Close
Op het nachtkastje #40
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #40

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Update 40 alweer, zotjes! Hopelijk zijn jullie deze rubriek nog niet beu gelezen :).

Gelezen

 • Het lukt me niet altijd om veel en geconcentreerd te lezen de laatste tijd. Ook omdat sommige boeken zijn tegengevallen, maar vooral door de drukte op het werk en met de bouw. Dat zorgt voor minder ruimte in mijn hoofd ofzo. Maar toch heb ik weer heel wat uitgelezen sinds de vorige update!
 • The confessions of Frannie Langton (ook vertaald in het NL) nam ik eerder toevallig mee in de bib door de prachtige cover en de belofte aan een spannend en mysterieus gothic verhaal. Het gaat over een Jamaicaanse huisslavin die verdacht wordt van de moord op haar eigenaars maar zich niets meer kan herinneren van de beruchte avond. Ik vond dit boek jammer genoeg enorm tegenvallen, vooral door de schrijfstijl die echt mijn ding niet was. Maar ook het verhaal zelf was nogal cliché en het gaat soms alle kanten op. Heel jammer!
 • The revolt* was een eerder kort boek over Eleanor Of Aquitaine (meer over haar leven vertel ik in deze history nerd post) verteld vanuit haar zoon Richard Lionheart en hun gezamenlijke rebellie tegen hun vader, koning Henry II van Engeland. Boeken over Eleanor blijven boeien, al zakt het allemaal wat in elkaar in de tweede helft.
 • En dan het beste boek in tijden: Sovereign is de derde detective uit de Shardlake serie van S.J. Sansom (ook vertaald) en speelt zich af tijdens Henry VIII’s processie naar het noorden met zijn 5de vrouw Catherine Howard. En uiteraard zijn Shardlake en Barak weer getuige van een moord die ze moeten oplossen. Sansom combineert het beste van een historisch verhaal met een sterke detective. Genoten!
 • Momenteel ben ik bezig in The gates of Athens van Conn Iggulden. Het gaat over de strijd tussen de Grieken en de Perzen in 480 V.C., maar het gaat nog meer over Athene en de vroege democratie. Ik ga maar traag door het boek omdat ik het echt graag grondig wil lezen. Iggulden schrijft zeker heel goed, maar ik ben minder bekend met de geschiedenis dan met bij de Caesarserie (die ook gewoon moeilijk te overtreffen is).

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Gekeken

 • Valt voor één keer ook onder geluisterd: Hamilton, the musical! Jep, ik ben helemaal verkocht aan de rapsongs, ik kan de eerste zelfs al deels meezingen dus dat is een prestatie op zich. (En een bewijs dat ik dat al heeel vaak heb geluisterd, dat ook 😅).

Meegemaakt

 • Een weekje verlof dat vooral gebruikt werd voor #projecthuis. We werkten de voorgevel nog wat af, zorgden voor binnen vensterbanken en we rolden meer dan 1.000 meter vloerverwarming af (en dat is meer gedoe dan je zou denken).
 • Ook eens gestart aan een online cursus, want tweede lockdown enzo. Alleen gaat mijn cursus over The Tudors (via het MOOC platform Futurelearn), dus het is totaal niet werk gerelateerd ofzo. Maar deze mini opleiding stond al even op mijn lijstje! Er zijn al wel wat zaken die ik wist, maar het is super interessant om alles nog eens te lezen in de juiste historische context. En ik ben ook gewoon een nerd op dat vlak, oké? Laat mij!
 • Voor de rest is het mentaal wel wat zoeken nu we terug allemaal moeten thuiswerken, er geen danslessen meer zijn en er nog altijd niets leuks in de agenda staat om naar uit te kijken. Ik slaag er niet in om veel buiten te komen momenteel omdat ik ’s middags moeite heb met echt middagpauze nemen, vooral als heel de namiddag vol met geplande klantenmeetings staat. De donkere dagen helpen niet. Er werd al heel wat afgepiekerd hier. Ik ben me er deze keer heel bewust van en probeer dus niet te veel toe te geven aan mijn angsten, maar dat is niet altijd evident.

Geblogd

Hoe gaat het echt jou in deze tijden?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #40

 1. Die middagen bij thuiswerk vind ik ook wel eens lastig. Ze hebben nu bij ons een beetje de slechte gewoonte om korte webinars en zo tijdens de middag te zetten, maar zo blijf je eigenlijk een hele dag aan de computer geplakt.

 2. Het wordt nu veel te snel donker he. Binnenkort gaan we onze dagelijkse wandeling moeten verleggen naar de middagpauze, anders gaan we niet meer buitenkomen…

 3. Ik heb op aanraden van mijn psychologe elke middag een half uur in mijn werkkalender geblokkeerd. Een half uur waarin ik dus naar buiten ga om wat te wandelen of te fietsen of gewoon in onze tuin te zitten. Want anders neem ik ook amper pauze en waren er meer dagen waarop ik niet buiten kwam dan wel.

  1. En dan eet je tijdens het werk of neem je daar ook nog extra pauze voor? Vroeger op kantoor at ik al eens achter de bureau om dan buiten te kunnen tijdens de pauze, maar nu thuis gebruik die pauze dus puur om te eten blijkbaar. Als ik al tegoei pauze kan nemen met de drukte. Groot werkpunt hier!

   1. Het hangt er beetje van af: op hele drukke dagen eet ik soms een boterham terwijl ik wandel of achter de computer. Op andere dagen neem ik wat extra pauze (wij hebben geen prikklok dus ik kan dat vrij kiezen :-)).

 4. ’t Is bij mij serieus aan ’t slabakken de laatste weken om onder de middag naar buiten te gaan. Terwijl ik weet dat mij dat deugd doen. Maar pff, dan waait het, dan regent het, … allez ja. Winter he. Bah! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *