Close
Op het nachtkastje #42
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #42

Ook in 2021 ga ik door met deze rubriek, in de hoop dat ik stilaan meer en meer te vertellen ga hebben onder het kopje meegemaakt. Want de laatste tijd is dat natuurlijk maar beperkt. Het gaat denk ik wel fijn zijn om over een paar jaar blogposts uit deze vreemde tijd te herlezen. Als je er zo over nadenkt is dit toch best historisch allemaal te noemen. Maar wat mij betreft is het wel historisch genoeg geweest nu :D.

Gelezen

 • Ik las nog eens een historisch (haha, pun intended) boek uit de eigen boekenkast. In ‘Queen of the North‘ vertelt Anne O’ Brien het verhaal van Elizabeth Mortimer. Als nicht van de koning beschikt ze over koninklijk bloed en ze is getrouwd met Harry ‘Hotspur’ Percy, een belangrijke edelman uit het Noorden. Wanneer koning Richard II wordt afgezet door een andere neef, Henry Of Lancaster, vindt Elizabeth dat haar neefje Edmund Mortimer de enige echte erfgenaam van de troon is (kan je nog volgen? Er zit een stamboom bij het boek, no worries). Maar om dat te verwezenlijken zal ze verraad moeten plegen. O’ Brien is niet de beste schrijfster van historische koninklijke verhalen, maar ze kiest er wel altijd interessante vrouwen uit en geeft hen een stem. Genoten van deze.
 • Milady zijn jullie al tegengekomen in mijn top 10 van 2020. Het is een hervertelling van ‘de drie musketiers’ van Dumas vanuit de vrouwelijke schurk Milady De Winter. Milady is met voorsprong mijn favoriete personage uit het oorspronkelijke verhaal en in dit boek gaan we terug naar haar jeugd in Engeland om zo te ontdekken hoe ze Frankrijk’s meest gevreesde spion is geworden.
 • De komende vijf jaar heb ik me geëngageerd voor ’the classics club’. Een project waarbij je in 5 jaar tijd 50 klassiekers wil lezen. Je leest er alles over op de boekenblog. De eerste klassieker die er moest aan geloven is ‘the tenant of Wildfell Hall‘ van Anne Brontë, een Victoriaanse briefroman van de minste bekende Brontëzus. Ik heb enorm genoten van dit boek omdat het verhaal goed in elkaar zit en de schrijfstijl heel leesbaar is. Anne heeft geen geesten of spokende huizen nodig zoals haar zussen. Ze heeft een ‘modern’ verhaal geschreven over een vrouw die haar ongezond huwelijk ontvlucht.

Gekeken

 • Ik ben begonnen aan het 4de seizoen van ’the last kingdom’, dan kan ik binnenkort weer verder met de volgende boeken. Uhtred en Finan zijn nog steeds geweldig.
 • Op Disney+ kijk ik naar de serie ‘once upon a time’. 7 seizoenen met telkens meer dan 20 afleveringen dus ik ben nog wel even zoet. Heel verslavend heb ik al gemerkt.
 • Ik keek ook het eerste seizoen van ’the Spanish princess’ gratis via Starz (in de kerstvakantie was het een week gratis). Historisch gezien is de serie nog onrealistischer dan het boek van Gregory al was (en dat is niet makkelijk te overtreffen). Maar het kijkt natuurlijk belachelijk goed weg.

Meegemaakt

 • Ik was voor het eerst te gast in een podcast. Weliswaar die van Statik, waar ik werk. Maar toch, het was een hele beleving want de aflevering werd digitaal opgenomen. In Schoon schip nemen we kmo’s mee in het verhaal van Duurzaam Ondernemen. In de derde aflevering (hier te beluisteren op Spotify) schoof ik samen met Wannes Van Gielen, communicatiespecialist, aan tafel om het te hebben over duurzame marketing, gedragsverandering, greenwashing en McDonalds.
 • Een heerlijk rustige kerstvakantie waardoor ik voor het eerst in jaren eens niet ziek aan het nieuwe werkjaar ben begonnen. Ik had dit zo nodig. Kunnen we de kerst niet altijd skippen uit de kerstvakantie?

Geblogd

Heb jij een fijne kerstbreak achter de rug?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #42

 1. Mijn kerstbreak had nog wat langer mogen zijn en lijkt ondertussen al zo lang geleden.
  Voor mij mogen deze ‘historische’ tijden toch ook terug normale tijden worden.

     1. Ja he, het zit zo precies weggestopt. Je moet daar zeker geen sorry voor zeggen, is totaal jouw fout niet. Je mag me in de toekomst zeker iets laten weten moest je het nog ergens opmerken, merci alvast 🙂

 2. Oooh ik wist niet dat ‘Once upon a time’ op Disney+ stond, die wil ik misschien ook wel zien! En ik kijk dan alweer uit naar een zotte kerst met alles erop en eraan volgend jaar haha (al word ik daar ook wel heel moe van).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *