Close
Op het nachtkastje #57
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #57

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Het is alweer half april en ik heb geen idee waar de tijd naartoe is, maar hierbij een nieuwe maandelijkse update.

Gelezen

  • In The Tudor crown lezen we het verhaal van Henry Tudor en zijn moeder Margaret Beaufort in de jaren voordat hij een gooi doet naar de troon. Henry is dan in ballingschap in Bretagne, terwijl Margaret aan het hof in de gunst probeert te komen van de nieuwe koning en koningin. Hickson is een van mijn favoriete auteurs dus ik heb weer van deze genoten, al vind ik het niet haar beste.
  • Het wolvennest neemt ons mee naar een bordeel in de Romeinse stad Pompeii waar 5 vrouwen het beste van hun leven proberen maken. De Griekse Amara was ooit de dochter van een arts, maar moet het nu zien te redden als stadshoer onder een gewelddadige pooier. Ze zoekt dagelijks naar manieren om haar vrijheid terug te winnen, maar zal haar dat ook lukken? Mooi boek over het harde leven van vrouwen in Pompeii voor de ramp. Vol rauwe scenes, maar ook vol vriendschap en hoop. Het eerste boek in een trilogie en ik ben al benieuwd naar boek 2.
  • Ook de zusterklokken is het eerste boek van een trilogie. In Butangen, een afgelegen Noors dorpje wil de nieuwe dominee de oude staafkerk afbreken om een nieuwe moderne en warme kerk te bouwen. Maar in de kerk hangen de zusterklokken waaraan een legende is verbonden. De jonge Astrid Hekne is een nakomeling van de schenkers en wil koste wat het kost de klokken beschermen. En dat terwijl ze zelf op zoek is naar een leven buiten Butangen. Wanneer een Duitse architect naar het dorpje komt om de afbraak te begeleiden moet ze stilaan beslissen wat ze echt wil. Heel atmosferische roman.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era.

Gezien

  • Kijktip voor wie en Disney+ account heeft. Vanaf nu staan alle 5 seizoenen van Poldark erop. Tijd dus voor een rewatch in mijn geval :).
  • Ik keek eindelijk de live action versie van ‘Mulan’. Er was toen ie uitkwam best wat commentaar op de film, maar ik vind dat ie fijn wegkijkt. Mulan was ook één van mijn favoriete tekenfilms toen ik klein was, misschien daarmee.

Meegemaakt

  • Er wordt hier vooral op veel fronten hard gewerkt, dus het aantal ontspannende uitjes is momenteel wat beperkter.
  • Ik ging lunchen met een vriendin in de ‘Life bar’ in Leuven.
  • Er wordt hier momenteel ook getraind voor het dansoptreden half mei en ik bereid het teambuildingweekend van het werk (ook in mei) voor. Poging drie met hetzelfde programma, laat ons hopen dat corona er deze keer geen stokje voor steekt. Dus er staan wel wat leuke dingen gepland.

Geblogd

Hoe was jouw april?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #57

  1. Ik vond ‘Mulan’ ook wel oké (maar ik denk dus dat ik de echte versie nooit gezien heb, erg hé), maar ik durfde dat toen al niet meer toegeven haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *