Close
Bouwstruggles
cof

Bouwstruggles

Het is eigenlijk gek dat het vier jaar geduurd heeft voordat deze post tot stand kwam. Als je zelf een huis bouwt met je naasten is dat best een intensief project. En komen daar ook heel wat uitdagingen en soms zelfs komische situaties bij kijken. Bij deze dus een overzicht van de bouwstruggles ten huize Annelies.

 • Net wanneer ik al mijn moed en zelfbeheersing bij elkaar heb liggen rapen en ik met de nodige schrik trager dan een bomma van 80 jaar op een ladder ben gekropen, en daar nu bovenaan sta te blinken van trots gelijk een pauw tijdens de paartijd, ontdek ik dat ik X of Y heb laten liggen beneden. Of nog beter: stamp ik met mijn lompe voeten iets naar beneden dat ik echt nodig heb hierboven. Allez hup: breathe in, breathe out, repeat.
 • “Hebben we dat boekske nodig?” “Neenee, het zal wel gaan zo.”
 • “Pas op hรฉ, dat staat/hangt/ligt (schrappen wat niet past) in de weg, ziet dat ge u geen zeer doet.”
 • *overduidelijk het geluid van iemand die ergens over valt of tegenloopt* …. “Auw!
 • Je leert op den duur heel goed om een stofbril, handschoenen en andere beschermingsaccessoires te dragen…. vanaf de tweede keer op de dag dat je iets doet. De eerste keer vliegt dat stof in je ogen of staan je handen vol splinters. Elke keer opnieuw. Iets met ezels en stenen. En wij zijn geen ezels.
 • “Heeft er iemand ne meter?”
 • “Of een potlood?”
 • “Pas op, niet tegen de muur”. Echt, ik zou het kunnen opnemen en als lopende band afspelen.
 • Mijn vocabulaire is danig uitgebreid met nieuwe woorden zoals handvleugeltje, coax kabels (speciaal voor Lesley deze ;)) en poutrel.
 • “Zat daar geen boekske bij?”
 • Blauwe plekken zijn in, toch?
 • “Is er nog ne winkel open? Ik heb juist een bus PUR te kort.”
 • “Hoeveel hadden we nu weer gemeten? Ik had dat opgeschreven, maar ben het briefke kwijt”.
 • “Zoekt die foto nog is om te zien waar de kabels hier liggen zodat we weten waar we moeten boren?” (Topzin dit, krijg ik zeker nooit stress van ๐Ÿ™ˆ).

En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan ๐Ÿ˜….

Heb jij ooit gebouwd of verbouwd?

0 thoughts on “Bouwstruggles

 1. Wij hebben indertijd een appartement gekocht dat in opbouw was en daarna een huis in hetzelfde scenario. We bouwden dus niet echt zelf, maar moesten wel opvolgen e.d., want anders was er veel niet in orde geweest. Vooral bij het appartement heeft het me jaren van mijn leven gekost. Ik zou zeggen, nooit meer, maar dat weet ik natuurlijk niet. Maar toch, niet als ik het enigszins kan vermijden ๐Ÿ™‚

 2. Haha van dat boekske :p het lief kijkt daar standaard niet in en dan kloppen er dingen niet en pak ik dat erbij en zie ik iets vergeten/fout. “Aja, maja het zo zou ook gelukt zijn ze!”

  Wij beginnen binnenkort (dit jaar nog) aan onze keuken en ik kijk er eigenlijk totaal niet naar uit en ergens ook wel, haha :p

 3. Hahaha dat van de boekjes en de blauwe plekken. En zwijg mij ervan, het is nog niet in orde met die rottige coax-kabel!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *