Close
Op het nachtkastje #27
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #27

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • Het volgende boek uit de bibbox was ‘het land achter de horizon’ van Tamara McKinley. In dit boek volgen we twee Britse families tijdens de ontdekking en kolonisatie van Australië. Ik vond dit een enorm fijne kroniek. Met korte hoofdstukken en wisselende perspectieven. Het zit allemaal goed in elkaar, hier en daar misschien wat cliché, maar het tempo ligt hoog. Het is het eerste deel van een trilogie en jawel, ik haalde het tweede deel alvast uit de bib :). Aanrader!
 • Aangezien onze bib door de werken even dicht was pakte ik nog eens een boek uit de kast. Ik koos daarbij eindelijk voor ‘Een lied voor Achilles‘ van de geprezen Madeline Miller. Het is een moderne hervertelling van de Ilias van Homerus, over de oorlog om Troje. Maar dan met een focus op het verhaal van Achilles, vertelt vanuit Patroclus. Dat het dramatisch eindigt weten we allemaal. Maar Miller maakt van het oude Griekse werk een zeer toegankelijk en modern boek. Ook een aanrader!
 • Op de trein lees ik een tussendoortje ‘lang leve de koning‘, komt ook uit de bibbox. Is blijkbaar een tweede deel van een reeks over een adellijke familie in het Edwardiaanse tijdperk (vlak na de dood van koningin Victoria). Ik vind het eigenlijk niet zo geweldig tot nu toe. Het volgt de Austentraditie van rijke mensen die niets te doen hebben en zich dan zorgen maken om banaliteiten. Het is niet zo goed geschreven.
 • Begonnen in ‘Er was eens een rivier‘, zeer benieuwd!

Gekeken

 • Seizoen 3 van Victoria. Love love love.
 • Peaky blinders begonnen met het lief, seizoen 1, jawel. Let’s see of we ook zo’n die hard fans worden.

Meegemaakt

 • Een voorstelling klassieke muziek, op uitnodiging van een klant. Speciaal. Uit de comfort zone. Ik wachtte heel de tijd tot er iemand begon te zingen… Ik probeerde me echt bij de piano te houden ook. Het is soms zo moeilijk om je gedachten daar volledig bij te houden. Fijne ervaring.
 • Een eerste leuke groepsopleiding gegeven aan wat klanten. Viel heel ongelukkig samen met buikgriep. Timing, dat kan ik wel zenne. Ook fameus slecht gevoeld dus en heel erg moeten doorbijten.

Uitkijken naar

 • Rust en genezing
 • Nog meer opleidingen voor klanten
 • Leuke dingen

Geblogd

Hoe was jouw maand?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #27

  1. Ik had de nodige dosis dafalgan en immodium binnen waardoor ik me tijdens de opleiding eigenlijk best goed voelde, daarna iets minder wanneer de pillen waren uitgewerkt 😀

 1. Wat stom van die buikgriep-timing! Ik heb vorige week een vijfdaagse training gegeven en in die nachten van de stress maar 14 uur geslapen – alles bij elkaar. :/ Ook niet handig, maar gelukkig werd ik niet ziek.
  Ben ook heel benieuwd wat jij van ‘Er was eens een rivier’ vindt, want ik heb dat boek met veel plezier gelezen. En vorige week heb ik het vijfde seizoen van Peaky Blinders bekeken, als echte die hard fan, hahaha, maar de vorige vier seizoenen vond ik stukken beter…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *