Close
Op het nachtkastje #47
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #47

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • In tijden van vuur‘ van Kate Mosse tipte ik al als een van mijn aanraders voor de zomer. Het gaat over een oud familiegeheim dat voor veel onheil zal zorgen. Mosse neemt je mee naar de Franse ommuurde stad Carcasonne tijdens de Hugenotenoorlogen. Ik kijk al uit naar het volgende boek.
 • Ook de Marwood en Lovett serie van Andrew Taylor gaf ik mee als aanrader. In het derde deel ‘the king’s evil‘ wordt een man vermoord teruggevonden in de waterput van één van de belangrijkste hovelingen van Charles II. Marwood moet de moord oplossen en verdachte nummer 1 is Cat Lovett, die van de aardbodem is verdwenen. Deze serie wordt beter met het boek en ook dit verhaal zat alweer vol plottwists.
 • In the vanishing witch ontmoeten we de rijke wolhandelaar Robert die verliefd wordt op de mysterieuze weduwe Catlin. Maar is Catlin wel wie ze claimt te zijn? Wanneer plots mensen onnatuurlijk beginnen te sterven wordt het woord hekserij in de mond genomen. Tegelijk woedt er een boerenopstand nadat koning Richard II een extra belasting hief. Gunther en zijn familie werken voor Robert maar kunnen de combinatie van een verhoogde huur en de belasting niet langer betalen. Dit is een heel interessant historisch verhaal met magische elementen. Maitland schrijft wel heel gedetailleerd en dus las het maar traag.
 • Wanneer Ruth’s moeder als heks wordt opgehangen, vlucht ze naar London om te gaan werken voor Elizabeth Poole. Ondertussen woedt The Civil War in Engeland en dreigt een koning zijn hoofd te verliezen. En Elizabeth die zal door haar rebelse opvattingen en sterk geloof een rol gaan spelen in het proces van de eeuw. Maar zijn ze zelf wel veilig? The crimson ribbon is een iets luchtiger boek dat je introduceert tot the Civil War en een inkijk geeft in de levens van Oliver Cromwell en Elizabeth Poole, een sleutelgetuige in het proces. Ik heb deze best graag gelezen.

Et voila, weeral niet slecht gelezen, het boek waar ik momenteel in bezig ben hou ik voor de volgende keer ;).

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era.

Gekeken

 • Raya and the last dragon is de nieuwste Disneyfilm en heeft alles wat je van een Disneyfilm mag verwachten. Een sterk hoofdpersonage, leuke bijpersonages (vooral de dieren), prachtige animaties (de draken!!) en een mooie moraal.

Meegemaakt

 • Mijn eerste prik gaan halen! Ik ben afgelopen vrijdagavond gecontacteerd via Qvaxx om op zaterdagochtend langs te komen dus die kans heb ik natuurlijk direct gegrepen. Heel fijn ook om te horen dat heel wat mensen uit mijn omgeving (ook leeftijdsgenoten) stilaan ofwel al een eerste keer geprikt zijn ofwel hun uitnodiging hebben gekregen.
 • Ik geniet momenteel van een week vakantie en gezien de hoge temperaturen kon dat niet beter uitkomen. Er zal misschien iets minder gewerkt worden op de bouw, maar daardoor kan ik de nodige tijd nemen voor rust want het is nodig.
 • We kunnen ondertussen weer buiten dansen, dus fijn om dat weer wat op te bouwen. Normaal kunnen we vanaf 1 juli ook weer binnen dansen en gezien de felle zon is dat mooi meegenomen.

Geblogd

Hou jij het hoofd koel deze dagen?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #47

 1. Ik heb nogal wat bijwerkingen van mijn tweede prik Moderna, dus momenteel houd ik het hoofd niet koel, letterlijk dan :-). Maar over het algemeen kunnen we de zon nog redelijk buiten houden uit de living, alleen boven is het stilaan puffen.

 2. Wat fijn dat je net nu een week vakantie hebt! Prima timing! Afgelopen weekend was ik bij mijn ouders, die een huisje gehuurd hebben in Zeeland, vlakbij het strand. Dus daar heb ik wel genoten van het weer, maar nu op mijn zolderkamer vind ik die zomerse temperaturen heel wat minder aangenaam. 😉

 3. Ik was ook zo blij met mijn uitnodiging voor mijn vaccin! Omdat ik echt gevaccineerd wilde worden, maar vooral ook met de timing want dan kon ik eindelijk mijn reis boeken haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *