Close
Lichtpuntjes #14

Lichtpuntjes #14

Het is belangrijk om dankbaar te zijn voor die kleine alledaagse dingen die je blij maken. De lichtpuntjes die je door donkere of moeilijke periodes helpen. Als je goed rond je kijkt, zie je overal kleine dingen die de dag een beetje beter maken. En daar wil ik regelmatig bij blijven stilstaan. Zodus deze rubriek.

Omdat het voorjaar wat aan me voorbij is gegaan, ben ik deze zomer heel bewust bezig met lichtpuntjes. Ik noteer regelmatig in mijn bujo (die ik allang niet meer gebruik als bujo, maar als occasioneel lijstjesboekje) de dingen die me blij maakten en die ik wil herinneren van de zomer 2019. Mijn summer bucket list draagt daar natuurlijk ook aan bij. Bij deze dus mijn lijstje blijmakers van de afgelopen tijd.

 • Toch ook nog wat lichtpuntjes uit mei en juni. Zo genoot ik enorm van mijn dansoptreden. Die sfeer achter de schermen is toch echt wel uniek. Gingen we uiteten voor het lief zijn verjaardag in een burgertent, waar we ondertussen nog eens passeerden *oeps* 😀 en ging ik naar een trouwreceptie van een vriendin van de universiteit en kon ik zo bijpraten met een andere vriendin.
 • Mijn zomerkleerkast die nog steeds paste na een heel jaar. Ik was vorig jaar heel wat afgevallen en heb toen nieuwe kleren moeten kopen, maar ik had heel veel schrik dat dat allemaal weer te klein zou zijn, want normaal kom ik wel bij in de winter. Niet dus, ik ben gewoon al een jaar op hetzelfde gewicht. En daar ben ik stiekem heel erg blij mee. Het zorgde ervoor dat ik zelfs investeerde in nog een paar zomerkleren extra.
 • Gaan suppen met de collega’s tijdens de hittegolf (de eerste hittegolf, ondertussen is er een tweede gepasseerd). Het was een avond om te koesteren.

IMG_20190626_195754 (1)

 • #Projecthuis dat eigenlijk wel heel goed verloopt, ook al is het nog zo zwaar. Ik ben vooral blij dat ik mijn gevelsteen nog steeds mooi vind nu ik hem zo in het groot kan bewonderen. Want dat is toch altijd gokken op basis van 20 bakstenen op een ijzeren plaat in de winkel.
 • Leuke plekjes ontdekken in Leuven, zoals de pop-up Bar Bleu. Heel hipster, maar wel leuk.
 • Een leuke avond in Zurenborg, Antwerpen. Een stad waar ik amper kom en niet veel ken. De architectuur daar is fantastisch en één van mijn vriendinnetjes heeft daar ondertussen een leuk leven opgebouwd.
 • Ik liet mijn haar nog eens extra kort knippen en nu moet ik zo weinig shampoo gebruiken en is het enorm snel droog en geen knopen en <3. Alleen moet ik mijn nek wel extra insmeren tegen de zon natuurlijk.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1d39
Boekarest, Roemenië
 • In maart won ik samen met 4 collega’s een quiz en een van de hoofdprijzen was een stadswandeling in Leuven voor 25 personen. Dus gingen met de rest van de collega’s wandelen in Leuven samen met Herman, onze gids. Uiteindelijk werd het niet echt een wandeling, maar een rijke kennismaking met de geschiedenis van de stad en een uitgebreid bezoek aan het Stadhuis, waar ik dus nog nooit was binnen geweest en wat ik heel fijn vond.
 • De laatste dagen voor mijn verlof viel de drukte ineens wat weg in mijn team. Juli is traditioneel de rustigste maand van het jaar omdat al mijn klanten op verlof lijken. Ik kon dus eens zonder overwerken en stress omdat er nog zoveel niet is gedaan op vakantie. En ik ging ook met minder stress weer aan de slag. Heerlijk!
 • Mijn vakantie was te kort in het aantal dagen dat ik thuis was. Maar mijn buitenlandse trip naar Roemenië was wel echt heel erg fijn. Mooi weer, lekker eten en veel leuke dingen gezien aan een gezapig tempo. Wordt sowieso vervolgd hier op de blog ;).

Hoe was jouw maand juli?

0 thoughts on “Lichtpuntjes #14

 1. Mijn vakantie zit er net op na 2 weken, al had ze gerust nog wat langer mogen duren. Het was op veel vlakken een mooie maand, maar de tijd mag gerust ook vooruit gaan, want dan beginnen ze in september met mijn huis. Fijn dat het bij jou goed gaat trouwens!

 2. Mooie dingen allemaal! Mijn maand was professioneel zwaar, maar privé dan weer wel een succes, met leuke uitjes enzo. Het hield zich dus in evenwicht 🙂

 3. Wat een fijne dingen allemaal! Wij genoten in juli van 2 heerlijke weken vakantie. En verder genoot ik toch ook wel van mijn looptoertjes, het vieren van mijn verjaardag en de vele boeken die ik las. En ik ben nu wel heel benieuwd naar dat korte haar. Dus binnenkort eens een foto publiceren? 😉

  1. Haha, ik heb het zeker al zo kort gehad ooit hoor. Ik had de vorige kapperbeurt over geslagen waardoor het nu wel echt lang was voor mijn doen. De foto’s die eraan komen van Roemenië zullen het wel tonen 😃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *