Close
Een terugblik op de zomer

Een terugblik op de zomer

Weten jullie het nog? Toen in juni de horeca opnieuw open ging en we weer voorzichtig buiten durfden. En heel bedeesd weer plannen maakten. Misschien toch nog een tripje? Wel, toen schreef ik mijn bucket list voor de zomer.

En tja een groot succes is het allemaal niet geworden. Al op 11 juli, de dag nadat ik het eerste puntje ‘een museumbezoek’ had afgestreept werd de mondmaskerplicht uitgebreid, o.a. naar musea en winkelstraten. Begin augustus ging de bubbel van 5 in waardoor ik ervan uitging dat ik maar 5 mensen mocht zien naast mijn gezin en dus alle afspraken met vrienden afzegde. Ondertussen heb ik wel door dat je ook mensen op veilige afstand mag zien, maar nu we naar een derde golf aan het gaan zijn weet ik dat zo nog allemaal niet.

Dus bij deze een iets andere terugblik op de zomer, want veel puntjes zijn niet eens aan de orde geweest.

 • Op 10 juli ging ik dus naar Museum M voor Rodin, Meunier & Minne. Mijn hart bloedde en bloedt nog steeds voor de cultuursector. Begin september kwam de ticketverkoop bij de meeste cultuurcentra, of toch degenen die ik via het werk heb gesproken, op gang. Maar naar het langere cultuurseizoen toe blijft de grote ticketverkoop uit. Mensen durven niet ver vooruit meer plannen. Ook bij mij is een tweede museum er niet echt van gekomen, al ging ik op mijn verjaardag nog wel naar Chateau De Seneffe en ook daar viel meteen op dat die mensen momenteel niet veel verdienen aan bezoekers, want we waren de enigen.
Chateau De Seneffe
 • In het verlengde 21 juli weekend was het prachtig weer en trokken we naar Villers-La-Ville, ongetwijfeld mijn favoriete dag van de hele zomer. Ik was toen echt gelukkig en zorgeloos. En die dagen zijn tegenwoordig schaarser dan normaal. Seneffe en Villers-La-Ville zorgden er wel voor dat ik deze zomer twee keer in Wallonië ben geweest, iets dat ik dus wel kan afstrepen van de bucket list.
Villers-la-Ville
 • Ik ging enkele keren wandelen, waaronder een paar keer met vriendinnen. Dat zijn de enige momenten geweest dat ik ze zag en ook voor het eerst sinds maart. Ik begin dat samen een terrasje doen en bijbabbelen over de dinges des levens enorm te missen. Maar ook met het lief werd gewandeld om het hoofd leeg te maken.
 • Ik las enorm veel, dat is voornamelijk de schuld van mijn nieuwe Kindle. In de bib raakte ik amper, dus geen Outlander dit jaar, maar wel een aantal fijne e-books. En ondertussen ben ik toch alweer één keer in de bib geraakt.
 • Het meest fijne weekend was misschien wel het hittegolfweekend dat ik doorbracht in de tuin met mijn Kindle in de schaduw onder de boom. Af en toe een dutje. Zalig!
 • Ik ging in juli een paar keer naar kantoor, maar vanaf de tweede golf en de bubbel van 5 niet echt meer. Ook de hittegolf zat er voor iets tussen want ons kantoor is totaal niet geïsoleerd (dat is nog een understatement zelfs). Ondertussen ben ik in september wel al enkele keren gegaan waardoor ik heel wat collega’s terugzag. Geen idee hoe lang dit nog gaat duren, maar ik vind het wel fijn. Op een of andere manier zorgen die dagen voor meer focus, al zijn dat vaak meetingdagen natuurlijk.
De Uitkerkse polders
 • Mijn twee weken vakantie eind augustus waren broodnodig en met enkele dagen naar zee als hoogtepunt. We gingen een week na de befaamde Blankenbergse rellen. Ik heb dus enorm lang getwijfeld om wel te gaan want ik had echt geen zin in mensen en drukte. Uiteindelijk gingen we een midweek, de drukke weekends vermijdend, en ik ging ook voor eerst met de auto naar daar. Normaal zou ik altijd met de trein gaan, maar nu voelde die vrijheid van de auto zo fijn aan. Dat zorgde ervoor dat we die dagen ook niet alleen aan kust doorbrachten, maar bv. gingen wandelen in de Polders en in Bulskampveld.
 • De laatste week van de vakantie was helemaal niet speciaal. Er was mijn verjaardag met ons bezoek aan Seneffe en een lekker etentje op restaurant ’s avonds.
Domein Bulskampveld
 • En verder koos ik vloer en tegels voor #projecthuis. Iets waardoor ik wel wat gestresst rondliep want ik ben altijd zo bang om verkeerde keuzes te maken, zeker bij zoiets essentieel als vloer. Ik koos trouwens ook een badkamer. En in beide gevallen heb ik maar weer beseft dat ik best een dure smaak heb, oeps! Het is dus soms zoeken naar een tussenoplossing die prijs/kwaliteit aan zoveel mogelijk vereisten voldoet. Maar dat zal iedereen wel herkennen zeker.
 • Het laatste puntje op de bucket list luidde ’terug wat minder in mijn hoofd leven en meer in het moment’ en zoals jullie wel al begrepen hebben is dat soms goed gelukt en soms totaal niet. Het feit dat er geen perspectief is en dat ik toch heel wat dingen mis weegt soms zwaar.
 • Zeker met de winter in aantocht heb ik het gevoel dat ik de zomer, mijn favoriete seizoen, al voor de tweede keer niet bewust meemaakte. Vorig jaar hebben we twee maanden lang immens lange dagen geklopt voor de bouw en alle andere dagen in de zetel gelegen want we waren doodop. Dit jaar kon ik dan eindelijk proberen genieten en strooide COVID-19 roet in het eten. Ik weet dat er ergere dingen zijn, maar die lange winters beginnen te pikken en ik heb volgend jaar zo hard nood aan een normaal voorjaar en een leuke zomer. Ik durf er alleen niet op te hopen.

Hoe was jullie zomer?

0 thoughts on “Een terugblik op de zomer

 1. Ik snap je gevoel helemaal en ik denk dat er wel meer mensen het gevoel gehad hebben dat de zomer voorbijging zonder dat we ervan kunnen genieten hebben. Helaas. Ik hoop op beterschap, maar ik vrees dat het een lange rit zal worden.

 2. Ik heb gisteren ook de laatste vloer gekozen en vond dat ook echt moeilijk. Ik hoop dat het mooi gaat zijn. Bij mij was het wel totaal niet de duurste 😉

 3. Het was een vreemde zomer… op zich had ik er niet zoveel last van. Maar nu begin ik toch de optredens te missen zo nu en dan. En ik heb toch wat meer nood aan sociaal contact dan ik dacht. Maar misschien komt het ook omdat ik me niet zo goed in mijn vel voel.

  Ik vind het vreemd dat het de derde golf genoemd wordt. Ik vind het eigenlijk nog steeds een uitloper van de 2de golf, die is heel even naar beneden gegaan, maar ging algauw weer naar boven 🙂

 4. Ik hoop ook echt op een normale zomer volgend jaar. Vooral op reisvlak snak ik er echt naar om gewoon vakantiedagen te kunnen opnemen en een bestemming te boeken zonder daar te veel over te moeten nadenken. Nu houden die verplichte tests en kleurcodes mij toch meer bezig dan ik zou willen. Ik heb sowieso al snel last van een herfstdip en dan wil ik op reis, dus da’s best lastig nu haha.

 5. Mijn zomer was redelijk kut.
  Het enige leuke dat ik mij kan herinneren is ons weekje Duitsland maar dat was ook niet echt wauw.
  Ik hoop oprecht dat die van 2021 beter gaat zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *