Close
Op het nachtkastje #37
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #37

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • Ik keerde nog eens terug naar Renaissance Italië dankzij Sarah Dunant, één van mijn favoriete auteurs. In het gezelschap van de courtisane neemt je mee naar Venetië waar de knappe courtisane Fiametta samen met de lelijke dwerg Bucino opnieuw een leven proberen opbouwen na de plundering van Rome. Zeer sfeerrijk verhaal vol personages op de rand van de maatschappij. Voor wie houdt van de een traag verhaal en ook wat schilderkunst kan waarderen. Want zoals steeds is ook kunst een thema in Dunant’s boek.
  • Deel 8 van de Saxon stories, bekend van de tv-serie The Last Kingdom, las alweer heel vlot. In the empty throne is er de strijd om de macht in Mercia en uiteraard zorgen ook de Denen weer voor onrust. Uhtred is ondertussen op leeftijd, maar hij is er nog steeds velen te slim af. Comfort leesvoer noem ik dit. Heerlijk <3.
  • En dan was er de aankoop van een Kindle Paperwhite e-reader en las ik mijn eerste e-book uit! En dan is het juist eentje die ik 5-sterren gaf. En dat heeft niet met de e-reader te maken, maar alles met het verhaal. The shadow of the crown is het eerste deel uit een trilogie of de Engelse koningin Emma Of Normandy. Zij trouwt met Aethelred II, niet uit liefde maar om het land te beschermen tegen de Denen. Maar dat gaat allemaal niet zoals gepland… Zware aanrader voor liefhebbers van het genre.

Gekeken

  • Helemaal niets. Ik focus nu wel even op het lezen en het schrijven.

Meegemaakt

  • Een nieuwe blog gelanceerd. Ik vertel jullie er binnenkort alles over, maar je mag gerust al een kijkje nemen.
  • Veel in de tuin zitten lezen en genieten van het mooie weer.
  • Volgende week heb ik dan eindelijk verlof. Ik zit nu een beetje op punt dat ik er niet meer zo hard naar uitkijk. Ik weet dat er nood aan heb, maar die nood was in juli precies groter ofzo. En de laatste twee weken zitten ik terug in een betere workflow. Het feit dat er geen concrete plannen zijn draagt wel bij tot dat gevoel, maar betekent ook dat alles nog open ligt en dat is ook wel eens leuk.

Geblogd

Hoe was jullie maand? 

0 thoughts on “Op het nachtkastje #37

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *