Close
Op het nachtkastje #15
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #15

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • The shadow queen ging mee naar Berlijn. Een eerste O’Brien, een auteur die historische fictie schrijft over zogenaamde ‘vergeten vrouwen’ toen de Plantagenets aan de macht waren in Engeland. Deze ging over de jonge Joan Of Kent, want die heeft best wat meegemaakt.Het is zeker voer voor een nieuwe History Nerd. De stijl is wat Gregoryachtig (dus vooral een focus op romance eerder dan geschiedenis), maar aangezien ik niet zoveel weet over deze periode komt de schrijfster er goed mee weg. Leuke kennismaking met haar schrijfstijl en met Joan.
 • Ondertussen ben ik begonnen aan Stoner. Ik wou even iets anders dan historisch en deze staat al eeuwen op het lijstje. Want Augustus van Williams is zo goed dus dan moet deze ook geweldig zijn, toch? Voorlopig nog niet helemaal omver geblazen, maar de (depressieve) sfeer is sterk uitgewerkt.
 • Jij en ik en andere verhalen is een kortverhalenbundel van chicklitschrijfster Jojo Moyes. Ik wou dus wat anders en minder zwaar dan Stoner voor op de trein. Niet wow, maar leuk tussendoortje!

Gekeken

 • Het crossseizoen is weer begonnen dus vooral veel veldrijden. Verder niet echt een extra serie meer. Ik blijf op dat vlak een beetje op mijn honger zitten op de Vlaamse tv.

Meegemaakt

 • Drie dagen Berlijn onder een herfstzonnetje! Het was zalig! Prachtige kennismaking met een diverse stad. De beste pizza ooit, oorlogsgeschiedenis en veel street art. Genoeg reden om nog een aantal keer terug te gaan
 • Aan het voorbereiden op Londen, want dat tripje staat binnen minder dan een maand op de agenda. Ja, het is wel wat dit jaar met die vakanties. #millenniallife
 • #Projecthuis gaat vooruit. Er is een fundering. En funderingen dienen om op te bouwen. Hoera!
 • Gaan curlen. Ja echt! Die sport (ik noem dit vanaf nu een sport, het is echt moeilijker dan je denkt!) stond al eeuwen op mijn bucketlist. Met de collega’s was het een doldwaas en komisch avontuur. En koud. En glad. En ik heb niet echt een supertalent ervoor enzo ;).

Me afgevraagd

 • Of ik niet meer moet gaan bloggen? Of tis te zeggen: vaker moet publiceren in een maand. Want er staat nog veel klaar, vooral reisblogjes (en euh ik blijf op reis gaan) en dan lezen jullie soms achter de feiten aan. Dus voorlopig reisblogjes tussendoor op woensdag (en dus extra!) en op zondag de serieuzere praat. Of de sarcastische lijstjes. En deze rubriek midden in de maand op woensdag is natuurlijk ook een blijver!
 • Wat ik moet aandoen. Want raar weer. Maar ik klaag niet. Ik vind het zalig!

Geblogd

Heb jij nog een najaarsvakantie in het vooruitzicht? Of blijf je lekker herfstig in België?

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #15

 1. Wat fijn al die stedentrips die je hebt gehad en nog op de planning hebt staan. Ik ga deze maand nog wat zon meepakken op Tenerife. Niet dat we hier weinig zon hebben gehad de laatste tijd, haha. Verder probeer ik nog maar te genieten van mijn tijd in Utrecht, want wie weet ben ik over een paar maanden al verhuisd naar Antwerpen!

 2. Ik blijf in België en moet het grootste deel van de herfstvakantie werken, maar ik ga wel naar een optreden van George Ezra kijken :-).

  1. Ik werk in de herfstvakantie ook nog door om de week erna even weg te gaan, das goedkoper en dan heb ik het nog te goed 😀 een concert is ook altijd heel fijn!

 3. Hahaha, ben ik blij om te lezen dat ik de afgelopen tijd niet de enige was die zich afvroeg wat ze moest aan doen 🙂 En hoera voor funderingen!

  1. Nu het wat kouder is is geworden is het iets makkelijker kiezen: een dikke pull, sjaal en winterjas 😀 maar dan misschien toch liever wat meer keuzestres ’s morgens want brrr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *