Close
Waar ik een hekel aan heb #4

Waar ik een hekel aan heb #4

Ons ergens aan ergeren, we doen het allemaal. Aan grote dingen. Maar vooral aan kleine dingen. Talitha noemt het pet peeves. Dingen die andere mensen doen en waar je een hekel aan hebt. First world problems dus eigenlijk. Maar oh zo leuk om van je af te schrijven als een ware Cruella De Vil en jezelf in te herkennen (dat doe ik toch altijd bij Talitha haar stukjes ^^). Ik ging al eerder los over irritante mensen, taalfouten en met voorsprong datgene waarin ik me het meest in opjaag: het verkeer.

Vandaag: geluiden/lawaai waar ik niet tegen kan. Ik heb blijkbaar heel gevoelige oren ;).

 • Het geluid van krijtjes op een schoolbord. Irritanter dan dat kan niet.
 • Het geluid van knippende vingers of eender welk ander lichaamsdeel dat kraakt. Eikebah!
 • Het geruis van een tv of radio die geen signaal ontvangt. Zet dat af!
 • Nog erger: een micro die te dicht tegen de geluidsbox wordt gehouden. AUW. En mensen die dan niet doorhebben hoe dit komt en die micro daartegen blijven houden. Wilt gij ons allemaal doof maken ofwat?
 • Piepende geluiden tout court: bv. in de trein of wanneer de batterij van het alarm bijna plat is.
 • Mensen die praten wanneer ik in de sauna zit. Dat is hier geen café!
 • Het getetter tijdens ochtendprogramma’s op de radio. Ik moet nog wakker worden. Speel gewoon muziek. Ik moet uw privéleven niet weten. Speel muziek. Dat is het concept van radio.
 • Irritante reclames waarin 100 keer hetzelfde gezegd wordt. Lensonline staat echt aan top in dat klassement trouwens. Lensonline.
 • Etende mensen die geluid produceren. We doen het misschien allemaal wel eens, maar sommigen wat vaker dan anderen ;).
 • Lensonline.
 • Zo van die mensen met een extreem bulderende lach die alles en iedereen moeten overstemmen. Lachen mag, maar how joh rustaaag soms.
 • Een Antwerps of Kempens dialect. Sorry, ik vind dat echt niet mooi.
 • Wanneer het geluid op tv ineens luider wordt, bv. door muziek of reclame. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om dat op elkaar af te stemmen?
 • Mensen die heel luid praten of bellen in de trein zodat de hele coupé (en de coupés ernaast en de mensen in de trein die onze trein passeert en misschien zelfs de auto’s die stilstaan aan de overweg…) het hoort. Ik haat het wanneer ik ongewild moet meeluisteren en ik me eigenlijk wil concentreren op mijn boek, mijn gsm of het staren naar mijn voeten. I tell ya, vervelend!
 • Mensen die te stil praten wanneer ik wel wil meeluisteren. Ah ja zeg! Inconsistent? Ik? Waar haal je dat?

Zo dat was het weer voor even. Zo eens goed afgeven, dat doet deugd soms ;).

Welk geluid kan jij echt niet uitstaan?

0 thoughts on “Waar ik een hekel aan heb #4

 1. Voor mij zitten er veel herkenbare dingen tussen, zeker ook het geluid dat mensen maken als ze eten, het ‘smakken’ van mensen die elkaar kussen, ruisende radio, te veel lawaai in het algemeen, een kraaiende haan…

 2. Bij ons in de straat hiernaast is er een huis waar altijd een heel hoog piepgeluid te horen is. Ik word er bijna misselijk van, en begrijp niet dat die mensen dat zelf niet horen, of er iets aan doen?
  Ik heb heel veel moeite met meer dan één geluid door elkaar. Als mijn man een filmpje op YouTube opzet terwijl de tv op staat: gek word ik ervan!

  1. Ja, dat is echt vreemd. En zo’n piepgeluid kan toch ook nooit iets goeds betekeken? Wat als er iets belangrijks niet meer werkt? Ja, twee geluiden doorheen, das een moeilijke voor iedereen denk ik.

 3. Herkenbaar! Ik kan dan ook niet goed tegen lawaai… honden (lees: chihuahua’s) die om de haverklap keffen vanaf dat er een blad verwaait. Maar ook luide mensen op de trein waarbij je van ver nog mensen kunt horen wat ze zeggen… of mensen die bij jou komen zitten om te babbelen terwijl ze zien dat je aan het lezen bent…

  1. Ja, op de trein probeer altijd heel tactisch een plekje te kiezen maar soms komen er dan nog ineens luide mensen bijzitten. Das minder fijn dan 😀

 4. Ken je die reclame van Mercurochrome? Die vind ik pas irritant. Dat zijn precies drie korte reclamespotjes die ze vlak na elkaar geplakt hebben. Ik kom daar echt zot van! En ik vind het echt verschrikkelijk als ik in de ochtendtrein zit (lees: veel volk) en ze dingen omroepen en dat geluid dan echt mega luid staat. Dat plus al die pratende mensen en ik heb mijn prikkelgrens voor die dag al bereikt.

 5. Omg het was onlangs in de sauna erg. Wij lagen boven in de ‘relaxatieruimte’ (dus 1e verdiep) en wij hoorden die in de kelder (!) tot daar babbelen. Terwijl ik eens op mijn vingers getikt ben geweest omdat we iets te luid lachten toen we buiten in de jacuzzi zaten en er was amper iemand in de buurt. Grmpf. En o jaaaa, dat reclame ineens tien keer zo luid is als het programma waarnaar je aan het kijken bent!!

  1. Daarom dat ik echt nooit naar badpaksauna’s ga, de mensen daar hebben geen wellness-spirit en tis dan precies Center Parks ofzo 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *