Close
In Another era

In Another era

Tijd voor de aankondiging van een nieuw blogproject! En om al meteen met de deur in huis te vallen: maak je geen zorgen, ik blijf ook hier stukjes posten. GoAnnelies is en blijft mijn broodnodige plek op het web om me te uiten. Als ik doorheen de honderden posts scroll die ik bij elkaar heb geschreven merk ik niet alleen de schrijffouten op :D, maar ook dat de blog heel goed aangeeft wie ik ben, hoe ik denk en hoe ik me op bepaalde momenten heb gevoeld. En eigenlijk ben ik daar best trots op.

Maar ik heb natuurlijk nog heel wat meer interesses, en ik voelde al langer dat niet alles paste onder GoAnnelies. Jullie konden al lezen dat ik me een kindle e-reader aanschafte om zo meer boeken te kunnen lezen die best niche genoemd kunnen worden, of toch als je het vanuit de Belgische markt bekijkt.

Geen verrassing voor wie iedere maand trouw Op het nachtkastje eropna leest en ook in de history nerd rubriek probeer ik mijn passie voor Europese geschiedenis op papier te zetten. Maar vooral die laatste rubriek sluit denk ik niet altijd aan bij wat jullie hier verwachten te lezen. En ik haal mijn ‘kennis’ ook voornamelijk uit fictieboeken dus het is altijd oppassen geblazen met wat ik juist schrijf.

Dus nu ik een Kindle heb, besloot ik dat de tijd rijp was om eens een blog te starten over al die historische fictieboeken die ik lees. Een boekenblog dus met reviews, lijstjes, challenges en ga zo maar door. En in het Engels. Want in het Engels bestaan er heel wat blogs zoals de mijne. En heb ik dus een kans om een publiek opbouwen dat wil lezen over mijn fanatieke enthousiasme over pakweg Emma Of Normandy die in de 11de koningin was in Engeland.

Het enige was me tegenhield was het feit dat mijn Engels niet feilloos is, verre van. Maar bij nader inzien zullen mijn teksten hier ook zeker niet foutloos zijn. Iets niet doen uit schrik om fouten te maken leek me ook zo stom. En het is tegelijk een opportuniteit om beter in het Engels te leren schrijven. Tot nu toe gaat het me nog redelijk af vind ik. Er kruipt natuurlijk wel iets meer tijd en editeerwerk in.

En dan de naam: die zat allang in mijn hoofd. Ik zag namelijk ooit een quote met de tekst ‘Born in another era’ op. En die tekst past gewoon bij mij op een manier. Zonder dat ik dat per se kan uitleggen. Het werd dus In Another Era. Era vind ik ook nog eens één van de mooiste Engelse woorden ooit.

Ik heb niet echt een specifiek doel dat ik met deze nieuwe blog wil halen. Het is nog wat uitzoeken welke content ik wil posten en hoe vaak. Eén post per week zou fijn zijn, maar ik lees natuurlijk geen 52 historische boeken per jaar, dus er zal ook softere content te vinden zijn. De internationale book blog community is best groot en er zijn heel wat challenges dus ik denk dat het allemaal wel gaat loslopen.

Je kan mij en mijn leesavonturen hier lezen en volgen als je wil. En ik wil me alvast nu verontschuldigen voor reacties die ik per ongeluk plaats onder die blog ipv. de deze. Want het is nog wat uitzoeken om te switchen tussen twee sites onder hetzelfde WordPress account. Behalve telkens manueel de url aan te passen, lijkt er geen flexibele manier te zijn om te kiezen onder welke site ik comment (of dat is toch een issue op andere WordPress-sites waarbij je wordt gevraagd om in te loggen). Iemand tips om dat op te lossen?

Op het nachtkastje verdwijnt zeker niet, ik zal ook hier over boekige zaken blijven schrijven (met uitzondering van reviews). En als er inspiratie vloeit voor History nerd zal die post ook zeker het levenslicht zien.  Dus no worries. GoAnnelies blijft prioriteit nummer één.

Alle feedback of opmerkingen over In Another Era zijn zeker welkom :). Heb jij een tweede blog of speel je met het idee er eentje te beginnen?

0 thoughts on “In Another era

  1. Ik heb er alleen maar bewondering voor dat je durft te bloggen in het Engels. Ik wil dat heel graag wel eens doen, maar raak maar niet over die angstdrempel heen. En hoera ook voor de insteek van je nieuwe blog, ik word sowieso een trouwe lezer 😉 😉

    1. Ik had veel moeite met die stap, maar ik ben ondertussen heel blij dat ik die heb gehad. Hele leuke community en ik ben zeker niet de enige niet-native blogster. Heb zelfs al enkele andere Belgische dames ontmoet! Hoera voor mijn trouwe lezeres! Leuk om je ook daar te zien 😉

  2. Ik speel met het idee om een tuinblog te beginnen. Of beter: de blog die ik ooit begon (toen ik nog een balkontuin had, aaah, memories) nieuw leven in te blazen. En te schrijven over starten met een splinternieuwe, kale tuin en alles wat ik de voorbije jaren al heb geleerd. Het moeilijkste vind ik: het juiste publiek bereiken. Ik heb een hekel aan mezelf promoten (bv in tuingroepjes op Facebook ofzo? bestaat dat überhaupt?). Het zal sowieso iets voor de wintermaanden worden want nu te druk nog in de tuin haha! (En misschien ook eindelijk weer ‘ns wat tijd in de reisblog steken zegt.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *