Close
Het boek…

Het boek…

In navolging van Talitha zet ik enkele boeken in de kijker op basis van een aantal stellingen. Niet exact dezelfde stellingen trouwens, ik heb hier en daar wat aangepast ;). #boekenwurmforlife #nevernotreading.

Dat me weer deed lezen

Want ik was in het middelbaar afgehaakt door te veel verplichte literatuur van auteurs uit Nederland. Ik ben nog steeds niet zot van de Tommy Wieringa’s en Remco Campert’s van deze wereld. Haar naam was Sarah is misschien geen hoge literatuur, maar deed me weer lezen en al haar boeken belanden nog steeds meteen op de stapel.

Dat me tijdens mijn kinderjaren in de ban hield

Alle boeken van Patrick Lagrou, vooral bekend van het dolfijnenkind. Avonturenverhalen voor kinderen met een dolfijn in de hoofdrol, heerlijk toch?

Waardoor ik verkocht raakte aan historische verhalen

The other Boleyn girl. Ik zou het niet meer opnieuw lezen, want ik zou me nu doodergeren aan het verhaal. Dat doe ik trouwens ook aan de Hollywoodverfilming. Maar het deed me wel beseffen dat dit soort boeken een genre op zich zijn en dat ik er van hou.

Waarvan de verfilming beter is

50 shades of Grey. Lees het boek niet. Tenzij je een Twilightfan bent en je Bella haar onnozele karakter kan uitstaan. De film is tenminste nog grappig. Maar eigenlijk sla je die ook best over. Het leven is er te kort voor :).

Waarvan de verfilming even goed is

The Great Gatsby. Die man kan echt wel goed schrijven, maar ook in de film kwam de sfeer van roaring twenties mooi naar buiten. Dubbele aanrader!

Het boek dat me bijna deed huilen

Want echt huilen met een boek dat heb ik volgens mij nog nooit gedaan. Maar tijdens Voor jou waren de tranen nabij. De verfilming is trouwens ook best geslaagd.

Waarvoor 5 sterren niet voldoende zijn

Ik vind Augustus misschien wel het beste boek dat ik ooit gelezen heb. Het is zo slim opgebouwd, in de stijl van echte Latijnse teksten, met een vleugje nostalgie. Je moet er van houden, maar ik vind het geweldig.

Dat het beste is dat ik al heb gelezen over Tudor-Engeland

Misschien tegelijk het minst toegankelijke voor nieuwkomers, maar Wolf Hall en zijn vervolg Bring Up The Bodies zijn echt wel van het beste in het genre. Beiden dan ook terecht beloond met een Man Booker Prize.

Dat mijn meest geanticipeerde vervolgdeel is

Het derde deel van de Cromwelltrilogie van het vorige puntje laat op zich wachten. Oorspronkelijk getiteld The mirror and the light zou dit eerst uitkomen in 2018, daarna 2019 en Mantel heeft nu zelfs toegegeven dat ze het nog niet weet. Boe, ik wil verder lezen!

Dat de hype wel waard is

Khaled Hosseini is zo’n gevierd auteur, maar de vliegeraar is echt wel een pareltje. Een must-read. Al was het maar om even een andere blik te krijgen op de geschiedenis van Afghanistan.

Dat de hype niet waard is

Dan Brown is nog zo’n gevierd auteur, en ja daar heb ik het gewoon totaal niet mee. Steeds hetzelfde script dat herhaald wordt, boring. Het Bernini mysterie en dergelijke zijn dus niet zo mijn ding.

Dat het laatste was dat ik heb gelezen

De nachtegaal van Kristin Hannah, een boek over twee zussen in WOII. Niet meteen mijn grootste favoriet aller tijden, maar een tof tussendoortje.

Welk boek is volgens jou de hype wel waard?

0 thoughts on “Het boek…

 1. Het Dolfijnenkind, daar was ik als kind echt helemaal wild van! Ik heb de twee volgende boeken ook gelezen, al konden die uiteraard niet tippen aan het eerste :-). Net als jij heb ik door saaie literatuur in het middelbaar heel lang niet meer gelezen. Maar toen kreeg ik een brief van de bib om te vragen waarom ik al zo lang niet meer geweest was. Ik besloot nog eens binnen te lopen, ontleende De Vliegeraar en ik was weer vertrokken. Wat een prachtig boek!

 2. Oh, zo leuk! Ik ben het helemaal eens met je over de Vliegeraar. En ik twijfelde bij het puntje over de verfilming ook wel met The Great Gatsby, echt een prestatie hoe ze zo goed de sfeer van het boek hebben kunnen neerzetten!

 3. Wat een fijne post! Misschien neem ik hem wel over. En net als jij zette The Other Boleyn Girl me ertoe aan om nog meer historische fictie te lezen πŸ™‚

 4. Oooh wat een leuke rubriek! Augustus heb ik naar aanleiding van je lof op mijn lijstje gezet, zag dat de auteur ook Stoner uitbracht, heb je die al gelezen/wat vond je ervan? Ik vind de Boekendief de hype wel waard trouwens.

  1. Ik heb een stuk van Stoner gelezen (was op weekend met iemand die het ook aan het lezen was dus kon het niet meteen lenen) en vond dat heel goed! En dat is normaal niet echt mijn genre boeken.

 5. Ooh leuk lijstje, ik ga hem overnemen en ook invullen πŸ™‚ Ik vermeld uiteraard jouw naam.
  Een boek waarvan ik de hype waard vind, is de Harry Potter-reeks.

  1. Awel ik ben van de HP generatie, maar las het nog nooit en ik denk dat om nu te beginnen de magie wat weg zou zijn ook. Ik kom zeker bij je lezen πŸ˜‰

   1. Ik was net na de HP-generatie (denk ik) maar ik heb ze vorig jaar pas voor het eerst gelezen en zag de films ook nog nooit (behalve de eerste) en ik vond ze toch geweldig πŸ™‚

 6. Voor jou is echt een prachtig boek!! Hier ook traantjes… πŸ˜‰
  De boeken van Khaled Hosseini vond ik ook stuk voor stuk pareltjes om te lezen, en mijn favoriet is: Duizend schitterende zonnen.

 7. De Vliegeraar <3 Al vond ik Duizend Schitterende Zonnen wel nog beter! En haha, volledig gelijk wat betreft Fifty Shades. De film is ook slecht, maar jezus, die boeken. Ik ben dan weer wel best een fan van Dan Brown πŸ™‚

  1. Ja 1000 schitterende zonnen is vanuit een vrouwelijk perspectief geschreven en is daardoor misschien nog net wat pakkender qua beleving ofzo πŸ™‚

 8. Ooo Het dolfijnenkind! Ik heb dat denk ik thuis liggen, maar de vervolgboeken niet. Trouwens ze gaan die eerste naar ’t schijnt verfilmen.
  Duizend hartjes voor Augustus. Ik moet dat dringend kopen en ergens in een glazen doos in mijn boekenkast zetten want het verdient echt een ereplaats!
  Ik las hierboven dat HP de hype wel waard is, en ik moet me daarbij aansluiten. Ik heb een allergie voor hypes en dat is de reden dat ik als kind ook stopte met de reeks te lezen (na drie boeken ofzo) omdat mijn zus begon te dwepen met Daniel Radclif of hoe schrijft ge het. Ik heb altijd geweigerd de films te kijken; zelfs reclame op tv werd onmiddellijk weggezapt (al viel het niet te vermijden dat ik de hoofdpersonages inmiddels natuurlijk wel zo zie als de personages in de film, en niet meer mijn eigen verbeelding, en dat is dus jammer).
  Maar. Ik kom aan mijn punt: enkele jaren geleden heb ik de hele reeks in één ruk, jawel op één week – ik was ziek dus tijd zat – uitgelezen. De eerste boeken zijn dan misschien in eerste instantie op kinderen gericht, maar hoe ouder Harry en zijn vrienden worden, hoe volwassener ook het verhaal, de situaties, de keuzes, de gebeurtenissen. Echt Annelies, ge moet die lezen! Groot pluspunt is trouwens het lettertype. Nog nooit ergens anders gezien. Alleen al daarvoor zou ik ze nog eens lezen; snoepjes voor de ogen πŸ™‚
  Volgende keer plan ik ze misschien in het Engels te herlezen, hoewel ik nu de Nederlandse dus wel allemaal heb liggen.
  En amai da’s hier een iets langere reactie geworden dan gepland, excuses.

  1. Het dolfijnenkind is de max ja! Wel, ik heb schrik dat ik de eerste boeken te kinderlijk ga vinden. Als er iets is wat ik niet leuk vind aan boeken is het dat. Misschien dat ik ze ooit lees, als ik ook eens een week ziek ben ofzo. Mooi pledooi wel 😁

   1. Ik ga ze u gewoon opdringen. Stiekem in uw Lissabon-valies steken en eventuele andere boekenvoorraad eruit halen. Dan kunt ge niet anders!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *