Close
Zomaar een week #1

Zomaar een week #1

Zo van die weekverslagen bij andere bloggers, ik vind ze wel leuk. Ook al gaan ze over heel alledaagse dingen. Ik heb alleen het gevoel dat mijn weken heel erg op elkaar lijken. Ik ben een routinemens. En daarom zou elke week een verslag voor jullie schrijven niet echt interessant zijn vrees ik. Maar ik wil het toch proberen om een paar keer per jaar er eens een week uit te pikken om daar verslag van te doen. Dus bij deze de eerste poging.

Ik neem wel echt nooit foto’s, dus je gaat het met veel tekst moeten doen, sorry :).

Zondag

Ik begin bij vorige zondag en ik geef toe dat ik al even moest nadenken wat ik ook al weer gedaan heb toen. De dag begon in ieder geval rustig. Ik was de dag ervoor gestart met een fotoboek te maken over Valencia 2020 (mijn voorlopig laatste reis) en werkte daaraan verder. Het is zowat mijn definitie van creatief bezig zijn ofzo en ik kan ondertussen wat muziek luisteren.

Op de middag reed ik naar het lief in Leuven, in het gezelschap van een podcastaflevering van BBC History. Meestal maken we niet echt plannen en zien we wel wat de dag brengt. We keken uiteindelijk een aflevering van Outlander seizoen 4 (we zijn bijna mee!) en ’s avonds gingen we al vroeg iets eten in ’t stad. Daarbij stootten we op het Engskeskoers – de eendjeskoers in het gewoon Nederlands. ‘Eng’ is Leuvens voor eend trouwens.

Op de Dijle laten ze één keer per jaar duizenden gele badeendjes te water. Je kan een badeendje kopen voor het goede doel en als het eendje met jouw nummer bij de eersten over de streep komt dan win je iets (de hoofdprijs is je gewicht in champagne). Je kan de Facebook live nog herbekijken blijkbaar. Ik wist dus niet dat het bestond en het is best grappig om te zien. Beetje een andere versie van een tombola ofzo :D.

Om in het thema te blijven gingen we eten bij Poule & Poulette, maar ik zakte al vroeg op de avond weer af naar huis want om 21u begon de wereldbekercross in Iowa (in de VS). Ik keek zowel naar de mannen als de vrouwen waardoor ik pas om 24u in bed lag.

Maandag

Op zich niet zo erg want op maandag werk ik meestal thuis en kon ik daardoor een uurtje langer slapen. Ik had een bijna meetingloze dag en moest daar even aan wennen. Ik had op zich nog wel een productieve dag, maar keek er toch ook wel weer naar uit om de komende dagen naar kantoor te gaan.

Ik denk dat ik maandag ook in een nieuw boek startte ‘ Broken faith’, het tweede deel uit een avonturenreeks tijdens de Rozenoorlogen. Zoals elke maandag ging ik om 21u richting de dansles (op maandag is het showdance, dat zijn een beetje allerlei stijlen door elkaar op radiomuziek).

Dinsdag

Dinsdag is vaak een wat drukkere dag op kantoor en op de weg. Ik vergat ook nog eerst even mijn portefeuille en moest dus omkeren. Gelukkig haalde ik mijn trein nog net. Een collega uit het team was jarig, maar ze werkte thuis vandaag dus haalden we onze meest foute verjaardagsachtergronden boven in de videocall.

Op dinsdagmiddag eten we elke week samen boterhammen en nadien had ik een twee uur durende sessie met enkele collega’s om onze samenwerking te evalueren en verbeteren. Altijd fijn als daar tijd en ruimte voor is.

Dinsdagavond was ik echt best moe, ik had zelfs geen energie om te lezen. Ik keek wat hersenloos naar De Slimste Mens Ter Wereld van de dag ervoor en sleepte me nog naar de dansles om 21u15u (jep, dat is heel laat, maar ik ben het al enkele jaren gewoon). Op dinsdag is het moderne dans, maar we hielden het rustig en er werd deze keer best veel getetterd – gebabbeld voor de Nederlanders.

Woensdag

Ging ik ook naar kantoor en had ik een rustige voormiddag. De jarige collega van gisteren had zelfgebakken speculoos bij en daar kan ik me al eens ziek aan eten. Ik hield me deze keer in. Op de middag ging ik lunchen met een ex-collega die al een jaar niet meer had gezien. We hadden dus wel wat te vertellen. De namiddag was goed gevuld met meetings en een gebruikerstest die ik afnam voor een heel fijn project. Daardoor bleef ik wat langer hangen op kantoor en was ik redelijk laat thuis. Ik kroop wat voor tv en las deze keer wel vlijtig verder in mijn boek.

Donderdag

Donderdagochtend was er zoveel wind en regen, amai! Het was ook Youca Action Day, dat is een dag waarop jongeren van 17 en 18 een dag gaan werken en hun loon gaat dan naar het goede doel. Wij doen daar als werkgever al enkele jaren aan mee, ook omdat Youca klant is bij ons en het systeem waarin alles wordt geregeld door ons is ontwikkeld. Ik heb meestal de twijfelachtige eer om de jongere te ontvangen, maar ik doe dat natuurlijk met een glimlach.

Vandaag kwam Laurien, een leerlinge Wetenschappen-wiskunde, ons vervoegen. Het was heel leuk om haar te ontmoeten en haar uit te leggen hoe het eraan toegaat in een webbureau. Ze vond ons heel chill :D. Maar het is ook best vermoeiend en ik was blij dat ik haar in de namiddag bij een meeting van een collega kon droppen zodat ik zelf ook nog wat werk kon verzetten. ’s Avonds keek ik de eerste aflevering van de Bende van Jan De Lichte, eindelijk een Vlaamse historische serie!

Vrijdag

Vrijdag werkte ik van thuis uit omdat ik daar meer zin in had. Ik had wel niet zo’n productieve voormiddag, heel veel kleine beetjes en geregel. In de namiddag heb ik dan wel nog een aantal dingen in orde kunnen brengen en ik sloeg tijdig mijn laptop dicht. ’s Avonds deed ik echt niet veel eigenlijk. Ik was vrij moe en ging op tijd slapen.

Zaterdag

Zaterdag is vaak bouwdag. Ook vandaag. We zouden dit weekend de laatste beetjes vloeren beneden en daar waren we heel de voormiddag en een stuk van de namiddag mee zoet. Ook de hal met de leuke gekleurde tegels is nu eindelijk klaar! Ben ik heel blij mee :).

We kozen onze pauze strategisch zodat we ook nog de Superprestigecross in Ruddervoorde konden meepikken. Ik was er ooit zelf dus dan ken je dat parcours toch altijd een pak beter. Moe maar voldaan keek ik ’s avonds de studioshow van K2 zoekt K3 in het gezelschap van mijn katten. En ik typte ook deze blogpost uit.

Et voila, dat was mijn week. Geen idee of dit heel boeiend was. Ik moet een volgende keer iets vroeger dingen beginnen bijhouden want nu was het soms al ver zoeken in mijn geheugen. 😅

Hoe was jouw week?

0 thoughts on “Zomaar een week #1

 1. Nog om 21u gaan sporten, dat vind ik moedig. Als ik zoiets deed zocht ik altijd naar een les die ten laatste om 20u begon, want anders zat ik al te lui in mijn zetel om nog de moed te hebben om te vertrekken.

  1. Er zijn best veel dagen dat ik echt geen zin heb om om 21u nog uit de zetel te komen ja, zeker in de winter. Maar omdat ik iemand ben die sociale druk nodig heb om te sporten en ondertussen weet ik achteraf altijd blij ben dat ik ben geweest, lukt dat. Meestal.

 2. Ja! Meer van dit graag 😀 Ja dus de slimste mens, fantastisch programma en al maar dat duurt me dus te lang zo laat in de avond… Ik krijg dat niet meer gekeken allemaal, wel jammer.

  En speculoos, daar kan ik mij dus ook echt ziek aan eten :p Zeker als ik koffie drink, oh jongens! En dju, had ik het maar in huis nu want ik krijg er ineens zin in :p

  1. Ik kijk ook niet elke dag naar DSMTW, das echt te veel en dan ben ik het snel beu. Maar op een avond dat mijn hoofd wat vol zit, is het ideaal. Speculoos is echt het beste. Maar zelfgebakken speculoos is nog zoveeeeel beter. Ik stuur de volgende een portie op naar limburg 😉

 3. Jaa, super leuk om te lezen. Mag wel vaker van mij! 😀 Mijn weken zien er ook eigenlijk vaak hetzelfde uit dus ik vraag me ook regelmatig af of het wel nut heeft om een overzicht te schrijven maar mensen vinden het leuk. En achteraf is het ook tof om dat nog eens te lezen vind ik.

  Moedig wel ze, na 21u nog gaan dansen. Dan maak ik mij meestal al klaar om te gaan slapen :’)

 4. Leuk om je overzicht te lezen. Meestal vind ik het ook erg leuk om foto’s erbij te zien, maar vond het zo ook gaan hoor! Lijkt me leuk om er vaker eens een te lezen 🙂

 5. Wat fijn om je overzicht te lezen 🙂 De week bestond hier vooral uit werken, in de file staan en krampachtig proberen om alle ballen in de lucht te houden. Maar je bezorgde me wel inspiratie, dus misschien moet ik ook eens beginnen met mijn weekoverzicht bij te houden 😉

 6. Wat leuk om je blog en dit overzichtje te lezen! Klinkt als een geslaagde week, wel knap dat je zo laat op de avond nog veel doet, sporten en dansen… ik ben dan echt te moe al, haha. Is speculoos hetzelfde als speculaas? Dat vind ik altijd ook heerlijk!

  1. Ik woon nog thuis omdat ik dus aan het bouwen ben, wat ook betekent dat ik geen volledig eigen huishouden ben. Dus ik doe dat vooral tussen alles door ’s avonds en in het weekend. Op thuiswerkdagen is er ook automatisch wat extra tijd 🙂

 7. Een week is inderdaad niet steeds even boeiend. Foto’s helpen me net, om te onthouden wat er die week (niet) is gebeurd. Leuk zo’n overzicht toch!

 8. En dus, het belangrijkste: heb je champagne gewonnen?!
  Mijn weken rijgen zich ook zo aan elkaar, zeker met de winter voor de deur gaat dat er niet bepaald op beteren. Leuk overzicht om te lezen alleszins! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *