Close
Picture imperfect #2: Een zo-zo-zondag

Picture imperfect #2: Een zo-zo-zondag

Misschien is vandaag voor jou een zo-zo-zondag. Een wat? Wel in de augustuseditie van Flow Magazine hebben de hoofdredactrices het over dit type zondagen en dat inspireerde me tot deze post. Het past perfect (pun intended nr 1) in het Picture imperfect plaatje (pun intended nr 2), waar ik deze zomer wat meer werk van wilde maken. Wel, het heeft een beetje vertraging opgelopen (inspiratie vloeit waar het niet gaan kan, of zoiets), maar bij deze…

Een zo-zo-zondag is een zondag die zo-zo is (^^) omdat je nog net de was hebt ingestoken, de boven eindelijk nog eens gestofzuigd is en je daarom toch maar voor een opwarmmaaltijd hebt gekozen. Met de tijd die je bespaart door niet vers te hoeven koken scroll je, na een harde plof in de zetel, door je Instagramfeed. En daar vind je niets terug van die zo-zo-zondag van anderen. Je ziet alleen de happy zondagen.

Die ene vriendin is een weekendje weg geweest en lacht je toe van achter haar zonnebril, een collega is in de vroege ochtend gaan lopen en ziet er als bij wonder niet uit als een overrijpe tomaat, andere kennissen zitten ergens te brunchen bij een rijkgevulde en toevallig ook nog fotogenieke tafel vol lekkers en iemand heeft zelfs verse soep gemaakt, waarvan de heerlijke geur lijkt op te stijgen vanuit de foto. Geen enkele filter die je op je eigen zo-zo-zondag plaatst kan blijkbaar op tegen de perfecte zondagen van je Instagramvrienden. Herkenbaar? Ik dacht het wel!

Zo-zo antwoorden op de vraag ‘Hoe was je weekend’ lijkt ineens uit de boze. En je bent meteen al een pak minder gelukkig wanneer de propere was met de geur van je favoriete verzachter (ruikt er iets beter?) uit de wasmachine rolt. Jammer toch? Wat zo’n ‘stomme’ leuke foto die jij nietsvermoedend post op social media met je volgers kan doen?

Soms is een zo-zo-zondag namelijk meer dan voldoende. Na een hele week jezelf uitsloven op het werk en een zaterdagavond die fijn en gezellig was (maar laten we eerlijk zijn, je lag te laat in je bed). Dan is die zondag met onopgemaakte lakens, huiselijke beslommeringen en de zoveelste aflevering op Netflix in gezelschap van een pot Ben & Jerry’s nog zo slecht niet, toch?

Laten we die zo-zo-zondagen dus maar lekker koesteren (en die is misschien toch een Instagramfototje waard?). Ik wens jou een geweldige zondag!

thumb_P1080701_1024
Een wolkje voor de zon, maakt de zonsondergang niet minder mooi!

Herkenbaar, die zo-zo-zondag?

P.S. Wil je je zondag toch nog net een beetje zotter invullen? Wel, veel heb je daar niet voor nodig. Ontdek mijn 18 ideeën voor een fijne zondag.

0 thoughts on “Picture imperfect #2: Een zo-zo-zondag

  1. Dat zijn mijn favoriete zondagen! Relaxed, ongepland, messy, real life… In flodderkleren, met ongekamde haren en zonder gekook (zondag zijn het restjes of boterhammen, zolang het maar lazy is) Mijn zondag hoeft niet ‘picture perfect’ te zijn om er van te kunnen genieten 🙂

  2. Zo herkenbaar! Vandaag gaat er ook zo eentje worden :-). Ik ben laat opgestaan, dus de dag is al half voorbij, ik moet nog was opplooien en een aantal dingen klaarmaken om morgen terug te gaan werken na drie weken vakantie. De echtgenoot zit boven te studeren, dus ik lummel maar een beetje. Geen instagramwaardige taferelen hier 😉

  3. Ik herken dat die zo-zo-zondagen (leuk woord trouwens 😉 ) en vandaag is er ook zo eentje. Soms geniet ik daarvan maar soms kan ik me daarna ook ellendig voelen omdat ik dan het gevoel heb dat ik niets gedaan heb, zelfs niet genoten van de rust.

    1. Jammer he, dat we ons schuldig voelen over een gewone zondag, terwijl de zondag bedacht is om niet te hoeven werken en even wat rust te nemen. Dat is al eeuwen zo. Hopelijk heb je een prachtige zondag gehad 👌

  4. Topartikel! Ik ben het er helemaal mee eens. Zal bij mij vandaag ook zo’n zondag zijn, na een trouwfeest gisteren waar ik helemaal vergat om Instagram-waardige foto’s te maken. Te druk bezig met me amuseren.

  5. Zo herkenbaar! Was het niet dat wij gisteren naar mijn ouders moesten dan had het hier waarschijnlijk ook een zo-zo-zondag geweest. Zijn trouwens vaak prachtige zondagen 😉

  6. Precies dat! Ik ben sinds gisteren terug van vakantie, dus het hele huis ligt vol rommel, omdat ik toen nog wel net genoeg energie had om alles uit de koffers te halen, maar dan niet meer om ze op de juiste plek te leggen. Dus alles ligt overal. Er zijn geen boodschappen gedaan, dus eten we de hele dag brood. Er is niet gestofzuigd. En ik heb een jetlag van hier tot helemaal terug in de VS, dus ik lig alleen maar in de zetel in mijn badjas. En daar voel ik me dan schuldig over, omdat het mijn laatste vrije dag is voor ik weer moet werken. Maar dat moet eigenlijk helemaal niet, inderdaad. Goeie post!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *