Close
Lichtpuntjes #11

Lichtpuntjes #11

Het is belangrijk om dankbaar te zijn voor die kleine alledaagse dingen die je blij maken. De lichtpuntjes die je door donkere of moeilijke periodes helpen. Als je goed rond je kijkt, zie je overal van kleine dingen die de dag een beetje beter maken. En daar wil ik regelmatig bij blijven stilstaan. Zodus deze rubriek.

De vorige lichtpuntjesupdate dateert alweer van eind september (foei Annelies!). Hoog tijd dus om nog eens een blijmakerslijstje te maken, want van het najaar ben ik alweer veel te veel zaken vergeten. Hier gaan we!

  • Zoals elk jaar genieten van een fijne herfstwandeling onder een najaarszonnetje.
45685134_1828435747209593_826215136380321792_o.jpg
We kozen niet per se voor de meest herfstige wandeling, maar toch waren de kleuren prachtig.
  • Een heel aantal verlengde weekends in november. Ik denk niet dat ik in november en december een volle week heb gewerkt (edit: jawel, de laatste week van december :D). En dat gaf me eventjes toch wel wat rust.
  • Londen, twee keer op een maand. Weer zoveel gezien. En nog zoveel te zien. Echt, die stad is geweldig. Moest Engeland niet zo duur zijn, ik zou er nog vaker naar toe gaan.
  • Den trouw, waar ik nog eens goed kon dansen en me amuseren.
  • Afgewerkte funderingen #Projecthuis
  • Een project live zetten waar je zelf enorm hard aan gewerkt hebt en heel trots op bent. Ik ben op mijn best als ik me met hart en ziel op dat ene project kan focussen richting de go live.
  • Rust nemen. Ik begin het stilaan echt te leren om naar mijn lichaam te luisteren en ik merk dat dat loont. Hoewel het de afgelopen weken weer iets moeilijker is geweest om dat vol te houden. Maar we zijn op goede weg.
  • Collega’s en vrienden die begrip hebben voor de rust die je wil nemen.
  • Het werkjaar kunnen afsluiten met een zo goed als lege mailbox, dat was van in de zomer geleden.
  • Veel te veel eten op het kerstfeestje op het werk. Maar echt, zoveel eten!
  • Het lief dat dan nog een extra portie brownies had gebakken ook <3.

IMG_20181112_120316

  • Een weekje kerstvakantie. Vol verplichtingen. Het is met voorsprong mijn minst favoriete vakantie en het is ook echt niet mijn periode. Maar ik heb er toch zoveel mogelijk van proberen genieten.
  • Bijna elke dag cross op tv tijdens dat weekje kerstvakantie.
  • Keulen in de kerstvakantie. Het was koud en die koude deed zich voelen aan de spieren, maar dat kon de pret niet bederven. Rondwandelen aan de Rijn, musea bezoeken, lekker eten en een super mooi en fijn hotel. Jep, jep, dat laatste tripje van 2018 was meer dan geslaagd.
  • Ik ben een paar keer serieus ziek geweest de afgelopen tijd. Dat is niet echt een lichtpuntje, maar ik apprecieer de dagen dat ik gezond ben nu eens te meer. En dat mag wel gezegd worden. Gezond zijn is het grootste lichtpuntje dat je maar kan bedenken. Jaja, ik stop al met preken. Amen.
  • Ik ging toch ook eindelijk nog eens naar de cross. 1 januari, sommige tradities stoppen nooit. Al was het dit jaar niet zo koud. Genoten met volle teugen alweer.
  • Terug een vaste routine na de kerstvakantie. Echt, ik ben altijd zo blij als die feestdagen voorbij zijn.
  • Weekje rustvakantie vastleggen in februari en toch nog een citytripje voor maart ook. Bestemming: Parijs. En vooral ook Versailles. Bucket list material jongens. Paleizen zijn mijn leven.
  • Don’t try this at home, maar hoewel de griep nog wat in lijf zat ging ik toch naar dat concert van Stan Van Samang waarvoor ik een eeuwigheid geleden tickets had gekocht. En dat vrolijkte me zo op. Het was alweer veel te lang geleden dat ik hem live aan het werk had gezien. Ik heb daarna twee dagen niet meer kunnen praten. Dus echt, blijf in je bed liggen als je ziek bent. #ikhadechtpastoormoetenworden

Een uitgebreid lijstje en ik vergeet waarschijnlijk nog duizend dingen, want het was echt te lang geleden dat ik hier nog bij heb stilgestaan. Maar hoewel de winter altijd een moeilijke periode is (zo ook dit jaar weer), probeer ik toch het beste te zien in alles. En gelukkig zijn er veel mensen rondom mij die me daarbij helpen.

Wat was jouw grootste lichtpuntje uit de winter tot nu toe?

0 thoughts on “Lichtpuntjes #11

  1. Het leven is een snoer van lichtpuntjes. Het grootste van deze winter? Dat de zwangerschap bij zoon twee en zijn geliefde na zoveel mislukte pogingen nu wel goed zit!

  2. Hopelijk ben je weer helemaal fit. Bij mij zijn er wel spannende dingen gaande om over een paar maanden eindelijk naar België te verhuizen.

  3. Wij hebben een tripje naar Londen geboekt voor binnenkort. Het was alweer vijf jaar geleden dus hoog tijd om nog eens terug te keren! Dat was meteen een van de lichtpuntjes tot nu toe, samen met het boeken van een weekje Kreta 🙂

  4. Leuke lichtpuntjes! Het is hier enkele jaren geleden, maar deze winter heb ik serieus last van een dip. Niet echt ziek, maar ook niet gezond genoeg. Ik hou wel van koud (maar droog) winterweer, maar ik kijk toch ook uit naar periodes met minder ‘beestjes’ 🙂

  5. Mooie lichtpuntjes! Ik heb de afgelopen weken mijn lichaam een pak beter leren kennen en mezelf. En verder genoot ik ook enorm van het terug gaan joggen 🙂

  6. “Dus echt, blijf in je bed liggen als je ziek bent.” Ik ga dat nog tegen u gebruiken. Maar idd, gezondheid is het aller-aller-belangrijkste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *