Close
Op het nachtkastje #56
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #56

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Ooit heb ik gezegd dat ik deze rubriek eens ging herbekijken, maar voorlopig blijf ik er precies wel aan gehecht.

Gelezen

  • In The people’s princess* volgens we Lady Diana in de weken voor haar huwelijk met Prince Charles. In Buckingham Palace ziet ze het portret van Charlotte, een andere prinses van Wales, uit de 19de eeuw. Zo ontdekt ze diens tragisch verhaal dat wel wat parallellen vertoont met dat van Diana zelf. Charlotte was trouwens de eerste vrouw van onze koning Leopold I maar voordat België bestond was hij een Duitse prins die dus interesse had in de Engelse kroonprinses. Flora Harding schrijft met respect over deze recente geschiedenis, maar ik vond haar vorig boek over The Queen beter.
  • Villette is nog maar mijn tweede boek van Charlotte Brontë, na het populaire en ook door mij geliefde Jane Eyre. Ik las het voor de Classics Club maar moest me er doorworstelen. Het tempo van het boek is wat vreemd en ik snapte het hoofdpersonage niet altijd. Jammer.
  • In Elektra* gaan we terug naar de Trojaanse oorlog. Heerlijk! We volgen Klythemnestra en haar dochter Elektra die verdwaasd achterblijven nadat Agamemnon zijn dochter Iphigenia offerde voor een goede wind. In Troje ziet prinses Cassandra in één van haar visioenen dat haar geliefde stad zal branden. Mooie hervertelling en het maakt me nieuwsgierig naar Jennifer Saint’s andere boek over Ariadne.
  • Momenteel lees ik The rebel daughter*, een historische roman over Bridget Cromwell, de oudste dochter van Oliver Cromwell, lord protector van Engeland na de Civil War. In dit boek is de burgeroorlog nog volop bezig en zoekt Bridget een huwelijk om mee te vechten voor ’the cause’. Boeiend, want ik las nooit eerder over de familie Cromwell.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik als recensie-exemplaar via Netgalley in ruil voor mijn eerlijke mening.

Gezien

  • Ik zoek iemand om te praten over Downton Abbey – die net als ik nog maar recent de serie heeft ontdekt. Over mijn hart dat breekt bv., jongens (jaja, ik zit in seizoen 3).
  • Domina op VRTnu, eindelijk nog eens een serie over het Oude Rome. Redelijk modern en als Latinist heb ik hier en daar al een historisch foutje gespot. Maar kijk, als keizer augustus wordt vertolkt door Matthew McNulty dan zwijg ik oké.

Meegemaakt

  • Ik heb de zon gezien! Ook al verschool ze zich soms achter Saharazand. Maar eindelijk wat vitamine D opgedaan.
  • Een bezoekje aan het James Ensorhuis in Oostende, zoals je hier al kon lezen.
  • Verder vaker naar kantoor en dus ook meer onder de mensen, hoera!

Geblogd

Wat is het beste boek dat jij de afgelopen tijd las?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *