Close
Op het nachtkastje #18
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #18

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • Op een of andere manier is lezen tijdens de kerstperiode moeilijk voor mij. Net als vorig jaar had ik een leesdipje. Deze keer veroorzaakt doordat het boek over de vikingen, waar ik zo naar uit keek, tegenviel en ik daarna niet meteen zin had om in iets anders te beginnen. Niet forceren is de boodschap en dus las ik de afgelopen zeker niet elke dag. Maar ik begin er stilaan weer in te komen.
  • Toch las ik sinds de vorige update 4 boeken uit, dat komt voornamelijk omdat ik wat later deze update online zet dan normaal :). Lady Susan was het laatste en kortste boek dat ik nog van Jane Austen moest lezen en daarmee moet ik nu op zoek naar nieuwe klassieke auteurs om op te focussen.
  • Tijdens de kerstvakantie las ik toch een boek, the kingmaker’s daughter van Philippa Gregory. Ik dacht even snel een Gregory te lezen waar ik niet moest bij nadenken. Dit is ook zeker niet haar beste boek, maar dat zag ik aankomen want ook in de serie heb ik niets met Anne Neville, het hoofdpersonage in dit boek. Ik vind dat zij nogal een passieve rol heeft gehad in de geschiedenis en dat komt ook in het boek naar voren vind ik, ook al beweert de schrijfster net het tegendeel en wou ze Anne een actieve rol geven. Protip: lees geen boeken van Gregory in het Nederlands, zeker dit boek niet. Heel slechte vertaling.
  • Ik had nog meer hersenloze literatuur nodig tijdens mijn leesdipje en dus las ik ‘Duet met jou‘ van Atkins. Een verhaal over Ally en Charlotte wiens mannen tezamen op spoed belanden. En Ally was dan toch wel toevallig de eerste liefde van de man van Charlotte zekers. Zie je het drama al aankomen? Ja, dit is echt niet wat ik normaal lees, maar ik vond versplinterd van Atkins een goed boek. Jammer genoeg heb ik niet dezelfde mening over deze dramatische chicklit. Geen aanrader.
  • Tijdens leesdipjes grijp ik ook altijd naar boeken die gehyped zijn in de hoop dat het verhaal zo goed is dat het me aangrijpt. Memoirs of a geisha stond al eeuwen op het lijstje en ik heb er wel van genoten. Al vond ik niet elke verhaallijn even interessant, maar de informatie over de cultuur en de gewoontes van geisha’s in het vooroorlogse Japan vond ik wel boeiend. Niet omver geblazen, maar goed geschreven.

Gekeken

  • Vanity Fair uitgekeken en het boeide meer dan genoeg om ooit het boek te willen lezen.
  • Het tweede seizoen van the medici’s wordt uitgezonden op één. Eindelijk! Een volledig nieuwe cast want het speelt zich wat later af dan het eerste seizoen, maar ik zit er vrij snel opnieuw in.
  • Wat betreft Vlaamse tv heb ik ‘Over water’ na een aflevering afgeschreven en kijk ik voorlopig wel verder naar ‘De dag’, al weet ik niet of twee afleveringen na elkaar kijken wel werkt voor mij. To be continued.

Meegemaakt

  • Nog nooit zo blij geweest dat de routine terug in het leven is geslopen na de feesten. Dit jaar was het opnieuw absoluut niet mijn periode en ik ben echt blij dat het voorbij is allemaal.
  • De griep gehad. Dat was tien jaar geleden ofzo. Het was dus ook tien jaar geleden dat ik nog koorts heb gehad en ik was echt vergeten hoe ellendig je daar van wordt. Jezus. Veel te vroeg terug gaan werken, dat heb ik ook gedaan. Ik zet stappen, maar of ik het ooit echt ga leren? Geen idee. En ik heb ook twee dagen geen stem gehad, wat sowieso niet handig is als je meetings hebt of de telefoon gaat. Gelukkig zijn enkele collega’s zo lief geweest om in te vallen wanneer nodig.

Me afgevraagd

  • Of ik ooit nog beter zou worden. Dat is ondertussen gelukkig in orde.
  • Er is ook best veel gaande met #projecthuis en januari is nu toevallig ook echt een maand vol sociale verplichtingen. Dus momenteel mis ik wel wat tijd voor mezelf. Dat self-care goed voornemen stel ik dus best nog maar even uit. Maar februari wordt rustiger en dan zal het wel allemaal op zijn plaats vallen (hoop ik).

Uitkijken naar

  • Meer rust
  • Het WK veldrijden (Ah ja!!)
  • Een nieuw project op het werk om me volledig met mijn hart op te storten. Dat komt er wel weer aan, het laat alleen even op zich wachten.

Geblogd

Weer een mooi lijstje!

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #18

  1. Ik vind Over water ook niet zo geweldig, maar De Dag vind ik dan weer wel echt top-tv. Heb zelfs 4 afleveringen na elkaar gezien.
    Bij mij is de leesdip gekomen na de kerstvakantie, tijdens de vakantie super veel gelezen maar nu ontbreekt de tijd precies een beetje.

    1. Ja De Dag is wel goed idd! Ik heb precies net wel die routine nodig om te lezen terwijl in de vakantie zijn er precies 180 andere dingen die mijn aandacht opeisen ofzo.

  2. De dag hebben we opgenomen, we moeten nog beginnen kijken. Van Over Water zijn we de derde aflevering vergeten opnemen en dus kijken we niet meer. Ik vind het niet erg, ik was net als jij niet omver geblazen door het begin.

    1. Ik heb ook al vaak gehoord dat over water qua tempo niet echt beter wordt dus dan ben ik wel blij dat ik ermee gestopt ben. Er zijn series genoeg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *