Close
Op het nachtkastje #51
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #51

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • In september las ik eindelijk World without end (in het Nederlands: brug zonder hemel), deel twee in de Kingsbridge serie van Ken Follett. Een heerlijk middeleeuws epos van 1200+ pagina’s met personages gelijkaardig aan het eerste deel, maar dat las ik zolang geleden dat het me niet deerde. Ik keek er altijd enorm naar uit om verder te lezen. We volgen eigenlijk vier mensen die als kind bij een geheim betrokken zijn en allemaal opgroeien in en rond het stadje Kingsbridge met elk hun eigen problemen en verlangens.
 • In the damask rose leren we Eleanor van Castilië kennen. Zij is de koningin van Edward I en ik wist eigenlijk niet zo veel over haar. Maar blijkt dat zij best een interessant leven heeft gehad, met een kruistocht, een opstand en heel wat problemen met haar nageslacht. Zoals we van Carol McGrath gewoon zijn introduceert ze ook een fictief personage dat dicht bij Eleanor staat, deze keer in de vorm van Olwen een herbaliste die Eleanor en haar kinderen verzorgt. Graag gelezen!
 • En dan was het tijd voor mijn favoriete mysterieserie. In Revelation van C.J. Sansom moeten Matthew Shardlake en zijn kompaan Barak weer aan de bak om een dubbele case op te lossen. Die van de geesteszieke Adam Kite en de gruwelijke moord op één van Matthew’s vrienden. En dit alles ten midden van een moeilijke tijd voor protestanten in het Engeland van Henry VIII. Lees deze serie!
 • De klassieker van de maand werd ‘The catcher in the rye‘. Ik las hem in het Nederlands (De vanger in het graan dus) en het gaat over de 17-jarige Holden Caulfield die net weer van school is getrapt en dan maar door New York gaat zwerven. Vunzig en herhalend taalgebruik met momenten, maar Salinger neemt je mee in de het hoofd van een puberjongen die niet goed in zijn vel zit.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era.

Gezien

 • Eindelijk de eerste ‘De bende van Jan De Lichte’. Beetje wennen aan het AN taalgebruik (ze praten in letterlijk elke Vlaamse serie dialect en dan net in de historische serie waar het echt zou passen, niet?), maar verder vind ik het gewoon super dat dit is gemaakt. Love it already.
 • Voor de rest nog steeds ‘Red light’ en ‘Onder vuur’, toch wel beiden meer dan goed genoeg om door te zetten.

Meegemaakt

 • Oktober is zo’n ontzettend lange maand altijd, vinden jullie dat ook? Ik merk dat mijn hoofd en lijf nog moeten wennen aan het vroeg donker worden, de koude en ja zo het algemeen herfstig gevoel. Sorry aan alle herfstfans, maar ik snap jullie niet.
 • Het WK wielrennen in Leuven. Wat een weekend was dat! Ik ben er een week lang kapot moe van geweest (en voor alle duidelijkheid: ik drink amper alcohol en was er niet om het feestbeest uit te hangen). Maar zo van dat goed moe. Ik heb echt al mijn heldinnen van het vrouwenwielrennen in totaal toch een keer of zes 2 seconden lang gezien :D. De sfeer was goed in onze stad, het was zalig zomers weer en mijn lief was heel blij met zijn koebel die hij had gekregen. Happy kiddo’s wij.
 • Een standing dinner receptie op het werk met allemaal kleine hapjes. Normaal ben ik niet zo van een vast menu, maar nu was het echt om duimen en vingers van af te likken.

Geblogd

Ben jij een herfstmens?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #51

 1. Oktober is idd een lange maand, waar de verkoudheden op de loer liggen en ik meestal wel ziek word. Ik ben dus ook niet echt een fan, al zijn de herfstkleuren prachtig.

 2. Koebel? Ge bedoelt echt zo’n ding dat rond de hals van een koe wordt gehangen?
  Ik vond deze herfst geen leuke herfst. Ja in mijn hoofd is het al bijna winter nu. Te weinig kunnen genieten van boswandelingen, denk ik, want vorige herfst waren we bijna elk weekend in het bos. Bleh.

  1. Ja maar dan in supporervorm dus zo een mini koebel die ge in uw hand kunt houden om lawaai te maken als de renners voorbij zijn. Hij mag hem enkel tijdens de koers gebruiken ook, daar zijn afspraken over ja! Ik heb ook het gevoel dat we meteen in wintermodus zijn gegaan ofzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *