Close
Op het nachtkastje #59
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #59

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Pfioew. Ik heb precies een aantal heftige weken achter de rug en tegelijk waren er toch ook een aantal hele mooie en fijne momenten. Ups en downs dus.

Gelezen

  • Ik dook in Ketterij van S.J. Parris. Het eerste deel van een historische detectivereeks waarin Giordano Bruno, een afvallige monnik, een reeks moorden op de universiteit van Oxford onderzoekt. Eentje in de stijl van de Shardlake serie van S.J. Sansom, dus wie daar fan van is zal deze zeker ook smaken. Ik las het graag.
  • Op de trein las ik enkele kortverhalen over Lord John Grey uit Outlander. Hij heeft zijn eigen bijserie en ‘Lord John en de hand van de duivel‘ bundelt een aantal van die belevenissen. Leuk tussendoortje.
  • Ik genoot vorig jaar enorm van een andere serie van Kate Mosse (The burning chambers en het vervolg) en wou nu graag haar eerder werk proberen. Het verloren labyrinth doet denken aan Dan Brown, maar het is beter. Al zal de heilige graal nooit mijn favoriete onderwerp worden. Ik vond het boek iets te veel losse eindjes hebben, maar het historische perspectief over de vervolging van de katharen was boeiend.
  • In ‘the house with the golden door‘* ontdekken we hoe het verder gaat met Amara (uit het Wolvennest, het eerste boek) in Pompeii. Ze is ondertussen bevrijd als concubine, maar heeft het moeilijk om haar vrienden en haar pooier uit het bordeel van zich af te schudden. Een vervolg dat even goed is als het eerste boek en hopelijk snel ook naar het Nederlands vertaald wordt. Deze reeks is echt de moeite!

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik als recensie-exemplaar via Netgalley in ruil voor mijn eerlijke mening.

Gezien

  • Ik keek het laatste seizoen van Downton Abbey uit en bevindt me nu in een zwart gat. Gelukkig is het mooi weer en lees ik daarom ’s avonds vooral verder in mijn boek, eerder dan op zoek te gaan naar een nieuwe serie.

Meegemaakt

  • Heel wat lelijkheid (zoals je hier al kon lezen), maar uiteindelijk konden we toch voor 5 dagen naar Londen vertrekken. Het was er prachtig weer en we genoten met volle teugen. Zij het toch wat met een dubbel gevoel soms. Maar ik ben dus op vakantie geweest en dat was al meer dan 2 jaar geleden. #prestatievandemaand
  • Dat het al meer dan twee jaar geleden was, besloot mijn enkel duidelijk te maken door op te zwellen van overbelasting na 5 dagen stappen (volgens de Garmin van het lief deden we 117 km op 5 dagen, oeps!)
  • Ik kocht maar 5 boeken in de Waterstones, dat valt best mee hé?

Geblogd

Heb jij vakantie in het vooruitzicht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *