Close
Op het nachtkastje #13
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #13

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? Welke nummers luister ik momenteel? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Letters

 • Terwijl de wereld kreunt onder een hittegolf lees ik een boek van mijn favoriete niet historische schrijfster over een Parijs dat geteisterd wordt door overstromingen na wekenlang regen. Het is eens iets anders. Tatiana De Rosnay bracht eindelijk nog eens een echte roman uit en hij is weer fantastisch. Goed geschreven, straffe personages en een originele invalshoek. De familiereunie is ideaal om af te koelen ;).
 • Ik duik dus duidelijk weer in de boeken van mijn lievelingsauteurs. Zo lees ik ook eindelijk In the name of the family, het vervolg op Blood & Beauty van Renaissancekoningin Dunant. Het vervolgt het leven van de The Borgias en laat ons zeggen dat de echte geschiedenis meer dan boeiend genoeg is. In dit boek speelt Machiavelli ook een belangrijke rol en dat is zeker fijn om te lezen. Die man integreert mij.
 • Nog zo’n vervolgdeel, Still me (of Voor mij) van Jojo Moyes. Lou Clarke zit voor altijd in mijn hart. Ze is zo’n geweldig realistisch hoofdpersonage. En mijn spirit animal want ik haal vaak even stomme stoten uit. Benieuwd wat ze nu weer meemaakt. Het hoeft niet allemaal moeilijke literatuur te zijn ;). Ik ben trouwens nog op zoek naar zo’n boeken als die van Moyes. Luchtig, maar toch meer dan standaard chick-lit. Iemand aanraders?

Beelden

 • Ik keek een seizoen uit van Suits, geen idee het welk (ik denk seizoen 5?), maar ik vond het weer fantastisch. Verder te warm om tv te kijken, nog steeds.

Melodie

 • Kunnen we stoppen met Zoutelande te spelen op de radio aub? Danku!

Gedachten

 • Aftellen. Ik ben zo die irritante collega die vraagt naar mensen hun vakantie om dan in dezelfde zin ook te zeggen dat het goed is dat hij/zij terug is want dat het dan bijna aan mij is. Met mij samenwerken is de max ja! Maar het is dus echt bijna aan mij. Nog anderhalve week. Echt, wie had er gezegd dat op het einde van de vakantie pas op verlof gaan een goed idee was?
 • De hitte, het niet zo goed slapen en iets minder druk qua werk zorgde ervoor dat de afgelopen weken allesbehalve productief waren. Best stom eigenlijk, het voelt als verloren tijd. Maar de week voor mijn vakantie belooft dan weer wel druk te worden.
 • Dat het toch nog meer taboe is dan ik dacht: jaloezie ontvangen omdat je succes boekt en waar je dus eigenlijk niets kan aandoen. Die post was best hard dat besef ik. En het is waarschijnlijk niet wat mensen willen horen/lezen. Maar ik ben er nog altijd van overtuigd dat ik dat verhaal eens moest vertellen. Hoe weinig reactie ik ook kreeg. Alleen maar positieve gelukkig, maar ik weet goed genoeg dat veel mensen vinden dat ik overdrijf. En sorry maar ik overdrijf dus niet in die post ^^.

Terugblikken

 • Ik wandelde deze maand de 11 km (in de hitte ja) rond Connecterra. Het was veel beter weer dan afgelopen herfst toen mijn haar een eigen leven leidde. Ik deed daarom een update van die blogpost met wat zonnigere foto’s. Wie er nog niet is geweest heeft nu echt geen excuus meer.
 • Een jaar geleden zag ik het bos door de hypes niet meer. Nog altijd niet trouwens, meer ben er sowieso minder mee bezig de laatste tijd. You do you of zoiets.
 • Ook een jaar geleden is deze post over controledrang en perfectionisme geschreven die toen heel wat losmaakte. Mijn controledrang is op dit moment weer fel aanwezig. We doen ons best om er mee om te gaan.

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #13

 1. Ik lees op dit moment ook Voor jou (in het Nederlands). Toch vind ik dat geen van de boeken kan tippen aan het eerste boek. Ik vind de boeken van Colleen Hoover ook mooi. Het zijn Young Adult-boeken, maar de meeste wel echt met een goede verhaallijn. Leest heerlijk weg zo tussendoor.

 2. Dat eerste en tweede boek staan hier op het verlanglijstje om te lezen 🙂 Zelf hou ik wel van de boeken van Liane Moriarty om te lezen als ontspannende lectuur. En hoera voor bijna vakantie! Geniet er maar van eenmaal het zover is!

  1. Ik vond het verhaal van Big Little Lies in de serie zo tegenvallen dat ik wat schrik heb dat ik de boeken niet goed ga vinden. Misschien moet ok dat toch eens een kans geven. Dankje, ga ik zeker doen!

   1. Doen, de serie vond ik ook serieus tegenvallen en heb ik zelfs niet uitgekeken. Het boek daarentegen vond ik wel fijn om te lezen.

 3. Suits vonden wij ook heel goed, maar we zitten achter. Dringend nog eens tijd voor vrij maken! 🙂
  En net als Evi vind ik de boeken van Liane Moriarty wel ontspannend. Niet altijd de meest hoogstaande literatuur, maar voor tussendoor vind ik het echt aanraders!

 4. Ha, ik wilde eigenlijk dezelfde tips geven als hierboven. Ik las laatst Nooit meer (It ends with us) van Colleen Hoover en was echt vanaf de eerste bladzijde om. Ook vond ik Big Little Lies van Liane Moriarty goed. De series viel wat mij betreft ook tegen, maar het boek vond ik super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *