Close
Lichtpuntjes #20

Lichtpuntjes #20

Het is belangrijk om dankbaar te zijn voor die kleine alledaagse dingen die je blij maken. De lichtpuntjes die je door donkere of moeilijke periodes helpen. Als je goed rond je kijkt, zie je overal kleine dingen die de dag een beetje beter maken. En daar wil ik regelmatig bij blijven stilstaan. Zodus deze rubriek. Het is ook het volgende thema in de Blogboost Najaarschallenge, maar ik besloot er geen aparte post voor te gebruiken en gewoon mijn standaard rubriek nog eens online te smijten. Dat is alweer geleden van eind augustus.

Het is deze keer ook echt zoeken naar klein gelukskes, maar bon, we doen ons best.

 • In september genoot ik van regelmatig naar kantoor te gaan om wat bij te praten met collega’s, een bezoek te brengen aan de bib en gewoon af en toe eens niet een hele dag thuis te zitten.
 • Ondertussen geniet ik ook wel terug van thuiswerkdagen, we zijn er op ingespeeld ondertussen. Dus qua productiviteit is er nog weinig verschil. Al mis ik de babbels, maar dat heeft meer met de drukte maken.
 • De afgelopen week belde ik dan ook wat vaker random met collega’s, of we bleven hangen na de serieuze talk. Er is wat meer ademruimte in de agenda dus dat kan weer. Fijn!
 • Sinds september heb ik een aantal grote leuke projecten gedaan, die ondertussen tot een goed eind zijn gebracht. Het was een heftige periode, maar het zijn eigenlijk ook wel echt het soort projecten dat ik meer wil doen.
 • Ik switchte officieel van team en van ‘functie’. Ook al loop ik nog wel even mee in het oude team om de nieuwe collega’s op te starten. Ik weet dat ik de juiste beslissing heb genomen en dat voelt fijn.
 • Ik heb weer heel wat gelezen de afgelopen tijd, ook al zat ik soms in een dipje op dat vlak. Maar ik kijk wel bewust minder tv (het aanbod is dan ook nog nooit zo slecht geweest als dit najaar, toch?).
 • Ik ging catsitten op de nieuwe kittens van mijn beste vriendin zodat zij toch op wandelweekend kon in België. Met één van de twee werd ik dikke vrienden, met de andere totaal niet. Maar echt totaal niet, ze kroop weg in de douche :D.
 • Voor #projecthuis waren het enkele intensieve dagen wanneer we de vloerverwarming legden. Ik ben nu heel blij dat het er ligt en dat we klaar zijn voor de volgende stappen. Dus dit is meer een achteraf lichtpuntje want op het moment zelf was het niet zo tof :p.
 • Ik ben best wel trots op mezelf, vrienden en collega’s dat we ons er zo doorslaan in deze vreemde en moeilijke periode. Ik schrik soms zelf nog wat van de veerkracht die we allemaal tonen. En die ik zelf in me heb.

Wat maakte jou blij de afgelopen tijd?

0 thoughts on “Lichtpuntjes #20

 1. Ik werd blij van de vele wandelingetjes en het feit dat ik zo meer buiten geweest ben dan anders in deze tijd van het jaar. En de prachtige zonsondergangen.

 2. Ik word blij van de natuur en van de contacten met partner en kinderen, maar ik zit momenteel een beetje in een dipje door de hele heisa met corona, dus het is wat moeilijker om de lichtpuntjes te blijven zien…

 3. fijn dat je toch ook geniet van het thuiswerken. Ik zag er eerst enorm tegen op en nu zou ik niks liever willen. Mijn lichtpuntjes waren wandelingen met vrienden, koud weer, hertjes spotten rechtover mijn deur, podcasts luisteren,…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *