Close
Een bucket list voor de zomer

Een bucket list voor de zomer

Ik moet er eerlijk over zijn. De laatste tijd ben ik enorm slecht voor mezelf aan het zorgen. Er blijft dan ook zo weinig tijd over voor quality time dat ik vaak niet verder kom dan doodmoe in bed ploffen. Daardoor is het voorjaar (nochtans meestal een topperiode) aan mij voorbij gegaan en dat is eigenlijk jammer. Want ik heb het gevoel dat ik geleefd wordt. Dat zorgt er ook voor dat plannen maken er niet echt in zit momenteel.

Deze zomer zal er met #projecthuis niet rustiger op worden, maar toch wil ik een lijstje maken van zaken die ik wil doen op die zondagen en paar daagjes verlof die over blijven. Om dat gevoel van geleefd worden naar de achtergrond te verdringen en er toch een fijne zomer van te maken met leuke herinneringen.

 • Enkele dagen of een weekendje naar zee.
 • Een wandeling maken in de natuur.
 • Naar een gratis stadsfestival gaan zoals Beleuvenissen of Maanrock.
 • Het volgende boek uit de Outlanderserie lezen. Een echo in de tijd telt 829 pagina’s in de Nederlandstalige versie.
 • Een gezelschapsspelletjesavond/namiddag houden.
 • Een paar keer naar de nieuwe BBB-les van mijn dansschool om te testen of dit iets is voor het volgende dansjaar.
 • Een museum bezoeken.
 • Een dagje naar een stad in België. Bv. Antwerpen, Mechelen of Gent. Zou een ideale combo met het museumbezoek zijn ook.
 • Mijn verjaardag eind augustus vieren.
 • Minstens één keer naar een wellness gaan. Ik heb sowieso nog een bon die voor eind augustus op moet.
 • Nieuwe broeken kopen. En misschien ook nog wat andere kleding.
 • Regelmatig van slow life doen met een terrasje of een magazine lezen in de tuin.
 • En natuurlijk mijn roadtrip door Transsylvanië. Die staat al vast.

Ik kies bewust voor een beperkt lijstje, want voor veel foliekes zal er geen tijd zijn deze zomer. Liever een haalbare lijst met zaken die ik echt graag wil doen. En hopelijk kan ik over een dikke twee maanden terugblikken op een geslaagde zomer.

Wat zijn jouw plannen deze zomer?

0 thoughts on “Een bucket list voor de zomer

 1. Ik hoop dat je veel tijd krijgt voor leuke dingen en voor jezelf, dat is soms broodnodig hé. Ik hoop voor mezelf eveneens op wat tijd om te rusten en te genieten. Daarnaast gaan we op reis naar Slovenië en er zijn wat feesten in de familie, dus er is wel een en ander om naar uit te kijken.

  1. Oh Slovenië, daar wilden we vorig jaar graag naartoe, maar we waren er toen nogal bij en het was wat duur dus dan hebben we maar voor Malta gekozen. Ik gun ons allebei veel rust!

 2. Zo beperkt vind ik dat lijstje niet, hoor. Wij gaan een weekje naar de Provence en verder klussen we in en rond het huis met slow living tussendoor.

  1. Nee klopt, het wordt moeilijk om alles te doen denk ik, maar het kan maar ter inspiratie te bieden. Klinkt als ontzettend fijne plannen en veel succes met klussen!

 3. Hopelijk lukt het je om tijd vrij te houden/maken voor deze dingen. Goed voor jezelf zorgen zou prioriteit numero uno moeten zijn! (Zeg ik ook zovaak tegen m’n eigen…….)

  Ik ga over een paar weken een lang weekend weg, naar Freiburg en Milaan. Heel veel zin in!

 4. Zelfzorg is hier de laatste tijd ook terug wat aan het inschieten en dus heb ik ook wel al enkele dingen op de planning gezet voor deze zomer. Een wellness ga ik er na het lezen van jouw post toch ook aan toevoegen 🙂

 5. Ik wil mij wel kandidaat stellen voor een daguitstapje! Ik heb behalve onze vakantie enkel nog twee trouwfeesten op het programma staan, maar ik hou mijn agenda bewust zo leeg mogelijk. Efkes de focus op mezelf leggen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *