Close
Op het nachtkastje #41
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #41

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

  • The Fabergé secret* was het 35ste boek dat ik uitlas dit jaar en waardoor ik dus mijn Goodreads reading challenge met succes behaalde! Het gaat over Dimitri, een goede vriend van tsaar Nicholaas II, en speelt zich af vlak voor de Russische revolutie. Dimitri behoort tot de elite, maar leert een jonge dokteres kennen die hem inzicht geeft in hoe het leven van arme boeren eraan toe gaat (spoiler alert: niet zo goed), waardoor hij begint te twijfelen aan het beleid van tsaar. Tussendoor krijg je ook iets mee over de prachtige imperial eggs die juwelier Fabergé voor de tsaar maakte. Onverwacht fijn boek!
  • In a time for swords* wordt de jonge monnik Hunlaf een echte krijger wanneer de Denen het klooster van Lindisfarne aanvallen en beroven. Wanneer hij twee kinderen wil beschermen krijgt hij daarbij onverwacht hulp van een grote Deen Runolf. Samen willen ze ook de volgende vikingaanval in de kiem smoren en daarvoor rekruteren ze nog enkele andere outcasts. Een entertainend boek met een cliché verhaal. In deze tijden heb je soms niet meer nodig.
  • Standaard WOII verhalen zijn niet zo mijn ding. In the forgotten orphan* gaat de wees Maisie Reynolds op zoek naar haar afkomst wanneer haar weeshuis sluit en een tehuis voor gewonde soldaten wordt. Te midden van de oorlog leert ze meer over haar verleden en haar tweelingbroer Jack, die jaren geleden wel geadopteerd raakte. Een nogal dunne verhaallijn die me niet zo hard kon boeien.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Gekeken

  • Euhm, niet echt veel? Iemand nog aanraders? Vooral gelezen dus eigenlijk.

Meegemaakt

  • Ik ben ook eens gaan wandelen met een vriendin toen het net niet gevroren had, waardoor mijn spieren er nog dagenlang plezier van hebben gehad *ahum* 😀
  • Verder gaan de dagen hier zo’n beetje in stilte voorbij en heb ik niet zo heel veel te melden. Het begint allemaal wat saai te worden.

Geblogd

Hoe gaat het met jou?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #41

  1. Hier ook redelijk monotone dagen: eten, werken, slapen, repeat. Al is er gelukkig ook wel plaats voor ontspanning en gaan we al eens wandelen met vrienden.

      1. Ik weet het, het was ook wel een grapje feitelijk 😀 Ik denk als je iets nodig hebt om niet bij te moeten nadenken en waar ze toch leuke kleren bij aan hebben, dat ge dan daar wel moet zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *