Close

Er zijn ook goede dingen

Heel positief heb ik nog niet geschreven over deze hele crisis. Ik vond dat er niet vaak iets was om blij voor te zijn, behalve dan de kleine dingen, de lichtpuntjes. Maar elke crisis brengt wat goeds met zich mee. Zaken waarvan je hoopt dat ze na corona ook zullen blijven bestaan. Soms ook hele kleine dingen. Dit is mijn lijstje.

 • Eindelijk gedaan met minutenlang wachten tot de NMBS-automaat je betaling via bankkaart heeft verwerkt. Nu hebben ze een nieuw ‘bakske’ dat contactloos betalen toelaat en koop ik op één minuut mijn ticket. Hoera!
 • Het is plots sociaal acceptabel om een tweezit in de trein helemaal voor jou te claimen. En ik zou het niet erg vinden mocht dat zo blijven. (Valt het op dat ik de afgelopen week weer vaker op de trein zat?)
 • Ik vond het eigenlijk wel zalig dat er geen treintickets gecontroleerd werden. En dat zeg ik niet omdat ik zwartrijden wil aanmoedigen. Maar ik vind het altijd vervelend om te moeten stoppen met lezen en mijn abonnement te zoeken, te wachten tot het aan mij is… en dat terwijl ik altijd in orde ben. Ik verlies daardoor kostbare leestijd in de trein. First world problem, I know. Ik zou liever werken met scanners voor je de trein op mag (zoals bij de metro).
 • Er is op het werk een duidelijker (wettelijk) kader rond glijdende werkuren en telewerken. Stond al lang op de planning, maar is nu in een stroomversnelling gekomen.
 • De meeste horecazaken hebben de laatste maanden een online reservatiesysteem aan hun website toegevoegd. De hemel voor de introvert die het haat om te bellen voor een reservatie. Nu reserveer ik in twee klikken online en kan ik de menu al eens bekijken.
 • Op restaurant gaan is ook wel echt fijner wanneer je niet meer verplicht wordt om naar de conversatie naast je te luisteren omdat die mensen bijna op je schoot zitten. Ik weet dat heel veel hipster restaurants die plaatsen nodig hebben en ze verdienen alle support, maar ik hoop oprecht dat de manier waarop we een restaurant vormgeven qua akoestiek een aandachtspunt zal worden.
 • Het is ontzettend naïef om dit te hopen misschien, maar ik vond het wel fijn hoe mensen tijdens de lockdown vaker een gesprek startten met ‘Hoe ist?’ ipv meteen to the point te komen. Ik merk dat het nu al weer wat minder gebeurt, maar het is toch iets dat ik wil meenemen.

En dit zijn zo de eerste dingen waar ik kon opkomen, maar er zullen uiteraard nog wel meer positieve kanten zijn.

Wat ga jij positief onthouden aan deze tijd?

0 thoughts on “Er zijn ook goede dingen

 1. Dat je veel dingen nu online kan reserveren en digitaal kan bestellen in de horeca vind ik ook super handig. En de files die veel minder zijn natuurlijk.

 2. Ik vind het vooral leuk dat ik nu een excuus heb om niet op restaurant te moeten 😀

  Ik heb al sinds mei terug controles op de trein… niet dagelijks maar toch regelmatig.

 3. Het hele online reserveren, bestellen en betalen gebeuren vind ik wel fijn 🙂 Net als dat je voor bepaalde dingen zoals bijvoorbeeld het zwembad een tijdslot krijgt. Het helpt om me eraan te houden. En er is ook wel een pak minder volk. Dus ja, er zijn inderdaad wel positieve punten aan corona 🙂

 4. Haha hoeraaaa voor online reserveren. Dat je een tijdslot moet reserveren bij bv. zwembaden vind ik dan wel weer irritant. Ik ga altijd zwemmen na mijn werk dus ik vind het leuk om de vrijheid te hebben wanneer ik precies toekom of weer wegga. Also: ik ga zwemmen in een mini brak zwembad waar sowieso al geen volk komt en ik snap wel dat die tijdsloten nu even moeten, maar het is irritant om te beseffen dat het vrij nutteloos is omdat er toch al geen kat komt zwemmen, tijdslot of niet haha.

 5. De paar keren dat ik de trein heb genomen in september/oktober heb ik bijna altijd controle gehad, en dat was dus ook tijdens de spits. Maar dat zal van de goesting van de conducteur afhangen zeker 😀
  Wat ik positief ga onthouden, da’s ne moeilijke – 2020 is een kutjaar, punt – maar dan misschien toch dat ik dankzij de lockdown heel goed weet waar ik energie van krijg en waar ik ook na heel dit gedoe mijn tijd moet insteken (en waarin minder). Hopelijk onthoud ik dat nu ook 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *