Close
De mooiste quotes uit liedjes #1
rhdr

De mooiste quotes uit liedjes #1

Ik luister helemaal niet meer zoveel muziek als tijdens mijn tienerjaren. En de muziek die ik luister is vaak de muziek die ik al sinds toen luister. Nieuwe muziek ontdekken is voor mij moeilijk, net als het opstarten van een nieuwe serie of het bekijken van een nieuwe film. Ik vind ‘het erin komen’ moment niet zo leuk.

Maar soms hoor je na een aantal jaren zo’n zin opnieuw en komt die kei hard binnen, of soms ontdek je dan toch een nieuw liedje met een prachtige tekst. Het leek me wel leuk om een aantal quotes te delen met jullie.

Sometimes I think it’s gettin’ better
And then it gets much worse
Is it just part of the process?
Well, Jesus Christ, it hurts

Uit Big God – Florence + The Machine

Deze komt hard binnen en is voor mij op dit moment heel herkenbaar. Hopen en weten dat het beter wordt, maar soms duurt het wat langer voor het ook effectief beter wordt.

Dedication takes a lifetime
But dreams only last for a night

Uit Stay Awake (Dreams Only Last for a Night) – All Time Low

Een liedje dat al eeuwen in de playlist zit, maar waarvan deze zin nu past opvalt, ook al is het de titel van het lief :D. Doorzettingsvermogen, daar draait het om.

I could follow you to the beginning
Just to relive the start
And maybe then we’ll remember to slow down
At all of our favorite parts

Uit All I wanted – Paramore

Persoonlijke favoriet van deze band. We staan te weinig stil bij wat goed loopt.

Tie a knot in the rope
Trying to hold, trying to hold
But there’s nothing to grab
So I let go

Uit Blow me (one last kiss) – P!nk
Over hoe we ons soms vastklampen aan een strohalm, terwijl stro eigenlijk niets meer is dan verdroogd gras. Loslaten is de boodschap.

But hold me fast, hold me fast
‘Cause I’m a hopeless wanderer
And hold me fast, hold me fast
‘Cause I’m a hopeless wanderer
I will learn, I will learn to love the skies I’m under
And I will learn, I will learn to love the skies I’m under
The skies I’m under
Uit Hopeless Wanderer – Mumford & Sons
Soms ben je het even kwijt in het leven. En heb je iemand nodig om je bij de arm te pakken en het pad te wijzen.

 

Heb jij een favoriete zin uit een liedje?

0 thoughts on “De mooiste quotes uit liedjes #1

  1. Ik heb dat ook dat ik het moeilijk vind om er in te komen 🙂 Ik heb sinds vorig jaar ook weer mijn oude jeugdmuziek herontdekt en let nu ook meer op de tekst dan toen 😀

    1. Ja ik kan dat echt heel moeilijk bij muziek en series, nieuwe dingen ontdekken. En vaak blijkt achteraf dat die jeugdmuziek toch niet zo’n diepzinnige teksten heeft 😃

  2. De enige quote die me nu te binnen wil schieten: ‘It’s always darkest before the dawn’, dat is een jaar lang bij me gebleven (ook eentje van Florence) tot het ineens nóg donkerder werd, sindsdien ben ik mijn geloof in dat zinnetje een beetje kwijt 🙂 In Nepal zat ik de ganse weg naar boven met ‘Bohemian Rhapsody’ in mijn hoofd, of toch de delen ervan die ik vanbuiten kende, al snap ik de link zelf ook niet, maar ik was zo aan het afzien dat ik me op iets anders moest focussen denk ik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *