Close
De 15 van 2022: Q1 update
cof

De 15 van 2022: Q1 update

Ondertussen zijn we al meer dan een dikke drie maand ver in 2022. De eerste drie maanden van het jaar waren nu niet bepaald super fantastisch voor mij, maar ook niet megaslecht. Een beetje mwah. Ik vond het dus geen slecht idee om na dit eerste kwartaal al eens terug te kijken op mijn ‘jaardoelen’ of focuspunten zoals ik ze zelf liever noem.

Geslaagd

 • Naar zee gaan

Weliswaar in de nadagen van een heuse storm en dus was het inclusief zware wind en stortbuiten. Maar hey, ik ben dan toch al aan het zeetje geraakt. Stiekem hoop ik er dit jaar nog eens te zijn.

Voila, tot zover mijn indrukwekkend lijstje van al geslaagde doelen. Going great, zoals je kan zien 🙈. Gelukkig zijn er ook al bepaalde stappen genomen in andere doelen, of ik zou me hier gewoonweg compleet belachelijk maken.

In progress

 • Op vakantie (binnen- of buitenland). Ik specificeer hier expliciet geen bestemming. Een aantal dagen weg van thuis, het werk en de zorgen is het doel.

Er is alvast de Londenreis die geboekt is. En er zijn plannen om deze zomer en zelfs in het najaar er ook nog even tussenuit te knijpen.

 • Naar de wellness.

Ik heb al een bon gekocht. En we zijn aan het kijken om in mei een dag verlof te nemen hiervoor. Zou dus moeten gelukt zijn tegen de volgende update.

 • 40 boeken lezen.

Ik zit op 15/40 gelezen boeken. Grote kans dat wanneer dit online komt de teller al op 16 staat. 4 boeken voor op schema volgens Goodreads. Voorlopig dus een makkie.

 • 5x naar een museum.

Ik ging reeds twee keer op museumbezoek. Eén keer naar de expo in het Hof van Busleyden en een andere keer naar het James Ensorhuis. Met de buitenlandse vakanties zou dit ook weer eenvoudig moeten worden. Ik hoop dus in stilte om de teller op 5 nationale musea te kunnen zetten.

 • 1 keer per week sporten. Gemiddeld. Sporten is bij mij dansen of pilates. Ik ga niet ineens gaan hardlopen, no worries.

Op één week na, toen ik me echt fysiek niet zo goed voelde en mijn danslessen werden gecancelled, ben ik al elke week gaan dansen of heb ik die tijd vervangen door een les pilates. Ik vind dat al heel sterk van mezelf. Ik leg de lat hier bewust redelijk laag.

Niet goed bezig

 • Dankbaarheid oefenen door vaker te reflecteren en stil te staan bij de leuke dingen (ik wil terug actiever gaan journallen hierrond).

Ik hou van mijn bullet journal. Ik blader er graag in en hou lijstjes bij. Maar dagboekschrijven en lichtpuntjes noteren doe ik echt maar af en toe. Ik heb nog geen routine om dit te doen en vind het oprecht moeilijk om dingen te vinden waar ik dankbaar voor ben die niet exact dezelfde zijn als gisteren. En eergisteren.

 • Vaker foto’s nemen.

Ik kom nog net wat te weinig buiten om hier actief op in te zetten en vaak is er wel een fotomomentje waar ik me bewust van ben, maar ik vergeet ik toch een foto te nemen (al dan niet omdat ik mijn smartphone niet altijd bij de hand heb, en soms omdat ik het moment niet wil verstoren).

 • Bij 5 nieuwe plekken gaan eten.

Ik ging al regelmatig iets eten, maar nog maar op één nieuwe plek. Schandalig! Voor deze kan ik ook buitenlandse reisjes niet laten tellen vind ik, want dan is het te easy. Dus ja, dringend nood aan restaurantbezoekjes buiten Leuven dus.

 • 3 nieuwe dingen leren (dit kan letterlijk vanalles zijn).

Ik heb geen clue wat ik onder dit puntje wil doen of afvinken. Niet echt wel energie momenteel om extra cursussen te volgen ofzo.

 • 6 historische nieuwsbrieven schrijven (net omdat ik dat zo leuk vind om te schrijven, maar ik steek er ook wel heel wat tijd in. Wil je ze ontvangen? Inschrijven kan hier)

Ik schreef er al welgeteld één. Een hele goede. Maar voor mijn doen heb ik dus weinig over geschiedenis geschreven. Weinig vrije tijd en energie zijn de boosdoeners hier. En Downton Abbey.

En dan zijn er nog een aantal doelen waar ik nog niet echt aan begonnen ben, of nog niet aan kan beginnen. Ik heb zo’n vermoeden dat ik niet alles ga kunnen afvinken, we zullen zien.

Hoe zit het met jullie doelen/voornemens/focuspunten?

0 thoughts on “De 15 van 2022: Q1 update

 1. Leuk om een update te zien! Ook goed voor jezelf denk ik, zodat je even herinnerd wordt aan de punten op het lijstje. Werkt bij in ieder geval wel goed om regelmatig te kijken hoe het ervoor staat, zodat het niet opeens november is en de helft nog ongedaan is, haha.

 2. Haha ik dacht bij mijn doelen ook: oei, er zijn er precies nog maar zo weinig voltooid? Maar ik heb ook wel veel doelen gekozen die bijna het hele jaar duren (x boeken lezen, x keer bakken, …) dus da’s oké. 10 nieuwe restaurants zijn bij mij wel al gelukt, en dan tel ik het buitenland nog niet eens mee hahaha, zo erg. Wat zijn je favoriete adresjes in Leuven trouwens? Ben benieuwd!

  1. Favoriete adresjes in Leuven is kei moeilijk vind ik 🙈 Q’bo, El Sombrero, Oratorienhof en Optimist zijn wel sowieso favoriet hier. Vandaag nog in de Zoff geweest, maar dan ben ik meer fan van La Stanza. Ik moet dringend nog eens wat nieuwe dingen proberen ook. Heb jij grote favorieten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *