Close
Op het nachtkastje #53
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #53

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Ik ben serieus aan het overwegen om deze rubriek grondig om te gooien ofzo. Maar voor de laatste van het jaar, hou ik het nog even op het oude elan.

Gelezen

 • In de ‘poppenfabriek‘ leren we taxidermist Silas en schilderes in wording Iris kennen Ze ontmoeten elkaar als bij toeval en Silas is meteen gefascineerd door Iris. Maar liefde en obsessie liggen dicht bij elkaar. Ik keek enorm uit naar deze Victoriaanse roman over schilderkunst, maar het was wel een teleurstelling. Buiten dat er heel wat dierenmoord in aan bod komt door het beroep van Silas, is het een soort verdoken thriller met heel wat onafgewerkte en voorspelbare plotlijnen. Ik ga niet snel nog een boek van Elizabeth Macneal opnemen.
 • The butcher bird is het tweede deel van een historische detectivereeks die zich afspeelt in de 14de eeuw in Engeland ten tijde van de pestepidemie. Oswald de Lacy moet een akelige moord op een baby oplossen, terwijl zijn boeren wegtrekken uit het dorp op zoek naar betere verloning. Licht, ontspannend en met een moordmysterie dat me toch nog wat verraste. Fijne serie!
 • De Russische revolutie is nu eenmaal een van die gebeurtenissen die me ontzettend boeit. En een van mijn favoriete auteurs, C.W. Gortner, schreef toevallig een roman over Dagmar van Denemarken, moeder van de laatste tsaar. ‘The Romanov empress‘ is een geweldig boek dat ik 5-sterren gaf. Het geeft een goede inkijk in de laatste decennia van het tsarenrijk en de relaties met andere koninklijke families. Het einde blijft tragisch. Maar ik heb ook nieuwe inzichten opgedaan over de aanloop van de revolutie. Dit is er eentje voor op de herleeslijst.
 • De klassieker van de maand werd ‘Jamaica Inn‘ van Daphne Du Maurier. Het gaat over Mary Yellan die na de dood van haar moeder bij haar tante en nonkel gaat wonen op Jamaica Inn. Maar al snel merkt ze dat haar nonkel met louche zaken bezig is en ze gaat op onderzoek uit. Ik hou van gothic verhalen en niemand schrijft die zo goed als Du Maurier. Aanrader!

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. 

Gezien

 • De Bende van Jan De Lichte uitgekeken. Je weet hoe het afloopt en toch blijft het dramatisch.
 • Verder geniet ik elke week van Dancing with the stars (en van Jan Kooijman).

Meegemaakt

 • Het was hier echt geen goede maand en ik heb ondertussen gelukkig wat kerstvakantie om uit te blazen want het is nodig. Nu wie mij kent, weet dat ik niets met kerst heb en dat ik dus niet per se uitkijk naar al die samenkomsten. Al is dat het enige dat op de planning staat, zeker nu het veldrijden ook zonder publiek zal zijn. Ik weet dat er ergere dingen zijn, maar in 2021 is letterlijk alles waar ik de laatste maanden naar uitkeek afgelast. En ik word er echt verdrietig van.
 • Ik heb daarom de afgelopen tijd wel actief ingezet op het zien van mijn vrienden. Ik heb zowat iedereen nog eens gezien in december en dat gaf me een enorm fijn gevoel. We hebben het allemaal moeilijk, maar samen komen we er wel doorheen.

Geblogd

Heb jij plannen deze kerstvakantie?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #53

 1. Ik heb ook een boon voor Jan Kooijman 😀 Geweldige mens.
  Naar De Poppenfabriek was ik wel benieuwd, jammer dat hij tegenvalt!

 2. Het is moeilijk om momenteel positief te blijven he, ik snap je helemaal. Gelukkig zijn er nog mooie boeken en leuke dingen om naar te kijken!

 3. Hopelijk begint 2022 beter dan 2021 geëindigd is dan! ‘De bende van Jan de Lichte’ heb ik ook gezien, maar ik vond het eigenlijk almaar slechter worden.

 4. Aangezien de kerstvakantie hier wat langer duurde dan aanvankelijk gepland (dankjewel vroegere sluiting van de scholen), ging ik de afgelopen 1,5 week vooral op stap met Tuur zodat we geen van beide tureluur werden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *