Close
Op het nachtkastje #19
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #19

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • Ik las ‘The marriage game‘ van Alison Weir over Queen Elizabeth I. Ik was zwaar teleurgesteld in dit boek, niet zozeer omwille van het verhaal, al vond ik dat oppervlakkig en de personages heel inconsistent, maar vooral door de schrijfstijl. Ik las al vaker iets van Weir, maar in dit boek heeft ze haar schrijftalent even aan de kant geschoven ofzo. Heel jammer, het blijft zoeken naar een boek over Elizabeth dat ik wel goed vind.
 • Je hebt misschien al door dat ik de laatste tijd wat boeken heb gelezen die ik achteraf gezien niet zo goed vond. Daarom koos ik nog eens voor een totaal ander genre en voor het boek dat het laagste stond op mijn TBR, in die zin dat ik hem er het eerst aan heb toegevoegd op Goodreads (ergens in 2013 ofzo). Ik las ‘mannen die vrouwen haten‘ van Stieg Larsson, deel één uit de bejubelde Millenniumtrilogie. Geen dun boek, maar ik ben er letterlijk door gevlogen. Ik wist nog een aantal dingen van de film, maar zeker niet veel meer. Het is zo vlot geschreven en gewoon een goed verhaal. Net geen 5-sterren boek omdat er een deel van het verhaal me wat minder lag. Het was lang geleden dat ik nog zo genoten heb van een boek en deel twee ligt al klaar.
 • Op de trein las ik het eerste deel over de Medici’s, de befaamde familie uit Firenze. Ik dacht dat er een link was met de gelijknamige tv-serie, maar dat bleek niet zo te zijn. Het boek is nogal oppervlakkig met korte hoofdstukken en niet echt een samenhangend plot. Ik vond het dus wat tegenvallen, al las het wel vlot (typisch voor Italiaanse schrijvers) en was ik er dus snel door. Maar ik ga niet meteen de vervolgdelen lezen.
 • Ondertussen ben ik bezig in ‘Life after life‘ van Kate Atkinson. Prijzen gewonnen en heel wat mensen uit mijn omgeving vinden het goed. Ik was tijdens de eerste 50 bladzijden absoluut niet enthousiast, moest wennen aan de schrijfstijl waarbij iedereen elkaar met de voornaam benoemd, ook de kinderen hun ouders. Vreemd. Maar nu ik rond de 200 pagina’s ver ben kan ik alleen maar zeggen dat ik in het verhaal zit en dat het intrigeert. Benieuwd!

Gekeken

 • Het zijn drukke tijden voor de digibox. Er is wel wat op tv en veel nieuwe programma’s heb ik nog niet kunnen bekijken. Zo startte deze week ‘Baptiste’ op BBC, een soort prequel van The Missing met ook Vlaamse acteurs zoals Barbara Sarafian en Boris Van Severen.
 • Ik ben Les miserables van de BBC aan het kijken, de vorige zondagavondserie (ik zit achter, jaja). Nog twee afleveringen tot het einde. Het is niet een niet-musical-versie en voor mij een eerste kennismaking met het verhaal. De eerste aflevering was niet wow, maar ondertussen ben ik helemaal mee en vind ik het prachtig gemaakt. Perfecte voorbereiding op Parijs ook.

Meegemaakt

 • Februari was een veel rustigere maand dan januari en amen to that. Ik genoot enorm van de rust, al heb ik nog altijd het gevoel dat ik duizend en één dingen moet doen.
 • Op het werk begint de agenda ook wat over te lopen, dat zorgt voor meer druk en ook meer motivatie in mijn geval, maar deze week vrijdag begint mijn mini-verlof, nog een overblijfsel van vorig jaar trouwens :).
 • Ontzettend genoten van de eerste echte zonnestralen van 2019. Dat maakt mentaal zo’n verschil. Ik ben absoluut geen wintermens, geef mij gewoon zon en blauwe lucht, maakt niet uit hoeveel graden het dan is. Danku <3.
 • Ik organiseer dit jaar het teambuildingsweekend op het werk, binnen 3 weken is het al zover en de timing was best kort. Stresserend en toch ook leuk om zaken in elkaar te steken en die dan geheim te moeten houden. Héhé.

Uitkijken naar

 • Een aantal dagen vakantie met al wat sociale activiteiten, wat praktische zaken voor #projecthuis en toch ook wat extra rust.
 • Meer zonneschijn.
 • Teambuildingsweekend met het werk, spannend!

Geblogd

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #19

 1. Ik ben ook benieuwd naar Baptiste want was heel hard fan van The Missing. Ik wist dat er een link was, maar had nog niet door dat het een prequel was. In het weekend ga ik kijken.

  1. Ik ben niet helemaal zeker van die prequel, maar dacht dat het zo wel was aangekondigd. Ik hoop toch te weten te komen waarom hij een mankend been heeft al twee seizoenen the missing lang :p

 2. Ik ben gestopt met kijken naar Les Miserables, ik had zodanig veel te kijken en werd er niet bepaald vrolijk van, van al die ellende. Nu heb ik natuurlijk alweer spijt dat ik de afleveringen gewist heb…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *