Close
Op het nachtkastje #4
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #4

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? Welke nummers luister ik momenteel? En speelt er nog iets anders door mijn hoofd?

Editie 4 van deze rubriek en dan mag er al eens een nieuwigheidje bij, lees snel verder 😉

Letters

 • Nadat deze boeken uit waren begon ik aan Portret van een vrouw van Jojo Moyes. Ik vond Voor jou geweldig, maar werd nadien teleurgesteld door een ander boek van haar. Maar deze keer genoot ik intens van het verhaal over een kunstroof tijdens WOI en twee vrouwen die vechten voor hun geliefde. Ok, de uitwerking en de personages zijn niet super origineel, maar het is allemaal zo echt beschreven. Een zachte roman.
 • In Sevilla, en vooral op het vliegtuig, hield De Bekeerlinge me gezelschap. Een boek van Stefan Hertmans, een Belgische schrijver waar al eens wat kritiek op wordt gegeven. Het boek gaat over een Katholiek meisje dat vlucht met haar Joodse vriend tijdens de periode van de Kruistochten. Lang geleden maar tegelijk vreselijk actueel. Het boek is een en al drama en heeft een aparte vertelwijze doordat Hertmans zelf een rol opneemt in het boek. Ik had jammer genoeg niet zo’n grote klik met het hoofdpersonage, maar zeker geen slecht boek!
 • Als je één boek leest uit deze update laat het dan ‘De verre weg naar het smalle noorden’ zijn. De Man Booker Prize van Richard Flanagan uit 2014. Ik heb mij voorgenomen om meer van deze winnaars te lezen, aangezien ik ze meestal top vind. Dit boek gaat over een krijgsgevangenkamp in Thailand van de Japanners tijdens WOII. Het is best een zwaar boek, maar ook weer geen typisch oorlogsboek. Het gaat meer over het leven dan over de dood. Ook al is de dood heel erg aanwezig. Must read wat mij betreft!
 • Mijn treinboek is er momenteel eentje over de Deense Revolutie. Het geprezen boek ‘het bezoek van de lijfarts‘ van Per Olov Enquist, meteen mijn eerste Scandinavische auteur. Ik zag al eerder de film ‘A royal affair’ die over dezelfde gebeurtenissen gaat, maar boek en film hebben niets met elkaar te maken. Het boek is helemaal anders dan verwacht. Het is een meer historische opsomming van de feiten met karakterschetsen van de sleutelfiguren van de revolutie, maar dan in romanvorm. Ik moet hier nog wat aan wennen eigenlijk.
 • En ondertussen ben ik ook bezig in een nieuw boek van Philippa Gregory over de Engelse koningin Elizabeth of York. Mijn haat-liefde verhouding met Gregory is vrij intens. Ik weet sowieso dat dit boek geen topper gaat zijn aangezien ze verder bouwt op historische keuzes die ze in de vorige boeken uit de serie heeft gemaakt. Keuzes waar ik het niet altijd mee eens was (vooral wat betreft The princes in the tower). Maar het leest heerlijk weg en er is onlangs een serie gemaakt van The white princess die ik wil bekijken, dus vandaar eerst even het boek lezen.

Beelden

 • Ik ben opnieuw wat tv aan het kijken en ik moet vooral nog wat series uitkijken, want er staan wel weer wat nieuwe klaar. Zoals het tweede seizoen van Victoria en Howard’s End, een nieuwe zondagavondserie op BBC.
 • De vorige zondagavondserie, Gunpowder, was een schot in de roos. Er werd gezegd dat het allemaal wat gewelddadig was. Wel ja, maar die martelingen en executies hebben dan ook echt plaatsgevonden, waarom dit dan verbloemen? Slechts drie afleveringen, maar daardoor werd het verhaal niet uitgemolken. En echt fantastische acteerprestaties, niet alleen van Kit Harrington en Liv Tyler.
 • Ondertussen ben ik ook begonnen met Tabula Rasa, zoals de rest van Vlaanderen denk ik ^^. Ik zit nog maar 2 afleveringen ver en het integreert me wel. Het doet me momenteel vooral denken aan het boek (en bijhorende film) ‘Before I go to sleep’ van S.J. Watson.

Melodie

 • De nieuwe Stan Van Samang natuurlijk. Ook al hoor ik hem liever in het Engels, in tegenstelling tot de rest van Vlaanderen ^^.
 • En dit nummertje, waar ik niet eens goed van weet wie het zingt, geeft me ook altijd heel wat energie. She got horns like a devil, pointed at me and there’s nowhere to run from the fire she breathes. 

Gedachten

 • Deze maand zat ik een weekje in Sevilla en mijn gedachten gingen dus vooral naar genieten. Ik was even vergeten hoe fijn vakantie is. Momenteel is het dan weer eerder stressen nu de eindejaarsdrukte op het werk is aangebroken. Het zal veel te snel kerst zijn.
 • Verder vind ik dat ik te weinig doe met mijn oude artikels. Vroeger deed ik al eens een throwbackske op mijn Facebookpagina, maar nu staat mijn oude content wat te verstoffen.

Terugblikken

Dus breid ik deze rubriek uit met ’terugblikken’ waarin ik telkens een tweetal oudere artikels in de kijker zet. Misschien zit er nog wel iets leuks bij dat je nog niet hebt gelezen of gewoon nog eens wil lezen 😉

 • Vorig jaar schreef ik dit herfstige persoonlijke postje. Een terugblik op BAS en mijn eerste jaar aan het werk. Dat lijkt allemaal immens lang geleden. En dit jaar is het een vrije rustige herfst in het hoofd, hoera!
 • Ondertussen zijn we al bezig met de choreo’s voor het dansoptreden van dit jaar, maar een half jaar geleden was ik volop bezig met repeteren voor de show en schreef ik er voor het eerst een stukje over.

Wat doe jij met je oude content?

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #4

 1. Ik vind Tabula Rasa echt supergoed (zoals de rest van Vlaanderen inderdaad hahaha). En hihi Stan Van Samang <3 Ik heb hem al twee keer live gezien en ik ken echt niemand die zo zichtbaar geniet van zijn optredens!

  1. Ik denk dat ik stilaan richting 10x ga dat ik hem live heb gezien 🙈. Vroeger altijd op kleine intieme concertjes en dan is het wel straf om te zien hoe succesvol hij ineens is geworden, maar idd, je ziet hem nog altijd even hard genieten als vroeger 😀

 2. Met mijn oude content doe ik eigenlijk niets momenteel, maar ik blog dan ook nog niet zo heel lang. Tabula Rasa vind ik echt goed, ik ben zo benieuwd naar de ontknoping! Ik ga binnenkort naar de Stan kijken in het Sportpaleis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *