Close
Op het nachtkastje #52
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #52

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • In Broken faith, deel twee van Kingmaker serie, blijven we Thomas en Catherine volgen doorheen de Rozenoorlogen. Er komen een aantal minder bekende veldslagen aan bod en er is een grote focus op de medische kennis in die periode. Ik vond dit nog steeds een entertainend boek, maar het is duidelijk een tweede deel. Het voelde wat als een tussenin boek. Op naar de volgende!
 • Ik mocht Argo* lezen van Mark Knowles. Een hervertelling van de Griekse mythe Jason en het gulden vlies. Een avontuurlijk verhaal dat 500 pagina’s wordt uitgesponnen en daardoor misschien net wat te traag ging. Sommige scenes begonnen op elkaar te lijken en het verhaal stopt abrupt omdat er nog een vervolg op de planning staat. Ik denk niet dat ik ga verder lezen.
 • Liefde in tijden van cholera van Marquez was zo’n werk waar ik schrik voor had om aan te beginnen. Uiteindelijk viel de schrijfstijl echt wel mee, het is literatuur natuurlijk. Maar het verhaal vond ik niet zo romantisch als gehoopt of als de reviews doen uitschijnen. Ja de laatste 20 pagina’s zijn wel boordevol romantiek. Maar Florentino, het mannenlijk hoofdpersonage, kruipt 50 jaar lang op elke vrouw die hij tegenkomt zonder rekening te houden met hun gevoelens. En dat omdat zijn hart verkocht is aan Fermina Daza, die hem eigenlijk ook niet wil. Dus ja, door een 21ste eeuwse bril vond ik het soms heel respectloos tov. de vrouwen en daarom was ik er niet weg van. De feminist in mij kwam te vaak boven.
 • Ik las ook eindelijk ‘Daar waar de rivierkreeften zingen‘ van Delia Owens. Als laatste blogger ooit ofzo. Ik zou het boek nooit zelf oppakken op basis van de achterflap, maar vond het wel een mooie roman. Ik ben wel niet weggeblazen. Kya steelt zeker je hart, maar het verhaal is een beetje voorspelbaar. En je merkt aan de schrijfstijl dat het Owens haar debuutroman is. Maar zeker graag gelezen.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik als recensie-exemplaar via Netgalley in ruil voor mijn eerlijke mening.

Gezien

 • De Duitse miniserie ‘Maximilian’ op Disney+. Eindelijk kon ik deze eens streamen. Het gaat over de latere keizer Maximilian en zijn vrouw Mary of Burgundy. En ja, het is heerlijk historisch en best goed gemaakt voor een niet Britse serie. Alleen te kort, maar 6 afleveringen jammer genoeg.
 • ‘Cruella’ moest er ook eindelijk aan geloven tijdens mijn verlof. Ik vond dit echt een hele goede film. Zo van genoten!

Meegemaakt

 • Een rustige week verlof. Maar een beetje te rustig naar mijn goesting. We bezochten wel de tentoonstelling van het Knalfestival in Museum M in Leuven.
 • Toch ook weer veel bekommernissen rond de stijgende cijfers. Ik ben dan zo het watje dat niets meer durft plannen. Ik zie het echt niet zitten om een hele winter binnen door te brengen, maar tegelijk staat er voorlopig ook niets op de planning dus. Ik ben het zo beu.
 • Geen teambuildingsweekend met het werk, met alweer dank aan corona. We hebben de dag ervoor met spijt in het hart deze beslissing moeten nemen omdat het risico te groot werd en velen moesten afzeggen daardoor. Ik weet dat er ergere dingen zijn, maar ik baalde echt enorm. Ik ben in heel 2021 nog geen enkel weekendje weg geweest en alles waar ik ook maar een beetje naar uitkijk gaat niet door. Dat zorgt er echt voor dat ik niets meer durf plannen. Tegelijk zie ik heel veel mensen gewoon hun leven leiden alsof er niets aan de hand is en op vakantie vertrekken. Ik heb het er eigenlijk best moeilijk mee.

Geblogd

Hoe was jouw maand?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #52

 1. Wat jammer dat je teamweekend niet door kon gaan! Ik snap je inderdaad wel wanneer er mensen zijn die doen alsof er niets aan de hand is en jij wel je best doet – voelt toch een beetje oneerlijk.

 2. Ik vond Cruella ook een heerlijke film. Vanaf vandaag gaan we dan weer – quality time met de zoon 😉 – Hawkeye kijken. Ik ga ook eens naar Maximilian kijken, ik ben benieuwd.

 3. De films heb ik niet gezien. We hebben geen Disney+. Twee van de vier boeken heb ik wel gelezen. Ik heb ‘Liefde in tijden van cholera’ opgenomen in mijn (Hebban) top 25 mooiste boeken. Ik moet erbij vertellen dat ik dat boek 35 jaar geleden heb gelezen. Hoe ik het nu zou beoordelen weet ik niet. De rivierkreeften vond ik mooi (inderdaad deels een beetje voorspelbaar) en krijgt geen plek tussen de andere top-25 boeken.
  Ik ga Argo niet lezen (denk ik), ik lees nu het totale mythologische overzicht … ‘Mythos’ van Stephen Fry

 4. Daar waar rivierkreeften dinges heb ik nog niet gelezen maar staat komend jaar wel op het leesplan! Allez van het jaar eigenlijk ook maar kijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *