Close
Can’t stop the feeling

Can’t stop the feeling

Just dance, dance, dance. Soms zijn er zo van die weekends dat het schrijven er wat tussendoor glipt. Dus vertel ik vandaag gewoon even waarom de afgelopen week zo druk was. Ik heb dit weekend namelijk dansoptreden.

Even terugspoelen, want ik denk niet dat ik het al over deze hobby heb gehad. Ik ben niet echt het type dat heel erg aan sport doet. Ik heb een hekel aan fietsen, laat staan lopen. En ook balsporten zijn niet aan mij besteed, vraag dat maar aan mijn leerkrachten lichamelijke opvoeding uit het middelbaar (ik heb ooit een leraar bijna geraakt met een ijzeren baseball bat, hij kon nog net wegspringen…). Maar ik vind het wel belangrijk om toch in beweging te blijven. Alleen heb ik een soort druk nodig om uit die zetel te komen. Een soort vast moment in de week samen met anderen. En ik moest ik niet zijn als ik daarbij niet ook een doel moet hebben. Gewoon wat rondjes lopen voor de conditie, dan haak ik al snel af. Ik heb uitdaging nodig.

Dus is dansen ideaal. Op een leuke manier aan de conditie en lenigheid werken op een vaste dag in de week met een toffe groep. En je moet wel regelmatig komen want anders ben je niet meer mee met de choreo die we gaan doen op het optreden. Dat dansen voor mij werkt bewijst het feit dat ik al sinds mijn 6 jaar onafgebroken dans in minstens één dansgroep per schooljaar. Dat is al 18 jaar lang. Ik heb dus heel wat pasjes en liedjes voorbij zien komen.

Foto0109
Foto van de Opendeurdag 2 jaar geleden.

Ik dans bij Let’s Move!, een buurtdansschool waarbij het draait om het plezier. Geen wedstrijden of audities, maar ons gewoon amuseren en iets bijleren. Ik zou ook nooit naar een competitieve school willen gaan. Als kind deed ik reeds videodance, jazz & streetdance. Vanaf mijn 18 ben ik begonnen met moderne dans (je weet wel zo wat rollen op de vloer ^^) en sinds dit jaar heb ik er nog showdance (een mix van alles wat niet moderne dans of klassiek ballet is) aan toegevoegd. Na het werk is het immers zalig om eens even wat te bewegen in plaats van stil op een bureaustoel te zitten!

Dit weekend komt het dansjaar jammer genoeg op zijn einde en sluiten we het af met een spectaculaire dance show, inclusief toffe kostuums & attributen. Dit jaar is het niet gewoon een opendeurdag, maar een echte show met een verhaallijn tussen de dansjes. Afgelopen week werd er dan ook bijna elke avond grondig gerepeteerd. We doen de show maar liefst drie keer in 2 dagen. Voor mij betekent dat dus 6 keer het podium op!

Ik ben totaal niet iemand die graag in de spotlights staat, maar als je er een heel jaar voor hebt gewerkt is het best leuk om een keer te tonen wat we geleerd hebben en achter de coulissen is de sfeer natuurlijk top (of wat had je gedacht?).

Show must go on, dus sluit ik hierbij af. De volgende show lonkt weer 😉

Aan welke sporten doe jij? 

0 thoughts on “Can’t stop the feeling

  1. Lijkt me geweldig! Voor mij is dansen ook altijd weer de sport waar ik naar terugkeer, al heb ik het nog nooit zoals jij in een groep gedaan en met optredens.

  2. Lijkt me ongelooflijk fijn te zijn! Tegenwoordig ga ik terug regelmatig joggen maar als kind volgde ik ballet en met zijn momenten mis ik dat dansen wel.

  3. Ik heb nuchter totaal, totaal géén gevoel voor ritme. Mijn zus danst ook al sinds ze klein is dus moet ik elk jaar naar zo’n show van drie uur waarvan de helft kleuters zijn die daar maar wat staan… Maar bon voor mijn zus heb ik dat er wel voor over. Ik liep, en ik liep keigraag, maar net als u moet ik een doel hebben, en dat was een trail run meedoen, maar daar strooide de burn-out een ton roet in het eten. En wandelen doe ik ook graag maar staat op een laag pitje door tuinieren, wat ook sporten is, getuige de spierpijn die ik soms heb :p
    Zeg, geen filmpje van uw optreden voorhanden?

    1. Bij ons zijn er ook drie kleutergroepen, die zijn kei cute maar van echt dansen is geen sprake nee :p en het wordt wel altijd gefilmd voor een dvd maar ik heb het nog nooit zelf gezien eigenlijk, laat staan dat ik het ga delen met nieuwsgierige collega’s 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *