Close
Op het nachtkastje #28
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #28

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • Er was eens een rivier uitgelezen. Een stukje uit mijn Goodreads-recensie luidt “In het begin waren de vele personages misschien wat verwarrend, maar al heel snel kruipen ze onder je huid. Het mistige natte rivierleven en the Swan waar iedereen zich komt verwarmen aan de verhalen.” Mooie samenvatting lijkt me.
 • Een nieuwe serie historische detectives die zich afspelen in Tudor Engeland begonnen. Dissolution van S.J. Sansom is het eerste boek over advocaat Matthew Shardlake. Hij moet een onthoofding oplossen in een klooster dat Cromwell wil sluiten. Het is meer detective dan historisch, en hoewel ik de eerste pagina’s geen wow-gevoel had, nam het verhaal me halverwege wel helemaal mee. Dus wie graag detectives leest en dat eens over een ander tijdperk wil doen: aanrader!
 • Na het succes van boek 1 over een aantal Britse pioniers in Australië ging ik meteen verder in deel 2 ‘de verre kolonie‘. Een nieuwe generatie aan het woord en enkele nieuwe personages. Opnieuw heel wat perspectieven en verhaallijnen boordevol actie, drama & romantiek. Deel 3 gaat niet lang op zich laten wachten denk ik.
 • Dissolution was het 30ste boek van het jaar en De verre kolonie werd nummer 31. Hiermee heb ik dus mijn Goodreads challenge van 2019 behaald. Dit jaar zal ik waarschijnlijk niet de 40 aanraken zoals in 2018, maar niettemin ben ik enorm blij dat ik in dit drukke jaar toch tijd heb gevonden om zoveel te lezen.

Gekeken

 • De eerste aflevering van ‘De twaalf’, nog eens een Vlaamse serie en eentje die ik wel wil uitkijken.

Meegemaakt

 • Een tripje geboekt naar Rijsel/Lille in de kerstvakantie. Eindelijk nog eens weg, jihaa! Geen idee wat we er gaan doen voorlopig, maar ik denk dat het daar wel leuk is?
 • Hier en daar een extra dagje verlof om te compenseren dat er in de verlengde weekends van november toch ook weer werd doorgewerkt aan #projecthuis. Daar zitten jullie dan met jullie Instagram Stories waarvoor ik geen tijd heb om ze te bekijken hé.
 • Naar een museum geweest (nl. Hof Van Busleyden in Mechelen). Het eerste met de Museumpas die ik voor mijn verjaardag heb gekregen, bedoeling is om daar wel regelmatig over te bloggen. Het was een hele fijne dag!

Uitkijken naar

 • Lille/Rijsel in de kerstvakantie
 • That said komt mijn niet zo toffe periode eraan: de kerstperiode. Yep, ik ben geen kerstmens. Dus ik kijk uit naar mensen die daar niet zo opgefokt over doen in mijn buurt, danku!

Geblogd

Hoe was jouw maand?

 

 

0 thoughts on “Op het nachtkastje #28

 1. Prima samenvatting van ‘Er was eens een rivier’. 😉 Toen ik dat boek begon te lezen dacht ik eerst ook “wie zijn deze mensen allemaal?!” maar niet veel later kon ik ze prima uit elkaar houden.

 2. O ja, De twaalf! Ik ben zo druk met kerstfilms kijken op Netflix dat ik dat bijna vergeten was 🙂
  Ik kijk ook echt niet uit naar de feestdagen. De lichtjes en ander over-the-top-gedoe zorgen voor mij juist voor de nodige afleiding, zeker in deze (letterlijk) zo donkere dagen!

  1. Ja ok dat van die lichtjes snap ik nog wel ergens maar mijn brein heeft dat gewoon geassocieerd met al die andere stomme kerstdingen waardoor dat meteen dat hele rotgevoel oproept :p

   1. Misschien is dat de reden dat ik thuis zelden iets van kerstversiering doe: op het werk leg ik die link precies niet ofzo. Ik weet niet 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *