Close
Op het nachtkastje #36
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #36

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • How to stop time gaat over een man die heel traag ouder wordt en zo eeuwenlang leeft. Het is zeker meer een roman dan een historisch verhaal. De focus ligt op het leven van Tom en dan vooral zijn liefdesleven. Ik vond het soms wat te cliché daardoor. Matt Haig kan zeker schrijven en probeert doorheen het boek ook heel wat inzichten mee te geven, maar het voelde daardoor soms wat geforceerd. Net als zijn ’toevallige’ ontmoetingen met heel wat historische figuren. Ik merk dat ik nu al veel van het boek ben vergeten dus het gaat niet blijven hangen. Maar wel graag gelezen!
 • In the foundling moet Bess haar pasgeboren baby wegens financiële redenen afstaan aan het foundling hospital, wanneer ze 6 jaar later haar dochter wil ophalen blijkt dat iemand haar voor was. Sterk geschreven verhaal in Georgian England over twee vrouwen met elk hun eigen struggles en demonen. Stacey Halls heeft zich in sneltempo gebombardeerd tot een schrijfster om in het oog te houden. Het beste boek van de maand.
 • En dan eindelijk kon ik mijn handen leggen op het derde en laatste deel van Catherine Arden’s verhaal over Vasja, een Russisch meisje met een speciale gave. In dit laatste deel krijgen we een inzicht in Vasja’s familiegeschiedenis en moet ze voor eens en voor altijd proberen om mens en demonen met elkaar te verzoenen. The winter of the witch zorgde voor een bevredigend einde van dit fantasy meets historisch verhaal. De volgende stap is een Netflixserie me dunkt (dat hoop ik in ieder geval, er is nog helemaal geen sprake van hoor).

Gezien

 • Ik ben begonnen aan de BBC-serie The luminaries, gebaseerd op het gelijknamige boek. En dan heb ik het over een Man Booker Prize laureaat. Omdat het boek nogal dik is, vond ik het wel leuk om op deze manier al kennis te maken met het verhaal, maar nu blijkt dat de serie het boek maar losjes volgt. De recensies zijn op zijn zachtst gezegd niet zo goed en het verhaal in de serie is ook super vaag met te veel flashbacks en flashforwards. Maar kijk, ik heb nog twee afleveringen te gaan en ben heel benieuwd hoe het gaat eindigen. Oh ja, de dochter van Bono van U2 speelt een hoofdrol, net als Eva Green.

Meegemaakt

 • Niet zo’n toffe weken achter de rug. Veel stress en andere rode vlaggetjes. Amper schrijfinspiratie. Dus hopelijk betert dat allemaal snel.
 • Ik ben gaan wandelen op de Kesselse heide met vriendinnen, want ik wou graag buiten dingen doen zodat ik afstand kan bewaren. Het was een gezellige dag, op die aanval van muggen na.
 • Ook nog even een museum meegepikt. In Museum M liep de tentoonstelling over Rodin, Meunier en Minne. Hoewel ik meer had verwacht, de tentoonstelling was best klein, vond ik het toch fijn om even van huis weg te zijn.

Geblogd

Hoe was jouw maand? Ben jij al met vakantie?

 

0 thoughts on “Op het nachtkastje #36

 1. Oh waar kun je die serie volgen? Enkel op BBC? Ik las het boek een kleine 5 jaar geleden.
  Ik had hetzelfde gevoel/idee over How to stop time 🙂

  1. Het loopt momenteel op zondagavond op bbc, maar meestal worden die rechten in België aan één en/of Netflix verkocht dus ik verwacht dat je het later wel eens ergens zal kunnen zien. Hopelijk 😃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *