Close
Op het nachtkastje #25
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #25

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

De 25ste editie al! Laten we er maar snel aan beginnen!

Gelezen

 • Afgelopen maand was ik in de bib op zoek naar het tweede boek van Robert Harris over Cicero (nadat de eerste mijn lijstje met zomertips haalde), maar dat stond er niet. Pompeii stond er wel en dat doet natuurlijk ook een Romeins belletje rinkelen. Het gaat over Attilius, die verantwoordelijk is voor het aquaduct van de Baai van Napels. Bij zijn aankomst blijkt zijn voorganger verdwenen en dreigt er een watertekort. De eerste pagina’s voelde ik het niet, want ik had me op Cicero ingesteld en het ging ineens over aquaducten en hoe die in elkaar zaten. Maar langzaamaan wordt de spanning opgebouwd. Ik wist al veel over de uitbarsting van de Vesuvius, maar het blijft boeiend om er om over te lezen, zeker omdat Plinius De Oudere een van de belangrijkere personages is. En Harris weet er ook nog een leuk en spannend fictieverhaal rond te vertellen.
 • Eleanor Van Aquitanië vergezelde me in Roemenië. Elizabeth Chadwick (toch wel een veelgeprezen historische romanauteur, schreef namelijk een trilogie over deze koningin van Frankrijk en Engeland en duchess van Aquitanië. In het eerste deel, the summer queen, trouwt ze op haar 13 met de kroonprins van Frankrijk en trekt ze op kruistocht. Ik had hoge verwachtingen van Chadwick en ze heeft me niet teleurgesteld qua verhaal. Ze beschrijft echt heel goed de periode en zet de personages realistisch neer. Ze argumenteert ook haar historische keuzes achteraf in haar noot. Maar die schrijfstijl! Het heeft 300 pagina’s lang geduurd voor ik me er had overgezet. Vanuit derde persoon en dus heel afstandelijk, wisselende perspectieven zonder logica, tijdsprongen. Dat kan beter. Gemengde gevoelens dus en twijfels om deel 2 te lezen, want het verhaal was wel echt goed.
 • Onze stadsbib houdt renovatiewerken en dat betekent dat ze massa’s boeken even moeten opbergen en jammer genoeg overschakelen naar een minibib. Gelukkig was ik bij de 100 gelukkigen die voor 9 maanden een bibbox van 10 boeken mag adopteren. Je kon een genre kiezen en ik koos voor historische romans, een niet zo populaire keuze dus mocht ik eentje meenemen. De komende tijd lees ik zo wat oudere en onbekendere historische boeken. De inhoud viel alvast reuze mee en is wat uit de comfort zone. Spannend!

Gekeken

 • Het allerlaatste seizoen van Poldark speelt op de BBC en ik zit nog in ontkenningsfase dat het het laatste is. Zoals altijd duurt het een aflevering of twee voor je de nieuwe personages in je hart sluit, maar ondertussen zit ik er helemaal in. Maar het is niet het laatste seizoen hoor! Toch?

Meegemaakt

 • Een heel fijne zomervakantie in het verassende Roemenië.
 • Een toffe stadswandeling in Leuven met de collega’s.
 • Gewerkt aan #projecthuis, naast de ruwbouw, zijn we nu ook aan de elektriciteitsplannen beland. Keuzes, jongens, zoveel keuzes!
 • Van de zomer bucketlist is het volgende al afgevinkt: een natuurwandeling, onze roadtrip en een namiddag gezelschapsspelletjes. Oh ja, en ik ging één keer naar de BBB al. En ik kocht één broek. Nog werk aan de winkel dus.

Uitkijken naar

 • Enkele dagjes vrij rond mijn verjaardag, dat komt wel goed met die bucket list zo.

Geblogd

En welk boek ben jij aan het lezen deze zomer? Of ben je een serie aan het bingewatchen?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #25

 1. Ik heb voorlopig nog niet zoveel gelezen deze zomer, behalve de stapel Libelles die ik tweedehands kreeg van mijn mama. Mijn man en ik kijken samen naar Grand Hotel op Netflix, een Spaanse serie vol intriges. Het is bij momenten helemaal over the top, maar we vinden het geweldig 🙂

 2. Oeee, die over Pompeii zet ik op mijn lijstje! Cicero had ik geleend, maar uiteindelijk niet gelezen. Shame on me, maar ik kan momenteel efkes enkel makkelijke boeken aan (chicklits en thrillers dus).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *