Close
Dit is nu later

Dit is nu later

Ik woon best dicht bij Werchter en toen afgelopen weekend de wind wel heel fel in onze richting blies zorgde dat vier (eigenlijk vijf want preparty) dagen lang voor muziektonen in onze slaapkamer. En toen ik op dag 2 aan het einde van de werkweek moe was en wou slapen moet ik toch toegeven dat ik eens gezucht heb. Ja, ik gun iedereen zijn plezier op een festival, maar ik wilde even gewoon slapen. En die bommabedenking inspireerde me tot deze post.

Want dit blijkt nu later.

  • Meerdaagse festivals blijken sowieso niet meer op de bucketlist te staan, niet door de muziek of het vele volk. Zefs niet door de prijs. Maar vier dagen rechtstaan en lang opblijven? How nee.
  • De fase is aangebroken waarin ik officieel alle kleine kwaaltjes in mijn lijf wil, zeg maar moet – hallo rugpijn elke ochtend – , aanpakken en dus gaat mijn geld naar voedingssupplementen en sessies bij de osteopaat.
  • Ergens gelezen hebben dat je best 20 verschillende soorten fruit en groenten eet per week. En toch proberen om bij het opmaken van een weekmenu zoveel mogelijke verschillende groenten (en zeker peulvruchten want eiwitten en vezels) in je gerechten te stoppen. Wie ben ik?
  • Een blokje rond gaan wandelen wordt plots een avondactiviteit
  • De aankoop waar ik de laatste weken het meest blij om ben is een paar vrolijke buitenklompen. Jep.
  • Vroeger begint een nostalgisch woord te worden, tenzij er over de coronajaren wordt gepraat – niet overdrijven hé.
  • Soms wordt er overdag al eens per ongeluk een dutje gedaan.

Herkenbaar? Welke bommabedenkingen heb jij soms?

6 thoughts on “Dit is nu later

  1. Ik voel mij ook altijd een bomma als ik “de jeugd” bezig hoor/zie, haha. En inderdaad ook die kwaaltjes en dat ik meer moet sporten en eigenlijk graag om 21u zou gaan slapen (ik blijf vaak te laat op, maar de intentie is er wel altijd :p).

  2. Deze bompa is op bezoek bij twee kleinkinderen en bemerkt dat hij (ik dus) meer in de gazet of een boek leest dan daadwerkelijk iets doet met de jonge dames (14 en 12) want zij houden meer van hun TikTok-filmpjes dan praten met die ‘ouwe sukkel’. Dat zeggen ze niet hoor; dat bedenk ik zelf.

  3. Als ik nee zeg tegen een avondje uit, omdat ik zin heb om op de bank te zitten en thee te drinken, haha! Het is nog niet zover dat ik dat altijd doe, maar “vroeger” had ik sowieso niet nee gezegd 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *