Close
Zo haal je de lente nog meer in huis

Zo haal je de lente nog meer in huis

Het is er eindelijk. Het zonnetje. En het is een blijver voor de komende dagen. Ik moet zeggen dat ik de laatste weken echt wel snakte naar wat zon. Een paar weken geleden vertelde ik al dat ik nood had aan wat meer buitenlucht, maar dat was best moeilijk omdat het nog donker en nat was. Nu sta ik echt te springen om naar buiten te gaan. Heerlijk toch?

En ja het is nog maar maart, dus er kan best nog een omslag komen in het weer. Vorig jaar sneeuwde het in april! Maar met eindelijk een week vakantie in het vooruitzicht en de belofte van de lente kan mijn dag niet meer stuk. Lentekriebels vollenbak!

P1000403

Nog meer het lentegevoel in huis halen? Deze tips helpen je op weg:

  • Ga wandelen. Duik het bos in, wandel door de Limburgse wijngaarden of de Kempense heidevlaktes, ga naar de zee of de Ardennen. Of gewoon een blokje om in je eigen stad of gemeente. Nog wat vroeg om bloesems te spotten denk je? Binnen enkele weken zal dat geen probleem meer zijn. Eind deze maand staat bv. het Hallerbos al in bloei.
  • Begin nu al aan je jaarlijkse lenteschoonmaak. Het is een cliché, maar een opgeruimd huis geeft nieuwe energie. En die kerstboom mag nu echt wel eens weg 😉
  • Als je dan toch bezig bent, kan je evengoed meteen je kleerkast onder handen nemen. Die dikke pullen, misschien heb je ze nog nodig, maar leg ze toch al maar uit het zicht en vervang ze door lossere lentekledij. Dat geeft meteen een ander gevoel wanneer je ’s morgens de kastdeuren opentrekt.
  • Maak een playlist aan met zomerse nummers. Je merkt het nu al op de radio, artiesten beginnen hun vrolijkste deuntjes boven te halen (Enrique Iglesias, om maar iemand op te noemen). Gooi ze meteen in Spotify, Youtube,… en zing alvast schaamteloos mee. Ja ook in het Spaans.
  • Maart is een ideale periode om je eerste plantjes te zaaien. Rucola, munt, peterselie of zelfs tomaten. Zet ze in kleurrijke potjes op de vensterbank en maak zo een eigen minimoestuintje. Niet vergeten water te geven 😉
  • Zet je zonnebril al op. In de auto bijvoorbeeld. Gewoon omdat het kan.
  • En voor een instant zomergevoel wissel je die warme chocomelk in voor een ijsje. Met meerdere bollen (en een toefje slagroom) natuurlijk!

Hoe haal jij de lente nu al in huis?

0 thoughts on “Zo haal je de lente nog meer in huis

  1. Ik zet de ganse dag de ramen wagenwijd open. De vogeltjes ook binnen horen fluiten geeft mij een instant lente-goed-gevoel! 🙂

  2. Bij mij is de kleerkastwissel al jaren het moment waarop de winter z’n boeltje mag pakken. En natuurlijk: den hof beginnen klaarmaken voor de eerste zaaisels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *