan letterlijk vanalles zijn)
Totaal niet mee bezig geweest. Ik heb ongetwijfeld nieuwe dingen bijgeleerd, maar niet bewust. Dus deze kan ik niet afvinken.

Foto’s afdrukken
Nope, nope. Het is momenteel al een uitdaging om foto’s te sorteren van een vakantie. Laat staan van alles. Wil ik nog steeds eens doen. Maar niet nu.

6 historische nieuwsbrieven schrijven
Ik ben even moeten gaan tellen en kan afkloppen op drie. Dat is dus niet geslaagd. In my defense: ik had heel wat inspiratie dit jaar, maar simpelweg niet de tijd om de ideeën uit te werken. Komt wel weer.

5 jaar samen vieren
Staat nog op de planning want ons jubileum is pas op 28 december. Het zal waarschijnlijk gewoon uit eten worden en verder niets speciaal. Maar ik vind dat dan toch wel al geslaagd.

Et voila, uiteindelijk nog niet zo’n slecht resultaat denk ik dan? Ik ben nochtans niet heel bewust met deze doelen bezig geweest, al was dat wel de bedoeling tijdens het opstellen van het lijstje. Maar soms komen er gewoon wel wat andere dingen tussen natuurlijk.

Kan jij je doelen van 2022 al afvinken?

6 thoughts on “De 15 van 2022 recap

  1. Ik zou dat zelfs een heel goed resultaat durven noemen! Ik ben eigenlijk ook niet heel actief met mijn doelen aan de slag gegaan moet ik zeggen. Het lijstje opstellen op zich vind ik al fijn, als ik er dan dingen van kan afstrepen is het extra leuk, haha :p

  2. Ik heb zowaar de best of van 2021 eindelijk afgedrukt en opgehangen in de wc! Bedoeling is om alle best ofs samen te bundelen in een album, maar dat is nog een stap te ver (en vooral, dan moet ik die van de voorbije jaren ergens gaan zoeken want geen flauw idee wat ermee gebeurd is). Binnenkort kan ik dan al aan 2022 beginnen se 🙂

  3. Al bij al niet slecht denk ik, zeker gezien project huis haha. Ik ga ook nog wat posten over de mijne, heb veel dingen kunnen afstrepen! Zoek alleen nog nieuwe inspiratie voor volgend jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *